تریبون‌های دانشجویی در این جلسه کاملا فرمایشی و گزینشی بوده‌ است به طوری که به جز نماینده نشریات دانشجویی که در برخی سالها امکان صحبت می‌یابد، همه تریبون‌ها به یک طیف و جناح خاص داده می‌شود و این در حالی است که طیف‌های دیگر تشکل‌های دانشجویی نظیر امضا کننده این اطلاعیه و شوراهای صنفی که جمعیت زیادی را در دانشگاه‌ها نمایندگی می‌کنند، فرصت و مجال بیان دیدگاه‌ها و انتقادات خویش را نمی‌یابند. از طرفی کلیه متن‌های سخنرانی برخلاف تصور، قبل از جلسه توسط دفتر نهاد رهبری بررسی می‌شود تا مبادا صحبت‌هایی برخلاف میل دفتر نهاد بر زبان رانده…/

*****

سه تشکل دانشجویی با صدور بیانیه‌ای به برخی رفتارها از سوی دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها انتقاد کردند. بر اساس نامه این سه تشکل دانشجویی، دانشجویان ملاقات کننده با رهبر در مراسم‌های مختلف گزینشی بوده و دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها پیش از مراسم لیست مدعووین را چک کرده و اجازه حضور به همه تشکل‌ها و جریان‌های دانشجویی در دیدار با رهبر نمی‌دهند. همچنین بر اساس این نامه متن‌هایی نیز که قرار است در مقابل رهبر خوانده شود از پیش توسط دفتر رهبری و نهاد رهبری در دانشگاه‌ها خوانده میشود و اگر مطلبی خلاف نظر این دو نهاد بود حذف میگردد.

در بخشی از این بیانیه که در کلمه منتشر شده، آمده است: “رفتار گزینشی و سلیقه ای دفتر نهاد رهبری به ضیافت افطاری هر ساله با دانشجویان محدود نمی‌شود. عملکرد نهاد نمایندگی چه در سطح وزارت و چه در سطح دانشگاه به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. در سطح وزارت، دفتر نهاد نمایندگی با رفتار و اعمال غیرقانونی مانع تاسیس اتحادیه‌های دانشجویی می‌شود. مصداق بارز آن، اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشجویان ایران است که حدود ده ماه از موافقت اصولی آن می‌گذرد اما با مانع تراشی‌های غیرموجه دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها و همچنین تهمت‌های ناروا و غیراخلاقی برخی مسوولین نهاد نمایندگی به اعضای تشکل‌های هیات موسس این اتحادیه، تاکنون موفق به اخذ مجوز نهایی نشده است.”

به گزارش انصاف نیوز در بیانیه آن ها از جمله آمده است:

اتحادیه‌ها و تشکل‌های موسس اتحادیه‌های دانشجویی سراسر کشور در رابطه با عملکرد دفتر نهاد نمایندگی‌‌‌ رهبری در دانشگاه‌ها، در چند بند انتقاداتی را ارائه می‌دهد:

۱/ هر ساله در ماه مبارک رمضان، رهبری با دانشجویان دیداری دارد، در این جلسه نگرانی‌ها و دغدغه‌های طیف‌های دانشجویی نسبت به مسائل کلان کشوری و دانشگاهی توسط نمایندگان دانشجویان مطرح می‌گردد، متاسفانه در سال‌های اخیر، تریبون‌های دانشجویی در این جلسه کاملا فرمایشی و گزینشی بوده‌ است به طوری که به جز نماینده نشریات دانشجویی که در برخی سالها امکان صحبت می‌یابد، همه تریبون‌ها به یک طیف و جناح خاص داده می‌شود و این در حالی است که طیف‌های دیگر تشکل‌های دانشجویی نظیر امضا کننده این اطلاعیه و شوراهای صنفی که جمعیت زیادی را در دانشگاه‌ها نمایندگی می‌کنند، فرصت و مجال بیان دیدگاه‌ها و انتقادات خویش را در حضور رهبری نمی‌یابند. از طرفی کلیه متن‌های سخنرانی برخلاف تصور، قبل از جلسه توسط دفتر نهاد رهبری بررسی می‌شود تا مبادا صحبت‌هایی برخلاف میل دفتر نهاد بر زبان رانده شود. به طور مثال در ضیافت افطاری سال قبل یک ساعت قبل از شروع جلسه دو نفر از سخنرانان بعد از بررسی متن ایشان به بهانه‎ی کمبود وقت حذف شدند، در حالی که در همان جلسه به دانشجوی عراقی به نمایندگی از دانشجویان خارج از کشور فرصت سخنرانی داده شد.

