انتخابات ریاست جمهوری ترکیه بامداد امروز یکشنبه ۱۰-۸-۲۰۱۴ آغاز شد. سه نفر در این انتخابات با هم رقابت می کنند.
این برای نخستین بار از زمان تاسیس جمهوری ترکیه است که رئیس جمهوری به شکل مستقیم با رای مردم انتخاب می‌شود.
در این انتخابات رجب طیب اردوغان نخست وزیر فعلی ترکیه با دو نامزد دیگر اکمل‌الدین احسان‌اوغلو و صلاح‌الدین دمیرتاش رقابت می‌کند. در صورتی که هیچ‌کدام از نامردها نتوانند بیش از ۵۰ درصد آرا را بدست‌ آورند، دور دوم انتخابات دو هفته دیگر برگزار می‌شود.

اردوغان گفته است اگر به ریاست جمهوری انتخاب شود، قدرت را به این پست منتقل خواهد کرد، چون رئیس جمهوری با رای مستقیم مردم انتخاب می شود پس طبیعی است از حالت سمبلیک خارج شده و دارای قدرت های اجرایی باشد. پیش از این، رئیس جمهوری توسط پارلمان انتخاب می شد.

نتایج نظرسنجی های نشان می دهد رجب طیب اردوغان نخست وزیر فعلی ترکیه در نظرسنجی ها پیشتاز است.. واکمل الدین احسان اوغلو رهبر اصلی اپوزیسیون ترکیه نفر دوم خواهد شد. اکمل الدین از دو حزب جمهوری خلق و حزب جنبش ناسیونالیسم حمایت می شود.

کاندید سوم، صلاح الدین دمیرتاش ۴۱ ساله، کرد تبار با شخصیتی کاریزماتیک است. وی از سوی حزب دموکراتیک خلق نامزد شده و به او لقب “اوبامای کردها” داده اند.
حزب توسعه و عدالت اردوغان اعلام کرده است که دست به ترمیم قانون اساسی خواهد زد تا رئیس جمهوری دارای قدرت اجرایی باشد. ترکیه در حال حاضر با یک سیستم دموکراسی پارلمانی اداره می شود. پیشنهاد ترمیم قانون اساسی ترکیه، نظام این کشور را شبیه به سیستم حکومتی فرانسه خواهد کرد.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com