روز سهشنبه ۲۴ اسفند، یکی از فعالان حقوق الجیبیتی با پرچم رنگینکمان(نشان جامعه الجیبیتی) در مرکز شهر اهواز راهپیمایی کرد. اینگونه اقدامات نشانه خشم و اعتراض جامعه همجنسگرا و ترنسجندر ایرانی به بیعدالتی و بیحقوقی آشکارحاکم است.
سازوکار قانون مجازات اسلامی اساسا همجنسگراستیز است و آن را جرم تلقی میکند. در قانون قدیمی که تا قبل از سال ۱۳۹۱ اجرا میشد گفته شده است: «هرگاه مساحقه(همجنسگرایی زنان) سهبار تکرار شود و بعد از هر بار حد جاری شود، در مرتبه چهارم حد آن قتل است». در قانون جدید از این قسمت سخنی به میان نیامده و مسکوت مانده اما آمده است: «هرگاه دو یا چند زن از روی شهوت و بدون ضرورت به صورت برهنه زیر یک پوشش قرار گیرند، به مجازات تعزیری به تناسب جرم و شخص مجرم تا ۹۹ ضربه شلاق محکوم میشوند و در صورت تکرار تعزیر، در مرتبه سوم و بالاتر به یکصد ضربه شلاق به عنوان حد محکوم خواهند شد.» و جای دیگر آمده: «همجنسگرایی انسان مذکر در غیر از لواط و تفخیذ (رابطه جنسی بدون دخول) از قبیل تقبیل (بوسیدن) و ملامسه (لمسکردن) از روی شهوت موجب تعزیر به تناسب جرم و شخص مجرم تا ۷۴ ضربه شلاق است.» باید در نظر داشت مسکوت ماندن حکم اعدام برای مساحقه و تفخیذ در قانون جدید میتواند با نظر قاضی اجرایی شود.
به همه موارد قانونی، رفتار خشونتبار خانواده و اجتماع را نیز اضافه کنید. در برخی کشورها بهخصوص ایران همجنسگرایان و ترنسجندرها با این عنوان که موجب شرمساری و ننگ خانواده شدهاند، ممکن است قربانی قتلهای به اصطلاح “ناموسی” شوند. این افراد اشکال بسیار شدیدی از خشونت خانوادگی را در سنین بلوغ و به محض مواجه شدن با گرایش جنسی به همجنس، تجربه میکنند.
نسخه پیدیاف گزارش«جنسیت ایکس» را از اینجا بخوانید.
تلگرام عدالت برای ایران را دنبال کنید.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.