۲/ چند روز قبل از ضیافت افطاری امسال، وزارتین از تشکل‌های هیات موسس اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشجویان ایران جهت سخنرانی در مراسم درخواست معرفی سخنران نمودند. اما در کمال ناباوری و بدون ارائه هیچ دلیلی با سه گزینه اول معرفی شده برای سخنرانی توسط دفتر نهاد نمایندگی مخالفت شد. این تشکل‌ها نیز در اعتراض به این حرکت، حاضر به معرفی گزینه‌ای دیگر نشدند. از طرف دیگر فرصت سخنرانی نماینده انجمن‌های اسلامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) نیز غصب شد. به طوری که برخلاف هماهنگی‌های صورت گرفته، ایشان پس از ورود به بیت رهبری متوجه می‌شود که نامش در بین سخنرانان جلسه قرار ندارد و انجمن‌های اسلامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) نیز از حق قانونی خود برای اعلام دلبستگی‌ها و نگرانی‌های خود به رهبری جمهوری اسلامی محروم شدند. بدین ترتیب روند غیر حسنه دفتر نهاد نمایندگی در ضیافت امسال هم ادامه داشت که طیف عظیمی از جریان دانشجویی بدون داشتن حتی یک تریبون رمضان امسال را هم به پایان ببرند.

۳/ رفتار گزینشی و سلیقه ای دفتر نهاد رهبری به ضیافت افطاری هر ساله با دانشجویان محدود نمی‌شود. عملکرد نهاد نمایندگی چه در سطح وزارت و چه در سطح دانشگاه به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. در سطح وزارت، دفتر نهاد نمایندگی با رفتار و اعمال غیرقانونی مانع تاسیس اتحادیه‌های دانشجویی می‌شود. مصداق بارز آن، اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشجویان ایران است که حدود ده ماه از موافقت اصولی آن می‌گذرد اما با مانع تراشی‌های غیرموجه دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها و همچنین تهمت‌های ناروا و غیراخلاقی برخی مسوولین نهاد نمایندگی به اعضای تشکل‌های هیات موسس این اتحادیه، تاکنون موفق به اخذ مجوز نهایی نشده است. در سطح دانشگاه، دفتر نهاد نمایندگی به جای اینکه مآمنی برای دانشجویان باشد تا چهره اسلام حقیقی را برای نسل جدید آشکار کند، به مثابه یک نهاد امنیتی و فراقانونی در اغلب دانشگاه‌ها رفتار می‌کند و گاها با ایجاد پرونده‌سازی‌های غیراخلاقی و واهی، دانشجویان را درگیر دادگاه‌های پرمخاطره و… می‌کند.

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که دفتر نهاد نمایندگی بر اساس چه اصول و قوانینی دست به چنین اعمالی می‌زند؟ مگر این مجموعه نماینده رهبری در دانشگاه‌ها نیست؟ بر اساس کدام فرمایش ایشان اینگونه رفتار می‌کنند؟ رهبری که چند سال پیش طرح کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه را مطرح نمودند و همواره بر ایجاد فضای باز در دانشگاه و جامعه جهت انتقاد از حتی شخص اول مملکت تاکید دارند. اما مجموعه‌ای [به نام نمایندگی] ایشان به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کند. امید است برای برطرف شدن چنین مشکلاتی هرچه سریعتر در این حوزه تدابیری اندیشیده و اتخاذ گردد و اعتماد عمومی در دانشگاه‌ها احیا شود، چرا که آثار زیان بار این اعمال به شدت جبران ناپذیر و سنگین است.

والسلام

۱/ تشکلهای هیئت موسس تشکلهای اسلامی دانشجویان ایران (تادا)

۲/ تشکلهای هیئت موسس اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان پیرو خط امام (ره)

۳/ اتحادیه تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی(اتحادیه یک)

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com