دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک مشکل سلامت روان ایجاد میشود. اگر شما در حال حاضر با مشکلات سلامت روان دستوپنجه نرم میکنید پس میدانید که علت ایجاد آنها میتواند بسیار پیچیده باشد. مؤلفههای بیولوژیکی، احساسی/هیجانی و ژنتیکی برای ایجاد مشکلات سلامت روان وجود دارند، به این معنی که برخی از مشکلات سلامت روان خانوادگی هستند.
برای مثال، اگر چند تن از اعضای خانواده دارای یک مشکل سلامت روان خاص باشند، این ممکن است برخی از مشکلاتی که شما با آنها برخورد میکنید را توضیح دهد.
راوی ن.شاه، استاد روانپزشکی مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا، توضیح میدهد: چندین بیماری روحی وجود دارند که حداقل دارای یک مؤلفه ژنتیکی هستند؛ اما باید به یاد داشته باشید که اکثریت قریببهاتفاق بیماریهای روحی، بهتنهایی توسط یک ژن تکثیر نمیشوند، بلکه بیشتر شبیه به یک ویژگی پیچیده مانند قد و هوش هستند. به این معنی که بهطور گستردهای، وجود سابقه خانوادگی از یک بیماری روانی، خطر ابتلا به آن بیماری روانی را افزایش میدهد اما این بدان معنا نیست که وجود بیماری روانی در خانواده لزوماً ایجاد آن در دیگر اعضا را تضمین کند. در حقیقت، علم واقعاً علت ایجاد بسیاری از بیماریهای روحی/روانی را درک نکرده است. علت دقیق بسیاری از بیماریهای روان، شناخته شده نیست اما عوامل ژنتیکی و محیطی اثر متقابلی در افزایش یا کاهش خطر ابتلا به بیماری روانی برای هر فرد دارند.
خبر خوب این است که همه این بیماریها قابل درمان هستند. نویسنده و روانشناس، دکتر پاتریشیا آ.فارل میگوید هر اختلال روانی میتواند بهطور مؤثر درمان شود و با کمک «درمان شناختی» به بیمار کمک میشود تا اختلال موجود را درک کند و نحوه مدیریت آن را بیاموزد و البته تجویز دارویی در صورت نیاز نیز انجام میگیرد. هر فرد نیاز به یک ارزیابی کامل پزشکی و روانپزشکی دارد که نتیجه آن ایجاد طرح درمان است.
در ادامه فهرستی از مشکلات سلامت روان آمده است که بیشتر احتمال دارد بهصورت خانوادگی وجود داشته باشد. در صورت مشاهده یکی یا چند مشکل در میان اعضای خانواده؛ میتوانید برای بررسی اینکه شاید مشکلات سلامت روانی که هماکنون تجربه میکنید به این بیماریها مرتبط باشد یا خیر برای تشخیص به متخصص مراجعه کنید.
۱. اسکیزوفرنیا. یک بیماری روانی است که با وَهم، بیاحساسی و «مشکلات تفکر» در میان سایر چیزها مشخص میشود. احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی در طول زندگی حدود یک درصد برای جمعیت عمومی است؛ اما اگر هر دو والدین زیستشناختی فرد نیز اسکیزوفرنی داشته باشند این احتمال به ۴۵٪ افزایش مییابد.
۲. اختلالات اضطرابی.
۳. افسردگی.
۴. اختلال دوقطبی. افراد با بستگان درجه اول مبتلا به اختلال دوقطبی یا افسردگی درخطر بالای ابتلا به این مشکل سلامت روان قرار دارند. برای فرد معمولی شانس ابتلا به اختلال دوقطبی ۲ تا ۳ درصد است اما اگر هردو والد زیستشناختی به این بیماری مبتلا باشند شانس ابتلا تا ۵۰% افزایش مییابد.
۵. اختلال وسواس فکری (OCD). وجود این بیماری در خانواده لزوماً ژنتیکی نیست و میتواند بیشتر از طریق رفتارآموختهی ناسالم به دیگر اعضای خانواده نیز منتقل شود.
۶. اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD).
۷. اختلالات خوردن. دکتر میشل لوتر در مطالعهای که توسط مرکز «بازیابی غذا خوردن» انجامشده است برآورد کرده که خطر ابتلا به «اختلال خوردن» بیش از ۵۰ درصد ژنتیکی است.
۸. افسردگی پس از زایمان.
۹. انواع اعتیاد.
۱۰. انواع فوبیا یا ترس. این مشکل سلامت روان ممکن است بیشتر از اینکه بهصورت ژنتیکی منتقل شود به دلیل رفتار ناسالم آموختهشده در فرد به وجود بیاید.
راههای ارتباط با ما:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.