خستگی مزمن یک اختلال نادر است که معمولا در نوجوانی یا زودتر شروع میشود (شروع این اختلال در زیر سن ۷ سالگی نادر است) بزرگسالان نیز ممکن است به این اختلال مبتلا شوند.
✅ علائم سندرم خستگی مزمن
علامت اصلی بیماری، خستگی مفرط بعد از یک فعالیت کوچک است. این خستگی با استراحت برطرف نمیشود و با مشکلات روانی و جسمی مطابقت ندارد، معمولا با یک بیماری ناگهانی وکوتاه مدت مثل آنفلانزا شروع میشود اما میتواند به آهستگی هم صورت بپذیرد. این بیماری بسیار ناتوان کننده است.
علائم معمول بیماری سردرد، دردهای عضلانی بدن، اختلال ریتم نرمال خواب و خوراک هستند. مانند سایر بیماریهای شدید، این بیماری تاثیرات شدید عاطفی و روانی دارد. کودک یا نوجوان میتواند دچار افسردگی، اضطراب و بهانهگیری شود و یا تمرکز در یادگیری برایش مشکل میشود.
تشخیص سندرم خستگی مزمن از نظر بالینی مشکل است معمولا مبتلایان به صورت مکرر توسط پزشکها آزمایش میشوند.
✅ تاثیر سندرم خستگی مزمن
سندرم خستگی مزمن میتواند زندگی را مختل نماید. فرد قادر به انجام کارهای روزانه مثلأ سرکار و مدرسه رفتن نیست یا نمیتواند با دوستان خود بیرون برود یا تفریح کند.
رفتن به مدرسه و سرکار میتواند خیلی سخت باشد. کودکان مبتلا به این اختلال به علت ماندن در تخت سریعأ تناسب بدنی و توان عضلانی خود را از دست میدهند. حتی در افراد سالم، تمام این مشکلات، بهبود یافتن را سختتر میکند.
همه افراد در خانواده میتوانند سختیِ بیماری را حس کنند. گاهی والدین مجبور به ترک شغل خود و پرستاری از فرزند بیمارشان میشوند به طوریکه سایر فرزندان ممکن است تصور کنند که فراموش شدهاند.
✅ دریافت کمک
عدم تشخیص بیماری و پیدا نکردن راهحلی برای آن میتواند فرد را غمگین و افسرده کند چون فکر میکند هیچکس قبول ندارد او بیماراست و اطرافیان مشکل او را نمیفهمند. این میتواند روابط را در محیط خانه و اجتماع دشوار کند.
دکتر خانواده میتواند فرد بیمار را به پزشک متخصص یا روانپزشک معرفی کند تا مورد بررسی قرار بگیرد و درمان شود. دوره درمانی میتواند طولانی باشد و امکان عود مجدد بیماری نیز وجود دارد.
مرکز مشاوره رنگین کمانی را در دیگر شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
پیامک در تلگرام
کانال تلگرام
اینستاگرام
فیس بوک
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.