سازمان حقوق بشر ایران؛ ۱۱ خرداد ۱۴۰۵: حکم اعدام یک زندانی به‌نام محمد حکیمی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود، در زندان نیشابور به اجرا درآمد.

بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه روز چهارشنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۴، حکم اعدام یک مرد در زندان نیشابور به اجرا درآمد. هویت این زندانی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود، محمد حکیمی، ۳۳ ساله احراز شده است.

یک منبع مطلع درخصوص پرونده این زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «محمد حکیمی اهل نیشابور بود و حدود چهار سال پیش، به اتهام قتل با انگیزه ناموسی و در جریان دفاع از خانواده‌اش، با استفاده از سلاح شکاری بازداشت شد. او پس از حادثه به مدت بیست روز متواری بود اما در نهایت خود را به نیروی انتظامی تسلیم کرد. او در تمام مراحل بازجویی و دادگاه تاکید داشت که این اقدام کاملاً غیرعمدی و تحت شرایط حاد روانی برای دفاع از خانواده‌اش بوده و به هیچ‌وجه قصد کشتن مقتول را نداشته است؛ با این حال، دادگاه دفاعیات او را نپذیرفت.»

اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

عدم درجه‌بندی برای قتل عمد در ایران باعث می‌شود هر نوع قتلی فارغ از شدت و ضعف و انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام شود. طبق قانون مجازات اسلامی، تمامی انواع قتل عمد تنها یک مجازات (قصاص نفس) دارند و مواردی چون «دفاع مشروع» یا «نزاع ناخواسته» تأثیر چندانی بر روند صدور حکم ندارد.

طبق گزارش سالانه سازمان حقوق بشر ایران، در سال ۲۰۲۵ دست‌کم ۷۴۷ نفر با اتهام قتل در ایران اعدام شدند. در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۴۱۹ اعدام به اتهام قتل و بر اساس قوانین قصاص اجرا شد. این تعداد در سال ۲۰۲۳ برابر با ۲۸۲، در سال ۲۰۲۲ برابر با ۲۸۸ و در سال ۲۰۲۱ برابر با ۱۸۳ اعدام بود. سال ۲۰۲۵ بالاترین تعداد سالانه اعدام‌های قصاص از سال ۲۰۱۰ تاکنون را داشت.

تصویر زیر متعلق به محمد حکیمی است:

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)