سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۷ تیر ۱۴۰۵: زندانیان واحد ۲ زندان قزلحصار در ششمین روز متوالی به تحصن خود ادامه دادند. هدف از این تحصن جلوگیری از اعدام قریب‌الوقوع شش تن از هم‌بندی‌هایشان است که به سلول‌های انفرادی پیش از اجرای حکم منتقل شده‌اند

زندانیان واحد ۲ زندان قزلحصار ششمین روز تحصن خود را در اعتراض به اعدام شش زندانی متهم به جرائم مربوط به مواد مخدر ادامه دادند. این شش زندانی روز ۲۲ تیرماه به سلول‌های انفرادی منتقل شدند؛ اقدامی که در ایران معمولاً پیش از اجرای حکم اعدام انجام می‌شود.

سازمان حقوق بشر ایران پیش‌تر هویت چهار تن از این زندانیان را سید ایمان حیدری از تهران، ایوب اسدی از هرسین، وحید تیموری و حامد نظریانی از کوهدشت اعلام کرده بود.

 

این اقدام جمعی یادآور اعتراض تاریخی مهر ۱۴۰۴ است. در آن زمان، بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ زندانی محکوم به اعدام با اتهامات مربوط به مواد مخدر در واحد ۲ زندان قزلحصار، در اعتراض به ادامه اعدام‌ها، شش روز اعتصاب کردند و در اقدامی اعتراضی، لب‌های خود را دوختند. هم‌زمان، خانواده‌های این زندانیان با تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی از این اعتراض حمایت کردند. این اعتراض‌ها سرانجام مقام‌های جمهوری اسلامی را وادار کرد اجرای احکام اعدام در پرونده‌های مربوط به مواد مخدر را تا زمان اصلاح قانون متوقف کنند.

از زمان اعتصاب مهر ۱۴۰۴، سازمان حقوق بشر ایران تنها اعدام مخفیانه یک نفر، علیرضا احمدی، را به‌دلیل جرائم مواد مخدر در این زندان ثبت کرده است.

در ۲۹ مهر ۱۴۰۴، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از ارائه لایحه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر به مجلس خبر داد و گفت: «تقریباً هشت مصداق مجازات اعدام در لایحه جدید کاهش یافته است. حذف اعدام‌ها و جایگزینی مجازات‌های دیگر می‌تواند به پیشگیری بهتر از جرم کمک کند.» 

با این‌حال، متن لایحه، جزئیات مواد قانونی که قرار است اصلاح شوند و همچنین زمان‌بندی بررسی و تصویب آن تاکنون منتشر نشده است؛ موضوعی که ارزیابی دامنه و آثار عملی این اصلاحات را ناممکن می‌کند.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)