اکنون مدت‌هاست که در ایران نوعی عملیات تجسسی-اطلاعاتی برای تشخیص هویت مقاماتی که در دولت و یا مناصب عالی اداری دیگر، دارای دو تابعیت ایرانی و یک کشور بیگانه هستند، آغاز شده است.

zaghari_houdfar2016

در واقع این روند پیگیری از هنگام خروج رئیس بانک ملی ایران و اقامت او در کانادا آغاز شد که با وجود درخواست‌های مکرر جمهوری اسلامی، دولت کانادا حاضر نشده است این فرد را که دارای تابعیت کانادایی نیز هست به ایران مسترد نماید.
دولت کانادا می‌گوید: حتی اگر اتهامات وارده علیه  رئیس سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر فساد و اختلاص درست هم باشد، ایران و کانادا فاقد قرارداد استرداد مجرمین هستند، لذا دولت “اوتاوا” الزامی به دستگیری و استرداد مقام سابق بانک ملی ایران ندارد.
در سال‌های اخیر برخی دیگر از آمریکائیان ایرانی‌تبار که به ایران سفر کرده بودند توسط مأمورین ایرانی دستگیر و به اتهام جاسوسی مدت‌ها در زندان نگاه داشته شدند.

در آخرین تحولات این بحث‌ها، حدود یک ماه پیش درنشستی که با حضور مقامات کمیسیون امنیت ملی، سپاه پاسداران تحت عنوان “پروژه نفوذ” برگزار شد، این موضوع مطرح شد که افراد دو تابعیتی مورد توجه ویژهٔ سرویس‌های اطلاعاتی “دشمن” هستند.
به دنبال این نشست بود که فعالیت‌های تجسسی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، برای شناسایی مقامات دو تابعیتی آغاز شد که نتایج اولیه آن روز گذشته از سوی وزیر این وزارتخانه اعلام گردید.

-لاهیجی

دکترعبدالکریم لاهیجی، حقوقدان، کار‌شناس حقوق بشر و تابعیت اتباع بیگانه در فرانسه، می‌گوید اوجگیری بحث‌های مربوط به موضوع دو ملیتی‌ها در واقع حاصل نبرد قدرتی است که میان دو جناح از پیش جریان داشته و ادامه دارد.
این موضوع چه در زمان خاتمی و چه اکنون در دولت حسن روحانی، از موارد مورد انتقاد و فشار جناح اصولگرا بوده است.

Ministry+of+Listening+Logo

مشروح گفت‌و‌گو با دکتر عبدالکریم لاهیجی را در فایل صوتی گوش کنید.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com