خبربازداشت الیاس قالیباف، پسر بزرگ و مشاور رسانه‌ای شهردار تهران در رسانه‌های داخلی منتشر اما بعدا از روی بسیاری از سایت‌ها حذف شد. این بازداشت با مسائل مالی مربوط به موسسه «شمس الشموس» مرتبط بود.

الیاس قالیباف

اول اردیبهشت، خبر بازداشت الیاس قالیباف پسر بزرگ و مشاور رسانه‌ای شهردار تهران در رسانه‌های داخل کشور منتشر شد. بعد از مدتی این خبر از روی سایت‌ها حذف شد. وی به دلیل مسائل مالی مرتبط به موسسه «شمس الشموس»  به مدت ۲۴ ساعت بازداشت بود. حتی محسنی اژه‌ای سخن‌گوی قوه قضاییه این موضوع را تایید و تکذیب نکرده و تنها اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

در روز پنجم اردیبهشت، پرویز اسماعیلی  مدیر عامل اسبق خبرگزاری مهر که در انتخابات ریاست جمهوری پیشین، سخن‌گوی ستاد قالیباف بود، به سمت معاونت ارتباطات دفتر ریاست جمهوری منصوب شد. پرویز اسماعیلی به واسطه دوستی که با الیاس قالیباف از دوران دانشجویی در دانشگاه امام صادق، توانسته در حلقه نزدیکان شهردار تهران قرار بگیرد.

چند روز بعد از انتشار این خبر در تاریخ ۸ اردیبهشت یکی از اتوبوس‌های شرکت واحد در اتوبان تهران دچار سانحه شد. در این سانحه ۷ نفر در آن کشته شدند همین امر موجب شد که «اعضای شورای شهرخواستار استعفای شهردار تهران شوند. اما مجتبی شاکری یکی از معاونین محمد باقر قالیباف با پاسخی شدید الحن به اعضا شورای شهر تذکر داده که پروژه استعفا را رها کنید.

محمدباقر قالیباف کیست؟

محمدباقر قالیباف در زمان جنگ با وجود سن و سال کمی که داشت فرمانده لشکر پنج نصر خراسان بود. گفته می‌شود  به دلیل روابط خانوادگی با همسر علی خامنه‌ای، بعد از جنگ توانست موقعیت خود را تثبیت و در پست‌های نظامی و امنیتی منصوب شود. تا کنون وی چندین دوره برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شده، اما در هر دور بازنده میدان بوده است. در این زمینه هزینه‌های میلیاردی خرج تبلیغات کرده است که مسوولیت ستاد تبلیغاتش را فرزند ارشدش الیاس قالیباف بر عهده داشت است. قالیباف به همین دلیل چندین بار زیر سوال رفته، اما اعتراض‌ها هیچ نتیجه‌ای به همراه نداشته است.

 قالیباف پس از جنگ در سال ۷۳ به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا انتخاب شد. در سال ۱۳۷۶ با حکم سید علی خامنه‌ای، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید. وی پس از آن به فرانسه رفت و در امتحان خلبانی ایرباس شرکت کرد. چند روز پس از نا‌آرامی‌های کوی دانشگاه تهران، روزنامه کیهان نامه محرمانه جمعی از فرماندهان سپاه به محمد خاتمی رییس جمهور وقت را منتشر کرد. فرماندهان امضا کننده نامه به خاتمی نوشته بودند که «کاسه صبر» ایشان لبریز شده و «اگر دولت نا آرامی‌ها را کنترل نکند» وارد عمل خواهند شد. نام محمد باقر قالیباف، فرمانده وقت نیروی هوایی سپاه پاسداران نیز در میان امضا کنندگان دیده می‌شود.

محمدباقر قالیباف هر از گاهی با هواپیماهای ایران ایر پرواز می‌کند.

قالیباف در سال ۱۳۷۹ با حکم علی خامنه‌ای، فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده‌دار شد و بعد از آن در سال ۱۳۸۳ به عنوان نماینده سید محمد خاتمی «رییس جمهور وقت» و رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب گردید.

در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۸۴ از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار این شهر انتخاب شد و در اردیبهشت ۱۳۸۶ به وسیله شورای جدید برای ۴ سال دیگر در مقام خود ابقا شد و بعد از روی کار آمدن شورای شهر جدید در درگیری‌هایی که با محسن هاشمی بر سر کرسی شهرداری داشت توانست بار دیگر به عنوان شهردار تهران انتخاب شود. از بین اعضای فعلی رابطه قالیباف با چمران و گروه او خوب است، اما به طور مشخص سردار طلایی، علیرضا دبیر، معصومه آباد از طرفداران جدی قالیباف در شورای شهر تهران محسوب می شوند.

