مقاله ترجمه شده از سایت نیو یورک تایمز
“Staying Private on the New Facebook”
نویسنده: سومینی سنگوپتا
فیس بوک یک حریم شخصی است که ممکن است حاوی عکس کودک تازه به دنیا آمده شما، برنامه های شما برای براندازی حکومت، و یا شاهدی بر بی احتیاطی ها و کارهای خلاف شما باشد. فیس بوک می تواند توسط ماموران پلیس، شرکای شما، و استخدام کننده های احتمالی شما در آینده مورد جستجو قرار بگیرد. همچنین می تواند توسط بازاریاب ها پر از تبلیغاتی شود که به طور اختصاصی شما را هدف قرار می دهند.
و اکنون، با ابزار جستجوی جدید فیس بوک، به دوستان شما، و همچنین افراد غریبه، اجازه داده می شود که بتوانند بفهمند شما که هستید، چه چیزهایی را دوست دارید و کجا می روید.
فیس بوک همواره اصرار دارد شما باور کنید که اینکه سایرین چه میزان از اطلاعات شما را میدانند به خود شما بستگی دارد. و این ادعا تا حدی درست است. ولی شما نمی توانید به طور کامل خود را از جستجوی فیس بوک حذف کنید. البته فیس بوک این انتخاب را به شما می دهد که بتوانید تنظیم کنید چه کسانی می توانند “لایک ها” و عکس های شما را ببینند، و تا حد کمتری این شانس را دارید که بتوانید خودتان تصمیم بگیرید بازاریاب ها به چه میزان از اطلاعات شما می توانند دسترسی پیدا کنند.
آخرین سری تغییرات از تغییرات متداول تنظیمات حریم خصوصی در فیس بوک، به ماه دسامبر بر می گردد. فیس بوک به هریک از میلیاردها کاربرش یادآوری می کند که این تغییرات را بررسی کنند. به عقیده سارا داونی، وکیل شرکت Abine که حوزه کاریش بازاریابی برای ابزارهایی است که به کاربران اینترنت کمک می کنند قابلیت دیده شدن خود در فضای مجازی را کنترل کنند، این یادآوری فیس بوک بسیار به موقع بود. سارا همچنین می گوید، “در شرایطی که هر چه بر فیس بوک پست می شود، به راحتی قابل یافت است، اینکه کاربران تنظیمات حریم خصوصی خود در فیس بوک را تا حد امکان محدودتر کنند از هر زمان دیگری مهمتر است.”
این بدان معناست که اگر کسی به دنبال یافتن زنانی باشد که لباس نوزاد می خرند، یا عجیب تر از آن، به دنبال زنانی که در یک مسیر مشخص ورزش می کنند، این تنظیمات شماست که معلوم می کند وی می تواند شما را پیدا کند یا خیر.
در این خصوص، شما چه می توانید کنید؟ چهار سوال از خود بپرسید:
سوال اول- دوست دارید که از چه راه هایی یا توسط چه کسانی پیدا شوید؟
به قسمت who can see my stuff (چه کسانی می توانند اطلاعات من را ببینند) که در گوشه بالا و سمت راست صفحه شما قرار دارد بروید و بر see more settings کلیک کنید. به طور پیش فرض، موترهای جستجو می توانند تایم لاین شما را بیابند. می توانید در صورت تمایل این گزینه را خاموش کنید.
سپس به activity log بروید. در اینجا می توانید همه پست ها، عکس ها، “لایک ها”، و استاتوس های خود را ببینید. اگر نگران آن هستید که چه کسانی چه چیزهایی را می توانید ببینند، به نوع تنظیمات حریم خصوصی پست اصلی نگاه کنید. به طور مثال، من در عکس یکی از دوستانم تگ شده بودم در حالی که با دست در حال خوردن یک کاسه ریکوتا در نیمه های شب در نزدیکی محلی به اسم Arezzo بودم. آن دوستم که این عکس را در فیس بوک پست کرده بود، تنظیماتی را انتخاب کرده بود که عکس را برای عموم قابل دیدن می کرد، در نتیجه افراد غریبه ای که به دنبال “افرادی که در نیمه شب با دست ریکوتا می خورند” می گشتند، می توانستند این عکس را پیدا کنند. من در عکس های دیگری نیز تگ شده ام که تنها برای دوستان کسی که عکس را پست کرده است فابل دیدن می باشند.
پس به خاطر داشته باشید که مهمترین نکته ای که باید مورد توجه قرار دهید، تنظیمات حریم خصوصی اولیه هر پست، عکس، و لایک می باشد. سپس باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید با هر یک از این ها مرتبط باشید یا خیر.
خانمی که من در سال ۲۰۰۸ درخواست دوستیش در فیس بوک را پذیرفته بودم یک بار به من گفت “من هم این فیس بوک را نمی فهمم، ولی به نظر می آید که همه افراد هم نسل ما در آن عضو هستند.”
اگر نگران آن هستید که آن چه بر روی فیس بوک دارید ممکن است باعث آبرور ریزی یا در خطر افتادن شما شود، مثلا مردم سوریه طرفدار مخالفان حکومت بشار اسد که نمی خواهند که توسط مامورین حکومتی شناسایی شوند، بهتر است که به سراغ تایم لاین خود بروید و آن ها را پاک کنید. تنها راهی که می توانید مطمئن شوید لایک ها و پست های شما قابل شناسایی نیستند آن است که لایک ها را بردارید، و پست ها را حذف کنید.
