از میان رییس‌جمهورها و نخست وزیران ایران، تنها یک نفر عاقبتش خوب بود و به جایگاه ومقامی رسید. وآن هم آیت‌الله علی خامنه‌ای می باشد که از ساختمان ریاست‌جمهوری به بیت رهبری رفت و به مقام رهبری جمهوری اسلامی راه پیدا کرد.
امابقیه با سرنوشت کمابیش مشابهی، هر یک به نوعی از قدرت رانده شدند.
ابو الحسن بنی صدر توسط فرمان آیت الله خمینی مخلوع شد واز کشور فرار کرد،
میر حسین موسوی نخست وزیر دولت خامنه ایی پس از اعتراض به تقلب انتخابات خانه نشین وحصر شدن همراه مهدی کروبی
آیت الله رفسنجانی برای دو بار پیاپی رد صلاحیت شدند و توسط گروه اقای خامنه ایی به فتنه اکبر تشبیه شدند وتا جایی که به گفته شواهدی اورا گویا به قتل رساندن
محمد خاتمی را از تلویزیون و مراسم های متعدد حذف کردند.
وهم اکنون محمود احمدی نژاد به این مقام فرش رسید.
به جز محمد علی رجایی و نخست وزیرش محمد رضا باهنر، که در انفجار دفتر نخست وزیری کشته شدند، برای سایرین، پایان دوران مسوولیت در خیابان پاستور، شروع روزهای سردرگمی و چرخش دیدگاه نظام نسبت به آنان بوده است. این افراد خائن، ساکت جریان فتنه، برانداز و انحرافی لقب گرفته و از جمع خودی‌ها طرد شده‌اند.

وبه صورت کلی این سوْال پیش می آید، که چرا روسای دولت در جمهوری اسلامی ایران به چنین سرنوشتی مبتلا می‌شوند و مانند سایر کشورهای منطقه ، از تجربه‌های مدیریتی واقتصادی وسیاسی آنها استفاده نمی‌شود؟ با نگاه کردن به وقایع چهل سال گذشته و عملکرد رئیس جمهورها و نخست وزیران ایران ، چرا این افراد از پوزیسیون به اپوزیسیون تبدیل می‌شوند؟ وآیاوجودسایه ولایت فقیه وشورای نگهبان باعث به چربش کشیدن وطراحی کردن این سوْال می شود.

محمود احمدی نژاد، درست سیزده سال پیش رئیس‌جمهوری شد و دوره‌ای پر فراز و نشیب را در سیاست جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد. مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری، فراز و نشیب او را از نگاه اصولگرایان این گونه توصیف کرده است: “روز اول خوب بود، روز دوم لق زد و روز سوم افتاد”

اقای احمدی نژاد از فرمانداری ماکو بعد از استانداری و شهرداری به پست ریاست جمهوری رسید!

اما در بیش از پنج سالی که از پایان دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد می‌گذرد، آنچه بیش از هر چیز درباره او در رسانه‌ها تکرار شده، بحث “فسادهای مالی” و “سیاست‌ پرهزینه‌” او می‌باشد.

در این مدت مسئولان دولت روحانی و قوه قضائیه به کرات از فسادهای مالی گسترده در دولت محمود احمدی‌نژاد سخن گفته‌اند. در همین ارتباط، محمدرضا رحیمی معاون اول او بازداشت و حمید بقایی معاون اجرایی احمدی نژاد حکم محکومیتش را قطعی دریافت کرده است.

کسی که نظرش به نظر آیت‌الله خامنه‌ای طبق گفته خود آیت‌الله نزدیک بود هم اکنون دیگر نزدیک نیست! و روز به روز ارزش خود را از دست می‌دهد.

و اینک دار و دسته احمدی‌نژاد و نزدیکان او که مدعیان ارتباط با امام زمان هستند کارشان به جایی رسیده است که پناهنده شاه عبدالعظیم می‌شوند.

محمود احمدی‌نژاد و هم‌پالکی‌هایش حمید بقایی، علی‌اکبر جوانفکر، حبیب‌الله جزء‌خراسانی، رحیم مشائی چهار نفری هستند که در اعتراض به قوه قضاییه در آرامگاه شاه عبدالعظیم در جنوب تهران بست نشسته و تحصن کردند.

موضع محمود احمدی‌نژاد در برابر قوه قضاییه چیست؟

رئیس‌جمهوری پیشین ایران، در روز اول بست‌نشینی با حضور در جمع معترضان، از روسای قوه مقننه و قضاییه با عنوان “خانواده لاریجانی” به شدت انتقاد کرد و گفت: “ما با خانواده لاریجانی مخالف هستیم و قبول نداریم مملکت دست اینها بیفتد و به مردم ظلم بکنند.”

آقای احمدی‌نژاد گفت که چون دولت او “مچ دزدها را گرفته”، اکنون با اتهام دزدی و فساد از سوی قوه قضاییه رو به رو شده است.

او خطاب به مخالفانش گفت: “مردم ایران آدم‌های صد برابر گنده‌تر از شما را پایین کشیده‌اند.”

حال سوال این است که چرا آقای احمدی نژاد در طول ٨ سال ریاست‌جمهوری‌اش در برابر دستگاه قضایی سکوت کرد و آقای احمدی‌نژاد چرا در برابر اعدام‌ها و به زندان انداختن وکلا و روزنامه‌نگاران و دستگیری‌های سال ٨٨، شما شخصی مثل سعید مرتضویی یعنی قاتل کهریزک را حتی نگذاشتید یک روز هم زندان برود و تا جایی که او را مسول تامین اجتماعی کردید؟

به نظر می‌رسد مردی که خود “معجزه هزاره سو” و دولتش نیز دولت “امام زمان” توصیف می‌شد، اکنون مورد انتقاد اصول‌گرایان یعنی متحدان و حامیان دیروز خود قرار گرفته و عملکردش به عنوان یکی از دلایل شکست آنها در حذف تأیید صلاحیت انتخابات ریاست جمهوری ١٣٩۶ مطرح می‌شود، احمدی‌نژاد دیگر رنگ و اثری در عرصه سیاسی کشور از دیدگاه کار بدستان حکومتی ندارد.

حال باید دید که در گرماگرم جنگ قدرت بین سران رژیم چه افشاگری‌های دیگری صورت خواهد گرفت و پرده فساد و نقض قانون و ستم به مردمان ایران چگونه به کنار زده خواهد شد.

منابع :
١: احمدی نژاد و ٨ سالش ( نویسنده احسان فتاحی)
٢:محمد رضا رحیمی معاون اول و عواقب آن (احسان فتاحی)
٣: آمار وأرقام اعدام های و دستگیری های دولت نهم ودهم ( احسان فتاحی)
۴:بی بی سی فارسی

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com