سازمان حقوق بشر ایران؛ ۱ شهریور ۱۴۰۵: رسانه‌های حکومتی از اجرای حکم اعدام مجید آدینه، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴، خبر دادند، اما محل اجرای حکم را اعلام نکردند. سازمان حقوق بشر ایران، محل اعدام را  زندان مرکزی کرج (ندامتگاه) احراز کرده است. مجید آدینه بیست‌ونهمین معترضی است که از ۲۸ اسفند ۱۴۰۴ در ارتباط با اعتراضات دی‌ماه اعدام شده است. در همین بازه زمانی، دو معترض جنبش «زن، زندگی، آزادی» نیز اعدام شدند.

صدها معترض در ایران، از جمله بیش از ۷۰ معترض در اصفهان، هم‌اکنون در معرض خطر اعدام قرار دارند. سازمان حقوق بشر ایران همچنان درباره افزایش اعدام زندانیان سیاسی هشدار می‌دهد.

بنابر گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، مجید آدینه اول شهریور ۱۴۰۵ در مکانی نامعلوم اعدام شد. سازمان حقوق بشر ایران، محل اعدام را زندان مرکزی کرج (ندامتگاه) احراز کرده است. این خبر همراه با ویدئویی منتشر شد که «اعترافات اجباری» او در دادگاه را نشان می‌داد. در گزارش میزان آمده است که مأموران سازمان اطلاعات سپاه او و یک نفر دیگر که نامش اعلام نشده است را در شامگاه ۱۹ دی‌ماه در محدوده محمدشهر کرج، بازداشت کردند.

براساس این گزارش، اتهام‌های مجید آدینه عبارت بودند از: «اقدام عملیاتی به نفع گروه‌های متخاصم و رژیم صهیونیستی و آمریکا؛ محاربه از طریق تحریق عمدی؛ اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی کشور؛ فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ نگهداری غیرمجاز یک قبضه سلاح گرم از نوع کلت کمری به همراه سه خشاب جنگی و ۳۰ عدد فشنگ؛ نگهداری غیرمجاز دو عدد شوکر الکتریکی و نگهداری غیرمجاز دو عدد افشانه گاز اشک‌آور».

دادگاه انقلاب کرج او را با استناد به ماده یک «قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» به اعدام و مصادره تمامی اموال محکوم کرد.

در گزارش این رسانه حکومتی آمده است: «بررسی‌های تخصصی و آزمایشگاهی مشخص کرد در بازه زمانی ۱۸ و ۱۹ دی ماه از اسلحه مکشوفه وی تیراندازی شده است.» این ادعا پیش‌تر در پرونده مهدی خانکی نیز مطرح شده بود.

اطلاعات مستقلی درباره پرونده مجید آدینه در دست نیست.

سازمان حقوق بشر ایران استفاده سیستماتیک از شکنجه و نقض حقوق مربوط به روند قانونی و دادرسی عادلانه در پرونده‌های منجر به صدور حکم اعدام را مستند کرده است. این سازمان در ۲۵ اردیبهشت هشدار داد که قوه قضاییه جمهوری اسلامی به‌طور فعال از وکلای مورد تأیید حکومت برای تسهیل و تسریع روند اعدام معترضان بازداشت‌شده استفاده می‌کند. خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام نیز به‌طور معمول با تهدید و اعمال فشار وادار به سکوت می‌شوند تا درباره پرونده عزیزانشان اطلاع‌رسانی نکنند.

از ۲۸ اسفند ۱۴۰۴ تاکنون،دست‌کم ۲۹ نفر در ارتباط با اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ اعدام شده‌اند؛ این افراد به ترتیب زمان اعدام عبارت‌اند از: صالح محمدی، سعید داودی، مهدی قاسمی، امیرحسین حاتمی، محمدامین بیگلری، شاهین واحدپرست کلور، علی فهیم، امیرعلی میرجعفری، عرفان کیانی، ساسان آزادوار، ابراهیم دولت‌آبادی‌نژاد، مهدی رسولی، محمدرضا میری، محمد عباسی، عباس اکبری فیض‌آبادی، اشکان ملکی، مهرداد محمدی‌نیا، فتح‌الله آوری، جواد زمانی، ابوالفضل ساعدی، محمد امینی دهاقانی، عرفان اسفندیاری، گل‌محمد محمدی، مهدی خانکی، ابوالفضل سپاهی بادجانی، امیرحسین صفری حسین‌آبادی، شهرام صادقی، قائم حسینی و مجید آدینه.

در همین بازه زمانی، مهراب عبدالله‌زاده و عارف خوشکار، دو تن از معترضان جنبش «زن، زندگی، آزادی»، نیز اعدام شدند.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)