امروز یکشنبه، تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز برای سی‌امین روز در سطح شهر اهواز، مقابل سرپرستی بانک ملی خوزستان و بازار نادری اهواز ادامه داشت. کارگران فولاد اهواز علیرغم احضار و تهدید از سوی نهادهای امنیتی طی یک ماه اخیر به صورت مستمر با برپایی تجمعات اعتراضی و سر دادن شعارهایی خواهان ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران بازداشتی و پرداخت دستمزدهای معوقه” شده‌اند. اسماعیل بخشی و علی نجاتی دو فعال کارگری و سپیده قلیان، فعال مدنی که در جریان تجمعات نیشکر هفت تپه بازداشت شده‌اند، کماکان در بازداشت و بی‌خبری به‌سر می‌برند. عسل محمدی، فعال کارگری و دانشجوی دانشگاه آزاد تهران نیز که روز سه‌شنبه در ارتباط با تجمعات کارگری خوزستان، در تهران بازداشت و به اهواز منتقل شده بود، کماکان در بازداشت بسر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، امروز یکشنبه ۱۸ آذرماه ۹۷، سی‌امین روز تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز شکل گرفت.

کارگران معترض در این روز نیز با حضور در مقابل سرپرستی بانک ملی استان خوزستان، بازار نادری و سطح شهر با راهپیمایی همراه با سکوت و نشان دادن علامت پیروزی و همچنین سردادن شعارهایی از جمله “دانشجو، کارگر، اتحاد اتحاد”، “نصر من الله و فتح القریب، مرگ بر این دولت مردم فریب”، “بازاری با غیرت، حمایت حمایت”، “کارگر می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد” و “کارگر زندانی آزاد باید گردد” خواهان رسیدگی به مطالباتشان شدند.

خواسته اصلی کارگران ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.

این تجمعات در حالی ادامه یافت که روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه دستکم ۱۰ تن از کارگران معترض به اداره اطلاعات اهواز احضار و تهدید شده بودند که در صورت ادامه تجمعات برخورد جدی‌تری با آنها صورت خواهد گرفت.

در حالی که برخی مسئولین دولتی طی هفته گذشته خبر از پرداخت دو ماه از حقوق معوقه کارگران داده‌اند، به گفته منابع کارگری، کارگران تاکنون حقوق معوقه خود را دریافت نکرده‌اند و در عین حال، خبری از راه‌اندازی تولید در این واحد نیست و دو ماه حقوق معوقه تنها برای ۱۲۰ تن از کارگران پرداخت شده است.

همچنین روز جاری اقشار مختلف به شیوه‌های مختلفی همبستگی و حمایت خود را از اعتراضات کارگران در شهرهای مختلف طی هفته‌های اخیر نشان دادند، ازجمله دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی (پردیس مرکزی) تهران، دانشگاه چمران اهواز و دانشکده فنی شمسی‌پور تهران همزمان با تجمعات دانشجویی با سر دادن شعار، در دست داشتن شعارنوشته‌هایی حاوی “نان کار آزادی”، “جنگ است اسماعیل و هم نام‌های تو ذبح می‌شوند”، “دانشجو آگاه است، با کارگر همراه است”، “فرزند کارگرانیم کنارشان می‌مانیم”، “دانشجو کارگر، اتحاد اتحاد” و خواندن بیانیه‌های دانشجویی و اجراهای اعتراضی از کارگران معترض حمایت کردند.

سید مهدی حسینی امام جماعت مسجد گروه صنعتی فولاد ایران روز شنبه در نشستی گفته است: “کارگران خواستار قطع دست مافیا هستند و این مطالبه به حقی است که باید دولت در این زمینه پیگیری کند”.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت گروه ملی باعث تعطیلی ۲۰ شرکت تابعه دیگر نیز شده است گفت: “بانک ملی با بی‌توجهی‌های خود تاکنون حسن نیتی نشان نداده و باید هشدار بدهم که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ممکن است کار به تحصن و اعتصاب هم کشیده شود”.

همچنین عسل محمدی، فعال کارگری و دانشجوی داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران روز سه شنبه ۱۳ آذرماه در ارتباط با تجمعات کارگری استان خوزستان توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده و ابتدا به شوش و سپس به اهواز منتقل شده است.

از عسل محمدی مطالبی در حمایت از کارگران در سایت‌های مختلف منتشر شده است. خانم محمدی طی هفته‌های اخیر یادداشت‌های در حمایت از اعتراضات کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفت‌تپه منتشر کرده بود.

اسماعیل بخشی و علی نجاتی، دو فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که در جریان تجمعات اعتراضی هفته‌های اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند نیز کماکان در بازداشت بوده و با وجود پیگیری وکیل و خانواده آنها اطلاع دقیقی از وضعیتشان در دست نیست.

صبح امروز همچنین گروهی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در حمایت از همکاران بازداشتی خود در محوطه محل کار خود تجمع کردند.

به گفته یکی از کارگران “در این اعتراض صنفی حدود ۵۰۰ نفر از کارگران با لباس کار شرکت داشتند که در ‌‌‌نهایت با گفته‌های قائم مقام شرکت مبنی بر پیگیری وضعیت کارگران بازداشت شده، خاتمه یافت و کارگران تجمع‌کننده به محل کارخانه بازگشتند.

همچنین منابع کارگری از احتمال از سرگیری تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در روزهای آتی خبر داده‌اند.

طی هفته‌های اخیر همزمان با تجمعات اعتراضی کارگران فولاد اهواز و پیش از آن کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه نیز در خیابان‌های شهر شوش با تجمعات مداوم خود خواستار رسیدگی به مطالباتشان شده بودند.

گروه ملی صنعت فولاد توسط گروه سرمایه‌گذار امیرمنصور آریا در اهواز اداره می‌شد. به گفته کارگران بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده که اعدام شد، این واحد صنعتی زیر نظر قوه قضاییه قرار گرفت و بعد به بخش خصوصی منتقل شد.

کارگران فولاد خوزستان که در روزهای قبل مقابل استانداری تجمع کرده بودند، چند ماه است که حقوق نگرفته‌اند. آنها اواخر سال گذشته نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق، دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

کارگران فولاد خوزستان در اعتراضات خود از کارکنان معترض شرکت نیشکر هفت‌تپه که آنها هم مدت‌هاست حقوق دریافت نکرده‌اند، حمایت کردند و خواهان آزادی بازداشت شدگان تجمعات نیشکر هفت تپه شدند.

نمایشگر ویدیو

 
 
 
 
 

مطالب مرتـبط

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com