قبل از شروع به این کار، برای خود یک قوری چای هم درست کنید. نوستالژی مرور پست های قدیمی ممکن است باعث شود که این کار طول بکشد.
سوال دوم: می خواهید که کل دنیا چه چیزهایی را راجع به شما بداند؟
به پروفایل خود بروید و روی “About me” کلیک کنید. در این جا می توانید تعیین کنید که آیا می خواهید جنسیت، و یا مثلا نام همسرتان بر روی تایم لاینتان معلوم باشد یا خیر. تاریخ تولدتان نیز جزو اطلاعات شخصی مهمی است که هکرها می توانند از آن سوء استفاده کنند.
در طی چند هفته گذشته ابزاری توسط گروهی از دانشجویان یک کالج تولید شد که می تواند کلمات یا عباراتی را بیابد که می توانند باعث آبروریزی برای دانشجویان کالج در هنگام یافتن کار یا دوره های کارآموزی شوند. این ابزار Simplewash ، قبلا Facewash، نامیده می شود و به دنبال کلمات توهین آمیز، هر اشاره ای به مواد مخدر یا هر اشتباه فاحش دیگری می گردد که شما نمی خواهید دیگران، مثلا مسئولان دانشکده حقوقی که می خواهید در آنجا ادامه تحصیل دهید، بدانند.
Socioclean یک اپلیکیشن دیگر است که پست های فیس بوک شما را پاک می کند. Socioclean در حال حاضر سرویس های خود را به کالج ها می فروشد تا در اختیار دانش آموزان قرار گیرد.
سوال سوم- آیا به این اهمیت می دهید که شرکت های تبلیغاتی شما را زیر نظر داشته باشند یا خیر؟
فیس بوک، سرتاسر وب را زیر نظر دارد؛ یک تحقیق نشان می دهد که ویجت فیس بوک ( یا همان F آبی رنگ به ظاهر بی ضرر) را در ۲۰ درصد از ده هزار سایت محبوب دنیا می توان دید. اگر این مساله شما را نگران می کند، می توانید از ابزارهای مختلفی که برنامه های افزودنی برای مرورگرها ارائه می دهند (مانند Abine، DisconnectMeو Ghostery) استفاده کنید. زمانی که این ابزارها را بر روی مرورگر خود نصب کنید، این برنامه های افزودنی به شما می گویند که جلوی چه تعداد از این ردیاب ها راگرفته اند.
فیس بوک همچنان مکانیزمی دارد که تبلیغات را بر اساس وب سایت هایی که به آنها سر می زنید به شما نشان می دهد. برای این کار فیس بوک با شرکت های شخص ثالث کار می کند تا به طور مثال وقتی من از سایه های خرید اینترنتی بازدید می کنم بر روی کامپیوتر من کوکی هایی قرار دهد. وقتی آن شرکت بفهمد که من مثلا به دنبال پیراهن دخترانه هستم، از فیس بوک می خواهد که زمانی که من وارد فیس بوک خود می شوم، تبلیغات مربوط به لباس های دخترانه را به من نشان دهد. البته این مورد را هم می توان کنترل کرد.
بر روی “X” کنار تبلیغ بروید و از منوی باز شدنی آن گزینه “Hide this ad” یا “Hide all ads from this brand” را انتخاب کنید. فیس بوک خودش برای این تبلیغات کاری نمی کند، پس برای اینکه این گونه تبلیغات هدف دار را دیگر نبینید، باید به شرکت شخص ثالثی که با فیس بوک کار می کند بروید.
سوال چهارم- با چه کسانی می خواهید دوست شوید؟
حال زمان آن است که به این فکر کنید که چه کسانی را به عنوان دوستان فیس بوکی خود به حساب می آورید. رئیستان؟ آیا واقعا می خواهید که رییستان عکس های شما در لاس وگاس را ببیند؟ یا آن خانمی که با وی در کلاس رقص آشنا شده اید؟ آیا می خواهید اپلیکیشن هایی که او استفاده می کند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند؟
Privacyfix.com یک برنامه افزودنی به مرورگر است که به شما نشان می دهد چگونه از اینکه اپلیکیشن های فیس بوک دوستانتان شما را محاصره کنند در امان بمانید. ابزار جدیدی نیز در حال تهیه است که بتوانید کنترل کنید تا چه حد در برابر موتور جستجوی فیس بوک در معرض دید و پیدا شدن قرار دارید.
Secure.me خدمات مشابهی ارائه می دهد. با توجه به تنظیمات حریم خصوصی خود در فیس بوک، اپلیکیشنی که دوست جدید شما در کلاس رقص استفاده می کند، ممکن است با یک کلیک بتواند بفهمد که شما چه کسی هستید و به تمام عکس هایی که شما فکر می کردید تنها با دوستان خود به اشتراک گذاشته اید دسترسی پیدا کند.
یکی از هوشمندانه ترین سرقت هایی که فیس بوک انجام می دهد با استفاده از کلمه “دوست” است. این کلمه به شما این تصور را می دهد که واقعا تمام افرادی که در فیس بوک خود دارید، دوستان شما هستند، در حالیکه ممکن است نباشند.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.