قاصدک: کانون نویسندگان ایران در مورد روز جهانی زن یک بیانیه منتشر کرده است. در شرایطی که صدای بسیاری از فعالان درون ایران خاموش شده و عملا روز جهانی زن و مطالبات زنان در رسانه‌های داخل کشور فضایی برای طرح شدن نداره، باید از بیانیه کانون که زیر فشارهای زیادی صادر شده، استقبال کرد. این بیانیه را در زیر بخوانید. قاصدک—————————-

هشت مارس روز جهانی زن در حالی فرا می‌رسد که زنان در جای جای جهان همچنان در اسارت قوانین، رسوم و فرهنگ مردسالاری به سر می‌برند. با این همه، سال گذشته در ایجاد وحدت میان مردمان جهان برای مبارزه با ستم، تبعیض و فرودستی زن گام‌هایی بزرگ برداشته شد.

نوز می‌توان طنین صدای میلیون‌ها زن و مرد را در کشور هند شنید که یکی از قربانیان تجاوز جمعی را “دختر هند” نام نهادند و برای ابراز انزجار از توهین آشکار و جنایتکارانه به زن، پا به خیابان گذاشتندد و شهرهای هند را از فریاد اعتراض خود پر کردند؛ هنوز می‌شود مارش جنبش یک میلیارد نه به خشونت علیه زنان، و صدای میلیون‌ها انسان برابری‌طلب در شهرهای مختلف جهان را شنید که با فریاد «نه به خشونت علیه زنان” و با شعار برقصیم و زنجیرها را پاره کنیم، به خیابان آمدند. این‌ها فقط دو فراز از پیش‌روی‌های جنبش زنان در چند ماه اخیر است. این حرکت‌ها، که در مناسبت‌های دیگر نیز در یک سال گذشته انجام گرفته است، نشان می‌دهد زنان در کشورهای مختلف به اشکال و در اندازه‌های متفاوت تحت ستم قرار دارند و همین امر به اعتراضات مخالفان زن‌ستیزی ماهیتی جهانی بخشیده است. جهانی بودن هشت مارس و جهان‌شمول بودن حقوق زنان را در مضامین مشترکی درمی‌یابیم که همه‌ی طرف‌داران رهایی و برابری زن و مرد در همه جای جهان فریاد می‌کنند. ویژگی دوران اخیر فقط در گستردگی اعتراض‌ها نیست بلکه در متحد بودن آن‌ها نیز هست.

زنان در ایران تحت ستم‌های فردی و اجتماعی بیشتری قرار داشته‌اند. این ستم در گذر بیش از سی سال هر روز افزون‌تر شده است. اما به موازات فزونی حمله به حقوق زنان مبارزه‌ی آن‌ها نیز اوج گرفته است. از سال ۵۷ تا کنون گستره و عمق این مبارزه وسعت یافته و به رغم تمام مقابله‌های حاکمان برای خاموش کردن صدای این جنبش و به رغم تقلاهای‌شان برای سانسور کردن و حذف صدای زن از جامعه، جنبش حقوق زن توانسته است دستاوردهای نسبتا قابل توجهی کسب کند. هم اکنون زنانِ بسیاری در عرصه‌های گوناگون، به ویژه در عرصه‌ی ادبیات و هنر، برای رهایی خود از قید قوانین، سنت‌ها، سیاست‌ها و فرهنگ اسارت‌آور و سرکوب‌گر جاری فعال‌اند و در بیشتر جنبش‌های اجتماعی نقشی جدی دارند. نگاهی به زندان‌های سیاسی و حضور پر تعداد زنان در این زندان‌ها نشان می‌دهد که آن‌ها بر احقاق حقوق خود مصرند و این موج را سر باز ایستادن نیست. موجی که بارها پیوستگی خود را به دریای جنبش جهانی رهایی زن نشان داده ؛ به آن نیرو بخشیده و از آن نیرو گرفته است. جامعه بدون آزادی زنان آزاد نخواهد شد.

کانون نویسندگان ایران هشتم مارس روز جهانی زن را به زنان و مردان آزادی‌خواه ایران و جهان، خاصه زنان اهل قلم، تبریک می‌گوید و همراه همیشگی کوشش زنان نویسنده برای گسترش آزادی بیان در همه‌ی عرصه‌هاست.

کانون نویسندگان ایران
۱۶/اسفند/۱۳۹۱ – ۶ /مارس/ ۲۰۱۳

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com