شهادتهای متعددی از زندانیان زن در دست است که بازجویان یا مقامات زندان، برای توجیه ایدئولوژیک تجاوز به زنان زندانی، از احکام مربوط به “اسیر حربی” یا “اسیر جنگی” استفاده کردهاند که عمدتاً در آیه ۲۴ سوره نساء ریشه دارد. ترجمه فارسی این آیه که در ادامه آیه ۲۳ سوره نساء در مورد زنانی که رابطه جنسی با آنها برای مردان مسلمان حرام یا حلال شده آمده، چنین است: « و نکاح زنان شوهردار نیز (برای شما حرام شد) مگر آن زنانی که (در جنگهای با کفّار، به حکم خدا) متصرّف شدهاید.» (ترجمه الهی قمشهای)
بر اساس تفاسیر و احکام منتج از این آیه و سایر آیات مربوط به کنیزان، مالک کنیز یعنی کسی که او را خریداری کرده و یا اینکه در جنگ او را به اسارت گرفته و از این طریق مالک او شده برای برقراری هر نوع رابطه جنسی با او نیاز به خواندن عقد نکاح ندارد. به علاوه هرگاه در جنگ بین مسلمانان با رهبری امام معصوم و یا حاکم شرعی و کفار و مشرکین، مسلمانان غلبه یابند، زنان و مردان و فرزندان مشرکین که به اسارت رزمندگان اسلام در میآیند در اختیار حاکم مسلمانان قرار میگیرند و حتی زنان شوهردار پس از به اسارت گرفته شدن از سوی مسلمین به طور خود به خودی مطلقه محسوب و جزو مایملک مسلمین محسوب میشوند.
شهادتهای متعدد و متنوع زندانیان نشان میدهد که کارگزاران زندان، برخورد با زندانیان سیاسی هوادار یا عضو گروههای مخالف جمهوری اسلامی را مشابه جنگ با کفّار حربی، و احکام مربوط به آن را قابل اعمال در روابط میان خود و زندانیان میدانستهاند. صنم احمدی که به اتهام هواداری از سازمان پیکار، ده ماه اول حبس خود را در بازداشتگاه سیدعلیخان اصفهان گذرانده و در آن زمان ۱۶ ساله و دانش آموز بوده میگوید:
« یکی از پاسدارها به نام حمید، که بعدها فهمیدم نام فامیلی واقعیاش قربانی بوده و در جبهه کشته شده، یک جوون ۲۴-۲۵ ساله بود با یک چونه باریک و صورتی شبیه روباه، همونقدری که میتونستم از زیر چشمبند نگاه کنم…گفت: ببین توی این اتاق هیچکس به جز من و تو نیست. هر بلایی بخوام به راحتی میتونم سر تو بیارم. به هیچ احدی هم مجبور نیستم جواب بدم چون تو جزو غنائم جنگ اسلام با محاربین اسلام هستی.»
بخشی از گزارش جنایت بیعقوبت،شکنجه و خشونت جنسی علیه زندانیان سیاسی زن در جمهوری اسلامی – گزارش اول-انتشارات عدالت برای ایران-دسامبر٢٠١١
برای دریافت متن کامل کتاب به صورت پی دی اف اینجا را کلیک کنید
کانال تلگرام عدالت برای ایران را دنبال کنید
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.