
لیلیانا بختیاری کوییر ایرانیتبار و مسلمان کاندید شورای شهر آتلانتا میشود
#LilianaBakhtiari
#لیلیانا_بختیاری فرزند دو مهاجر #ایرانی شانس خود را برای عضویت در شورای شهر آتنلانتا به عنوان نخستین زن #مسلمان و #کوییر امتحان میکند. او با فضای اکتیویستی غریبه نیست. وقتی هشت سالش بود به همراه پدرش که یک مهاجر نسل اولی است در اولین #راهپیمایی اعتراضی خود شرکت کرد.
لیلیانا به مجله ووگ نوجوانان میگوید:
“من با فعالیت در حوزههای خدمات اجتماعی، عدالت اجتماعی و با مشغولیتهای اکتیویستی و برنامهریزی برای گروههای اجتماعی بزرگ شدم.”
او که در #آتلانتا بزرگ شده و اکنون ۲۹ سال دارد تصمیم دارد از مسیر جدیدی تغییر ایجاد کند: به عنوان عضو منطقه ۵ شورای شهر آتلانتا در ایالت جورجیا. و صفحهای هم برای حمایت از کاندیداتوری او به راه افتاده است:
Liliana Bakhtiari for Atlanta
وی با وجود سن نسبتا کم تجربههای ارزشمندی دارد که به شکلدهی دیدگاهها و دامنه فعالیتهای او کمک کرده است.
مادر او مهاجر نسل دومی است که برای اینکه همسرش یعنی پدر لیلیانا را به دانشگاه دولتی جورجیا بفرستد کار میکرده است. پدر او موفق شد داروخانهای در منطقه تاریخی سوییت آبرن تاسیس کند و از این طریق در محدوده قدرت خرید افرادی که پیشتر دسترسی به دارو نداشتند داروهای مورد نیاز را عرضه کند. لیلیانا هم با کار در کنار پدر در داروخانه بزرگ شد و از این طریق با فقر گسترده در آتلانتا در آن زمان آشنا شد.
لیلیانا یکی از معدود دانشآموزان خاورمیانهای در مدرسه بود، جایی که اغلب دانشآموزان سفیدپوست بودند. او دوران مدرسه را اینطور به خاطر میآورد:
“توی دبستان با #نژادگرایی فراوان روبرو بودم… هرچه بزرگتر شدم بیشتر شدت گرفت. بچهها از من میپرسیدن روز عروسی قراره با چند تا گوسفند معامله بشی؟ همیشه بخاطر ظاهر متفاوتم و موهای تیرهتر مسخره میشدم. بخاطر بعضی سنتها [در خانواده] اجازه نداشتم تا سالها زیر ابروهام رو بردارم و به این خاطر خیلی مسخرهم میکردن. [مردم] ازم میپرسیدن بابات تروریسته؟”
لیلیان در اثر این فشارها با اضطراب مواجه بود تا اینکه به دانشگاه جورجیا وارد شد و احساس کرد قضاوتها پایان یافته: “احساس کردم میتوانم خیلی راحت بخشی از جامعه باشم.” و بدین ترتیب فعالیتهای اجتماعی خود را آغاز کرد.
لیلیانا در ۲۰ سالگی شروع کرد به سفر کردن به کشورهای مختلف. او از هر فرصت تحصیلی یا فرصت کار #داوطلبانه در خارج از کشور استقبال کرد تا دامنه فعالیتهای اکتیویستی خود را گسترش دهد. امروز او به ۲۲ کشور مختلف از جمله به آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوبی، جنوب آسیا و استرالیا سفر کرده است.
“من با قشرهای بسیار متنوعی کار کردهم، از قربانیان #نسلکشی تا قربانیان #شکنجه و #قاچاق_انسان. با کودکان و زنان جوانی کار کردم که قربانی قاچاق انسان شده بودند. کارهای زیرساختی بسیاری انجام دادم. در ساخت خانه و توالت کمپوست فعالیت فراوان داشتم، در زمینه دسترسی به منابع غذایی و کمبود آب کار کردم و در زمینه #عدالت (توزیع) منابع طبیعی هم مشارکت فراوان داشتم.”
لیلیانا در شهر خود به عنوان مدافع حقوق گروههای اجتماعی محرومتر در سمت یکی از اعضای هیئت مدیره “جوانان گمشده و بازیافته” فعالیت میکند (سازمانی غیرانتفاعی که از جوانان #الجیبیتی و #کوییر بیخانمان حمایت میکند).
