علیرغم گذشتن زمان بسیار زیادی از حملات تروریستی اسیدپاشیها، علیه زنان و دختران در ایران، هیچکدام از مجرمین و تروریست ها شناسایی و محاکمه نشدند. و به شکل غیر قابل باوری پرونده این جنایتهای هولناک، بدون هیچ سرانجامی بسته شد. مسئولین امر در جمهوری اسلامی با کتمان و پنهان کردن حقیقت، آگاهانه و تعمدا به تروریستهای خیابانی در ایران مصونیت بخشیدند.
در سال ۹۳، چهار زن در اصفهان مورد اسیدپاشی قرار گرفتند. اسیدپاشیها به روی زنان در اصفهان همزمان با ارائه طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس ایران صورت گرفت و بنا به نظر بسیاری از منتقدان، این اسیدپاشیها نتیجه سیاستهای حکومتی تحت لوای امر به معروف و نهی از منکر علیه زنان و آنچه «بدحجابی» میخوانند، بود.
طرحی که پیش از آغاز این حملات وحشیانه، با عنوان “طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر” از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شد؛ در واقع همان کاپیتولاسیون به شیوه ی جمهوری اسلامی و مصونیت بخشیدن اما از نوع مطلق (مصونیت مطلق) به تروریستهای اسیدپاش و جنایتکاران آمر به معروف و ناهیان از منکر بود. این طرح به عاملان اقدامات تروریستی و جنایتکارانه علیه شهروندان ایرانی مصونیت قضایی بخشید و آنها بدون ترس از تعقیب قضایی و مجازات، به اقدامات جنایتکارانه و برخوردهای خشن علیه زنان و دختران پرداختند. جنایاتی همانند اسیدپاشیهای زنجیرهای، اقداماتی تروریستی علیه زنانی بود که بنا بر تعاریف آنها “بدحجاب” نامیده می شدند.
در واقع، هنوز توافقی جامع و جهانی در تعریف واژه تروریسم وجود ندارد. اما یکی از تعاریفی که در برخی کتابهای درسی آمده است، تروریسم را چنین تعریف میکند: ” استفاده از خشونت یا تهدید خشونت در راه دستیابی به اهداف سیاسی، تغییر مذهبی یا ایدئولوژیک است.” و یا در تعریفی دیگر آمده است: ” ارتکاب آن تنها توسط عناصر غیردولتی؛ و، یا افراد وابسته با پوشش مخفی، وابسته به دولتهای مربوطه خود، صورت میپذیرد.”
با توجه به تعاریف فوق و نیز تعاریف عرفی که از تروریسم وجود دارد، همانند حملات تروریستی با ماشین به عابران پیاده در خیابانها و یا حملات تروریستی با چاقو به گروهی از شهروندان، از سوی گروههایی خاص؛ اسیدپاشیها علیه زنان و دختران ایرانی در خیابانهای اصفهان و برخی شهرهای دیگر در ایران که از سوی عدهای خاصِ تحت حمایت حکومت در ایران، که علیه زنان و دخترانِ به گفتهی آنها “بدحجاب”، صورت گرفت؛ از نوع حملات تروریستی و با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان زنان و دخترانی محسوب میشود که از پوشش و حجاب مورد پسند حکومت تبعیت نمیکنند.
از ابتدای روی کار آمدن حکومت دیکتاتوری اسلامی در ایران، خشونت علیه زنان آغاز شد. عاملان حملات و خشونتها علیه زنان همیشه از حمایتها و حتی گاهی از تشویقهایی چشمگیر نیز برخوردار بودهاند. عدم پیگیری، شناسایی و مجازات نکردن تروریستهایی که عاملان جنایات وحشیانه علیه زنان در خیابانهای اصفهان و دیگر شهرهای ایران بودهاند، در ادامهی همین حمایتها توسط نهادهای حکومتی و مصونیت مطلق بخشیدن به تروریستهای تندروی اسلامیِ شیعه به بهانه ی امر به معروف و نهی از منکر بوده است.
کاپیتولاسیون یا قضاوت سپاری، سپردن حق رسیدگی قضایی جرایم اتباع خارجی به نماینده حقوقی دولت خارجی است. در کاپیتولاسیون جمهوری اسلامی مسولین مربوطه و رؤسای دستگاه قضایی به این تروریست ها مصونیت کامل دادهاند و به جای قضاوت سپاری، مسولین مربوطه و رؤسای دستگاه قضایی به این تروریست ها مصونیت کامل دادهاند.
جمهوری اسلامی با مصونیتی که به عاملان این جنایات تروریستی علیه شهروندان ایرانی داد، آشکارا خود را در جبهه آنها، تروریستهای خیابانهای ایران، قرار داده و در جبههی مقابل مردم، حقوق مدنی آنها و حق امنیت شهروندانش ایستاده است.
تروریسم مذهبی شیعه، که از همان روزهای آغازین دهه شصت شکل گرفت؛ با حمایت مسؤلین ارشد حکومتی، مجلس شورای اسلامی و بویژه سیستم قضایی ناسالمِ دیکتاتوری اسلامی شکل پررنگتری به خود میگیرد.
در اواخر تیرماه امسال، وکیل مدافع قربانیان اسیدپاشیهای اصفهان اعلام کرد که این پرونده بدون پیدا شدن متهم یا متهمان آن مختومه شده است. مختومه شدن پرونده اسیدپاشیها در ایران برگ تایید دیگری از فساد در دستگاههای انتظامی و قضایی ایران، اعمال نفوذ مقامات در موارد و پروندههای خاص، و همچنین حمایت آنها از این نوع تروریستهای خیابانی بود. ترویج و تشویق این نوع از تروریسم در شهرها و خیابانهای ایران نه برای جمهوری اسلامی و نه برای شهروندان، هیچ پیامد مثبتی در بر نخواهد داشت.
زندگی زنان و دخترانی که در این حملات آسیب دیدهاند، برای همیشه دستخوش تغییراتی ناخوشایند شده است.بیتفاوتی مسئولان انتظامی و قضایی کشور نسبت به شناسایی و مجازات عاملان این حملات وحشیانه بسیار تامل برانگیز است.
نباید فراموش کرد که زندگی زنان و دخترانی که در این حملات آسیب دیدهاند، برای همیشه دستخوش تغییراتی ناخوشایند شده است.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.