علی صدارت: وژدان احساسی-روانی، و کاربرد آن در دفاع از خود در بازداشتگاه و بازجویی و شکنجه‌گاه و زندان

تاریخ تولید و انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۱ برابر با ۲۸ نوامبر ۲۰۲۲ دوشنبه

اداره و هدایت و مدیریت اعصاب و روان و احساست، از همان ابتدا، نقش کلیدی را در سرنوشت فرد دستگیر شده ایفا می‌کند. تمام تلاش رژیم این است که بر اعصاب و روان و احساست سلطه پیدا کند. اگر بازجو در این‌کار موفق شود، حتی اگر «جرم» مهمی هم مرتکب نشده باشد، و شاید حتی اگر هیچ «جرمی» هم واقع نشده باشد، ممکن است فرد دستگیر شده، عاقبت خوبی پیدا نکند.

نقش حقوق‌دانان و دانشجویان و استادانی که در رشته‌های حقوقی مربوط به زندانیان سیاسی و حقوق بشر تخصص دارند، بسیار مهم است. آن‌ها می‌توانند با انتشار مقاله‌ها و خودآموزها و دستورالعمل‌ها، حقوقی را که در دستگاه قضایی همین رژیم موجود است را به هم‌وطنان خود آموزش دهند، و یا با نام واقعی خود، و یا در صورت ملاحظات امنیتی با نام‌های مستعار، و یا حتی توسط معتمدان خود در خارج از کشور به صورت «امضا محفوظ» منتشر و در اختیار هموطنان خود قرار دهند.

مطلب را به شکل صوتی، در این‌جا بشنوید:

وژدان احساسی، وژدان‌های انسان و نقش آنها در رویارویی با ناحق‌وندی

https://alisedarat.com/1401/08/21/9630/

صدارت: وژدان احساسی، وژدان‌های انسان و نقش آنها در رویارویی با ناحق‌وندی

 

مطلب را به صورت تصویری در این‌جا ببینید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

یوتیوب

 https://youtu.be/0flfkJSJjq4

اینستاگرام

 https://www.instagram.com/tv/ClhCPecAlN6/

ali.sedarat Instagram QR اینستاگرام صدارت nametag

مطلب را همچنین می‌توانید به شکل صوتی، در رسانه‌های ذیل بشنوید و هم‌رسانی بفرمایید:

پادکست

اسپاتیفای

https://open.spotify.com/episode/4USvGOjb4mtNVUYuWAJ2Eb

https://open.spotify.com/show/4qgBbjUS5XyqFQ0RL1wdh9

کست‌باکس:

https://castbox.fm/episode/صدارت%۳A-وژدان-احساسی-روانی-و-کاربرد-آن-در-دفاع-از-خود-در-بازداشتگاه-و-بازجویی-و-شکنجه%E2%80%8Cگاه-و-زندان-id3317800-id551554662?country=us

تلگرام

 https://t.me/sedaratMD/1745

آدرس مطلب در سایت

https://alisedarat.com/1401/09/07/9792/

❊❊❊

شورای حقوق بشر به تشکیل کمیسیون حقیقت‌یاب برای ایران رأی داد

شورای حقوق بشر سازمان ملل در روز پنج‌شنبه ۲۴ نوامبر با اکثریت آرا به تشکیل کمیسیون حقیقت‌یاب برای رسیدگی به نقض حقوق بشر در خلال اعتراضات سراسری ایران موافقت کرد.

جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل که به پیشنهاد آلمان و ایسلند در روز پنج‌شنبه ۳ آذر ماه (۲۴ نوامبر) تشکیل شد، با تصویب قطعنامه‌ S35/L1 به پایان رسید.

این قطعنامه با ۲۵ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع تصویب شد.

بر اساس این قطعنامه شورای حقوق بشر موظف است یک کمیسیون مستقل حقیقت‌یاب به منظور رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر توسط حکومت ایران در جریان اعتراضات سراسری اخیر تشکیل دهد.

پیش از رأی‌گیری سفیر آلمان با شرحی از اتفاقات دو ماه گذشته در ایران و کشته شدن صدها نفر که ده‌ها کودک هم در میان آنها بودند، گفت: «با توجه به مقیاس وسیع نقض حقوق بشر در هفته‌های اخیر و خشونت‌های جنسی، تجاوز و شکنجه ما نمی‌توانیم ساکت بمانیم، باید خشونت‌ها به خصوص علیه زنان و کودکان را محکوم کنیم. مردم ایران این استحقاق را دارند که شورای حقوق بشر از آنها حمایت کند.»

 

 

❊❊❊❊

«وژدان»  یا  «وجدان»؟

وژدان

واژه‌نامه آزاد

https://www.vajehyab.com/wiki/وژدان

وژدان املای درست واژه وجدان است که به عربی نوشته شده است.این واژه در اصل یک واژه در زبان کردی است که از دو بخش تشکیل شده است:بخش نخست:”وژ” به معنای خود و بخش دوم:”دان” به معنای دانایی و آگاهی است.که نهایتا واژه ی وژدان را که به معنای خوددانایی و خودآگاهی می باشد تشکیل می دهد.

وجدان

واژه‌نامه آزاد

https://www.vajehyab.com/wiki/وجدان

وجدان در گویش لکی منطقه غرب کشورمان از دو واژه وژ و دان می باشد که «وژ» به معنای خود و خویشتن است و «دان» نبز به معنای دانستن میباشد و با ترکیب این دو واژاه وژدان حاصل می شود که به معنای خود دانستن است و در زبان عربی ژ به ج تبدیل شده است.

❊❊❊❊❊❊❊

پیشنهاد: 

قانون اساسی پیشنهادی بر اساس حقوق پنج‌گانه

(به‌همراه سند اساسی دوران گذار برای انتقال حاکمیت به مردم ایران) 

https://alisedarat.com/1398/04/02/4991/ 

پیشنهاد:

رسانه‌های همگانی به مثابه شاخۀ چهارم دولت

https://alisedarat.com/1400/01/01/7612/ 

رسانه‌هایِ همگانیِ ملی، که بودجهٌ آن‌ها توسط دولت پرداخت می‌شود، که یعنی در واقع متعلق به خود ما مردم هستند، باید توسط کسانی اداره شوند که توسط خود ما مردم، مستقیما، برای مدت محدودی انتخاب می‌گردند، و در نتیجه، مستقیما، به ما پاسخ‌گو هستند.

رسانه‌های شخصی، و رسانه‌های خصوصی، هیچ ارتباطی به «شاخه چهارم» ندارند و همه آن‌ها به صورت مستقل و آزاد از هر چهار شاخهٌ دولت (از جمله شاخه چهارم)، باید بتوانند آزادانه فعالیت کنند. 

پادزهر اضطراب گذار از استبداد، سند اساسی دوران گذار برای انتقال حاکمیت به مردم ایران

https://alisedarat.com/1398/05/26/5108/ 

این سند متعلق به هیچ شخص و گروه خاصی نیست، و صاحب آن در واقع، همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. در نتیجه، ضمانت اجرایی اصول این سند هم همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. مردم‌سالاری را، فقط خودِ ما مردم می‌توانیم و باید برقرار کنیم، نه قدرت‌ها!

’مردم باید یک کاری بکنند! چه باید کرد؟ 

https://alisedarat.com/1397/08/06/4317/ 

❊❊

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)