در حالیکه میزان شیوع اختلالات روانی در ایران ۲۵ درصد اعلام میشود این میزان در جامعه کارگری بیش از حد متوسط است و عدد ۳۳ درصد را نشان میدهد. این آمار را معاون پیشگیری اداره کل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام و خاطرنشان کرده افسردگی و اضطراب از جمله اختلالات روانی در جامعه کارگری کشور است.
حسین مدنی در نشست خبری بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، توضیح داد: اجرای طرح پیمایش ملی وضعیت شیوع اعتیاد در جامعه کارگری نشان داد ۳۳ درصد از کارگران، دچار انواع اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب هستند و آمار بیانگر این است که در مسأله سلامت روان کارگران وضعیت حاد و نگران کننده ای داریم.
وی افزود: پس از سنجش آمار ، آموزش مداخلات کاهش شیوع اعتیاد را آغاز کردیم، در حال حاضر بیش از ۲ سال از اجرای این برنامه می گذرد و در سال جاری نیز ادامه می یابد.
معاون پیشگیری اداره کل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این وزارتخانه در راستای امر پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی، برنامه های پیشگیری از اعتیاد را در مناطق ویژه و مناطق آزاد برگزار کرده است که منطقه عسلویه نخستین پایگاهی بود که برنامه های فوق در این منطقه اجرا شد.
شاید دلیل انتخاب عسلویه بهعنوان نخستین پایگاه برای اجرای برنامههای پیشگیری از اعتیاد اخبار و گزارشهای غیررسمی درباره شیوع گسترده مواد مخدر در میان کارگران این منطقه آزاد باشد.
تاکنون کمتر مسئولی حاضر شده درباره مشکلات کارگران عسلویه صحبت کند. رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر منطقه پارس چندی پیش در واکنش به وضعیت اعتیاد در منطقه عسلویه گفته بود:«ترکیب و تنوع در منطقه به لحاظ تجمع نیروی کاری باعث شده سوداگریهای خلاف در منطقه نفوذ کنند، اما بااینحال به لحاظ آماری نشان نمیدهد که میزان اعتیاد موجود در عسلویه بالاتر از نرم کشوری باشد. البته اگرچه این عدد از میانگین کشوری ممکن است بالاتر نباشد، اما راضی نیستیم و بالأخره فضایی ایجاد شده که سوداگری در آن انجام میشود و بخشی از نیروی کار را تهدید میکند».
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.