پشت پرده تیم رسانه‌ای قالیباف

الیاس قالیباف فرزند ارشد شهردار تهران، مشاور رسانه‌ای شهردار تهران طی سال‌های گذشته و عضو هیات مدیره موسسه مطبوعاتی سیمای مهر هستی است که روزنامه تهران امروز را منتشر می‌کردند. این روزنامه به دلیل عدم جذب مخاطب و فقدان تاثیر گذاری و هزینه‌های بالا تعطیل شد. این موسسه صاحب امتیاز چندین سایت خبری تحلیلی از جمله سایت‌های فردانیوز، شفاف و عصرایران و تعدادی دیگر از سایت‌های خبری مشهور است. الیاس قالیباف به همراه چهار نفر دیگر این موسسه را تاسیس کرده‌اند که برخی از آن‌ها هم‌کلاسی‌های وی در مدرسه‌ی مفید و دانشگاه امام صادق(ع) بوده‌اند؛ موسسه‌ای با نام «شمس الشموس» با سرمایه‌ی اولیه‌ی  صد هزار تومان، که ساختمان دفتر مرکزی آن در زمین نسبتا بزرگی در سعادت آباد واقع شده است.

مؤسسه «سیمای مهر هستی» کلید اصلی در حمایت رسانه‌ای این جریان است، که روزنامه تهران امروز نیز که ابتدا وابسته به سازمان تبلیغات بود توسط این موسسه خریداری شد و «موسسه سیمای مهر هستی» نیز صاحب امتیاز این روزنامه بود.

یک سال پس از انتشار روزنامه تهران امروز با صاحب امتیازی این مؤسسه، این روزنامه توقیف شد. با توقف انتشار روزنامه تهران امروز، تهران امروز تا ابتدای سال ۱۳۸۷ به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی پرویز اسماعیلی مدیرعامل سابق خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اداره می‌شد.

این شرکت تا مدتى قبل به نام «چهره مهر هستى» فعالیت می‌کرد، هر چند اکنون ترکیب هیات مدیره آن دست خوش برخی تغییرات شده است، ولی در آن زمان اسامی اعضای هیات مدیره شامل افرادی می شد که جز حلقه یاران قالیباف هستند. هادى ایازى معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، سید مهدى هاشمى تشکرى، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردارى تهران، مهدى ذاکرى بایگی، مدیر مسوول روزنامه همشهری، علیرضا ظهره‌وند، مدیر موسسه اقتصادی جامعه الصادق و نیز پرویز اسماعیلى، مدیر عامل سابق خبرگزارى مهر.

بسیاری از این افراد در زمان‌های مختلف جانشین دیگر افراد می‌شوند و هیچ تغییر در ترکیب کلی به‌وجود نمی‌آید و تنها بر اساس فرایند چرخشی، افراد در سمت‌های مختلف جا به جا می‌شوند.

مکافات‌های قالیباف

قالیباف به وسیله فرزند ارشدش بسیاری از پروژه‌های اقتصادی خود را پیش می‌برد و ارتباط‌هایش با افرادی مانند بابک زنجانی و رضا ضراب از طریق الیاس صورت می‌گیرد، اما در مورد یکی از پروژه‌های بابک زنجانی با نام «پروژه ایران زمین» که خود وی ریاست جلسه کمیسیون ماده ۵ را برعهده داشت و با تایید این پروژه باعث به وجود آمدن حادثه خیابان «گلستان» شد، همین موضوع موجب شد تا «تذکری از سوی شورای شهر» دریافت کند و برای تایید این پروژه بازخواست شود.

شکایت جنجال آفرینی که محمود احمدی‌نژاد رییس دولت سابق از قالیباف بابت طرح اتهاماتی که به اطرافیان احمدی‌نژاد نسبت داده بود. یکی دیگر از چالش‌هایی بود که قالیباف با آن روبه‌رو بود، این پرونده به دیوان عدالت اداری رفته بود اما در آخرین لحظه یکی از ۱۰ قاضی پرونده شکایت خود را پس گرفته و با توجه به پایان موعد قانونی پرونده مختومه شد.

یکی دیگر از شکایت‌هایی که از شهردار تهران شده است توسط نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی است. که در کمیسیون اصل ۹۰ قرار به رسیدگی بوده است که طبق صحبت‌های این نماینده این پرونده که در مورد خریداریواگن‌های مترو از کشور چین است هنوز به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

جدیدترین چالشی که محمد باقر قالیباف با آن روبرو شده است، در ارتباط با اتوبوسی است که در اتوبان تهران که دچار سانحه شد. این سانحه که ۷ نفر در آن کشته شدند؛ همین امر موجب شد که «اعضای شورای شهرخواستار استعفای شهردار تهران» شوند.

قالیباف طی سالیان مختلف با افراد زیادی از دوران جبهه و جنگ همکاری کرده و آشنایی آنان با قالیباف از همان دوران شروع شده است.

با توجه به میزان نفوذ قالیباف در نهادهای نظامی و امنیتی و حمایت‌های بیت خامنه‌ای، تغییر او چندان راحت به نظر نمی‌رسد. اما این روزها خبرهایی مبنی بر کناره‌گیری قالیباف به گوش می‌رسد که شاید بار دیگر از جانب آیت‌الله خامنه‌ای ماموریتی جدید در جبهه صدا و سیما بگیرد و رییس سازمان شود.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com