از سال گذشته کم کم به او پیشنهاد دادند که برای پست سیاسی کاندید شود و او تا همین اواخر این ایده را خیلی جدی نگرفته بود تا اینکه از نابرابری در توزیع ثروت، گران بودن خانهها و نبود حمل و نقل شهری باکیفیت، تداوم جابجایی شرکتهای کوچک و مردم طبقه کارگر و شهروندان سالمند او را به ستوه آورد.
“صادقانه بگویم، کار به جایی رسید که دیگر از عصبانی شدن و تظاهرات کردن خسته شدم و فهمیدم اگر بخواهم صدایم واقعا شنیده شود و خواستههای من و امثال من نمایندگی شود باید کاندید شوم و تلاش کنم اوضاع را تغییر دهم.”
لیلیانا میخواهد صاحب کرسی شود، پیشنویسهای قانون را بنویسد و به طور رسمی نماینده آن دسته از شهروندان آتلانتا باشد که تا کنون کمتر از همه نمایندگی شدهاند.
“کاندید شدن به عنوان یک زن کوییر و مسلمان از #خاورمیانه تقاطعی است که پیش از این هرگز کسی در آن قرار نداشته است.”
از همین حالا واکنشهای مثبت به #کاندیداتوری او از سوی #مهاجران ایرانی و جامعه الجیبیتی و کوییر سرازیر شده. لیلیانا میگوید حاضر است باچالشهای این راه مستقیما روبرو شود.
وی در وضعیت سیاسی کنونی آمریکا حضور خود را مهم میداند:
“هر آنچه که #ترامپ نمایندگی آن را میکند یک حمله مستقیم به من و خانواده من است.” پنج عضو خانواده او با اولین فرمان منع مهاجرتی ترامپ در خطر اخراج از کشور قرار گرفته بودند… “ترامپ ضد زن است، ضد #همجنسگرایان است. ضد اسلام است – هرچیزی که هویت من را شکل داده و من آن را نمایندگی میکنم او با آن سر دشمنی دارد.”
وی میگوید بلافاصله پس از انتخاب ترامپ به رئیسجمهوری پیامهای نژادپرستانه دریافت کرده اما این نه تنها او را از هدفش باز نداشته بلکه دلیلی شده برای کاندید شدنش.
“به اعتقاد من کاندید شدن برای پست سیاسی در دوران ریاست جمهوری ترامپ بسیار ضروری است. او کسی است که در برابر تمام آن چیزهایی ایستاده که من به آنها باور دارم و تمام چیزهایی که به باور من این کشور نماینده آن است.”
لیلیانا پیش از روی کار آمدن ترامپ هم میدانست که سرمایهگذاری در بنگاههای محلی سیاسی ضروری است. “باز هم مطمئن شدم که باید در ابعاد محلی کار [سیاسی] سازنده انجام داد. اگر آب آشامیدنی میخواهید، اگر خیابانهای قابل رانندگی و جادههای سالم برای دوچرخه، خانه برای زندگی و شغل در محل زندگیتان میخواهید، اگر میخواهید شرکتها و تجارتهای کوچک در شهرتان از بین نروند و زندگی کودکان بهتر شود، تمام اینها در حیطه قدرت و تاثیرات دولت محلی است.”
او باور دارد که اگر قدرت محلی سیاسی ضعیف باشد، گروههای اجتماعی ضعیف خواهد بود و در نتیجه نمیتواند با آسیبهای در ابعاد ملی به منطقه میرسد مقابله کند. و برای این کار اتحاد و مسئولیت شهروندی در نظر او حیاتی است:
“من این توانایی را دارم که به گوشههای مختلف این منطقه دسترسی داشته باشم و مردم را متحد کنم چرا که خودم اکثر خطراتی را که جامعه این شهر با آن روبروست زیستهام… نبض این شهر زیر انگشتان من است. من همواره برای گوش دادن به صداهایی که کمتر شنیده میشوند کار خواهم کرد.”
منبع: https://goo.gl/Kdg1hJ
لیلیانا بختیاری در فیسبوک: https://goo.gl/oQHVLa
#ششرنگ در شبکههای اجتماعی:
🏳️🌈 وبسایت شش رنگ: ۶rang.org
🏳️🌈 کانال تلگرام شش رنگ: t.me/Iran6Rang
🏳️🌈 اینستاگرام، فیسبوک و یوتیوب شش رنگ: @۶rangiran
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.