مطالب منتشر شده در این صفحه نمایانگر سیاست رسمی رادیو زمانه نیستند و توسط کاربران تهیه شده اند. شما نیز میتوانید به راحتی در تریبون زمانه عضو شوید و مطالب خود را منتشر کنید.
متأسفانه از حادثهی تلخی باخبر شدهایم که یک ترنس زن جوان، در شهر سنندج مورد خشونت جنسی و تجاوز قرار گرفته است.
در این حادثه دو متجاوز و فرد خشونتگر حضور داشتند که با تهدید و استفاده از سلاح سرد به قربانی بیدفاع حمله و به او تجاوز کردهاند. ضمن ابراز همدردی خود با این دوست ترنس؛ لازم میبینیم تا در رابطه با شیوههای همبستگی با قربانی و تلاش برای تقویت روحیه او و گذر از این آسیب بیشتر صحبت کنیم.
تجربهی تجاوز و خشونت جنسی، تجربهای دردناک است که میتواند علاوه بر آسیب جسمی به سلامت روان فرد قربانی نیز آسیب جدی وارد کند. نکتههایی در مواجهه با فرد قربانی تجاوز وجود دارد که افراد با یادگیری و استفاده از آنها میتوانند به قربانی کمک کنند تا با رنج کمتری با این حادثه روبهرو شود و درنهایت آن را پشت سر بگذارد.
مهمترین قدم در مواجهه با قربانیان تجاوز این است که درک کنیم معمولاً بیان چنین تجربهای برای قربانی بسیار سخت و دردناک است و از طرفی ایشان مورد قضاوت قرار گرفته و یا با عدم باور دیگران روبرو میشوند که این واکنشها میتواند آثار مخرب ثانویهای بر روان فرد بهجا گذارند. درنتیجه از پرسیدن سؤالهایی مثل چرا فلان کار را نکردی؟ یا چرا آن لباس را پوشیدی و هرگونه چونوچرا که فرد را قضاوت کند یا مقصر جلوه دهد خودداری کنید.
وظیفهی ما بهعنوان شخصی که قربانی به او پناه آورده، باور و پذیرش سخنان او و همراهی و کمک به قربانی است تا بتواند برای ظلمی که به او شده از طریق مراجع قانونی دادخواهی کند و همچنین بهعنوان شخص حمایتکننده و پشتیبان قربانی، مهم است که علاوه بر توجه بر آسیبهای جسمی احتمالی که قربانی در پی این حادثه برایش ایجاد شده، به آسیبهای روحی و روانی احتمالی نیز توجه کنیم و در عین اینکه گوش شنوایی برای او هستیم او را تشویق کنیم تا از مشورت با مشاور یا روانشناس آشنا با چنین موقعیتهایی بهره ببرد.
افراد با گرایش جنسی وهویت جنسیتی متفاوت در ایران زیر تیغ قوانین جمهوری اسلامی به عنوان "مجرم"، یا در بهترین حالت به عنوان "بیمار" , و "منحرف" قلمداد میشوند. متاسفانه همجنسگرایان، ترنسجندرها، دوجنسگراها و دیگر اقلیتهای جنسی به طرق مختلف مورد خشونت و آزار جسمی/روانی، از طرف خانواده، اطرافیان و همچنین سازمانهای رسمی مثل مراکز آموزشی، درمانی و قضایی قرار می گیرند. این در حالی است که هیچ مرکز مشاوره امن و تخصصی در ایران با هدف ارایه خدمات مشاوره و روان شناختی، در رابطه با هویت و گرایش جنسی/جنسیتی این افراد، وجود ندارد. روانشناسان و روانپزشکان قابل دسترس در ایران به شدت تحت تاثیر فرهنگ غالب همجنسگرا ستیزی قرار دارند و اغلب مراجعین تجربیات منفی از این مشاورهها داشتهاند. در شرایط عدم وچود نهادهای حمایتی، موارد بسیاری از خشونت و سوء استفاده توسط مشاورین و درمانگران گزارش شده است.
سیستم روانشناسی و پزشکی ایران به دلیل گفتمان شرعی و همجنسگرا ستیز غالب اقدام به تجویز روش هایی می کنند که با هدف به اصطلاح "پاکسازی اجتماع" صورت میگیرد. در عین حال نقض حقوق افراد با گرایش و هویت جنسی متفاوت توسط نیروی انتظامی و سیستم امنیتی، مشکلات عدیده ای برای ارتباطات و زندگی آزاد آنها ایجاد کرده است.
در عین حال، عملهای تغییر جنسیت در ایران در حالی به سرعت و با عجله توصیه و انجام می شود که هیچ گونه خدمات مشاوره و روان شناسی سیستماتیک با هدف ارزیابی رضایت فرد از هویت جنسی/جنسیتی خود و آمادگی روانی آنان برای عمل و همچنین رسیدگی به نیازهای روحی/ روانی آنان پس از عمل، وجود ندارد. از این جهت، مرکز مشاوره آنلاین رنگین کمانی ها با هدف ارایه خدمات مشاوره و روان شناسی به جامعه اقلیت جنسی/جنسیتی؛ (همجنس گرا، دو جنسگرا، ترنسجندر، ترنس سکشوال) ایجاد شده است. "مرکز مشاوره" تلاش دارد در فضایی امن و به دور از تعصبات فرهنگی-مذهبی به شما در جهت مقابله با مشکلات خود در خانواده و جامعه کمک کند.
"مرکز مشاوره" در مورد درک از هویت و گرایش خود، همراهی برای آشکارسازی، مشکلات حقوقی، مشاوره برای تغییر جنسیت و حقوق فرد، مشکلات و چالش های درون خانواده و محیط کار و تحصیل، مشکلات روابط شخصی و ... آماده ارائه خدمات تخصصی و رایگان است.
درباره تیم "مرکز مشاوره رنگینکمانی":
مشاورین و روانشناسان ما در خارج از ایران و همگی دارای تخصص و مدرک لازم در زمینه روان شناسی و مشاوره بوده، خود از اعضای جامعه الجیبیتی هستند و یا در زمینه مشکلات و نیازهای آنان آموزش دیدهاند.
تیم مشاورین ما موظف به حفظ اسرار شما و در این مورد به "مرکز مشاوره" و مراجع ذیصلاح متعهد میباشند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.