سازمان حقوق بشر ایران؛ ۱۷ مرداد ۱۴۰۴: بابک شهبازی که به اتهام جاسوسی برای اسرائیل حکم اعدام گرفته، به زندان قزل‌حصار منتقل شده است؛ جایی که احکام اعدام محکومان در استان‌های تهران و البرز بیشتر در آن‌جا اجرا می‌شود.

سازمان حقوق بشر ایران پیشتر با انتشار فهرست دست‌کم ۶۷ زندانی که با اتهام‌های سیاسی و امنیتی، جاسوسی و توهین به مقدسات به اعدام محکوم شده‌اند، قید کرد که حکم ۲۲ تن از آنان تایید شده و هر لحظه ممکن است اجرا شود. از آن فهرست روزبه وادی روز ۱۵ مرداد اعدام شد. سازمان حقوق بشر ایران بار دیگر هشدار می‌دهد که در صورت فقدان واکنش مناسب افکار عمومی و جامعه جهانی، در هفته‌های آینده ممکن است با موج تازه‌ای از اعدام زندانیان سیاسی و متهمان به جاسوسی برای اسرائیل مواجه شویم.

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفته بود: «جمهوری اسلامی قصد دارد تا در شرایط جنگی زندانیان سیاسی را با هزینه کمتری اعدام کند. خطر اجرای احکام این زندانیان جدی‌ است و فقط با بالا بردن هزینه سیاسی می‌توان از این اعدام‌ها جلوگیری کرد.» او در ادامه گفت: «احکام این زندانیان بدون دادرسی عادلانه و بر اساس اعترافات زیر شکنجه صادر شده و علاوه بر نقض قوانین بین‌المللی، حتی قوانین جمهوری‌اسلامی را نیز نقض می‌کنند.»

بابک شهبازی، ۴۴ ساله و پدر دو فرزند، پیش از دستگیری تکنسین دستگاه‌های گرمایشی و کولرها بود که در ۱۶ دی ۱۴۰۲ دستگیر شد. بنا بر گزارش منابع مطلع، نامه‌ بابک شهبازی به ولودیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که در آن بابک از آمادگی خود برای جنگیدن کنار اوکراینی‌ها علیه روسیه سخن گفته بود، دلیل دستگیری و سپس شکنجه و نگهداری او در سلول‌های انفرادی زندان اوین و خانه‌های امن برای ۹ ماه بود؛ آن‌جا او تحت فشار قرار گرفت تا به جاسوسی برای اسرائیل اعتراف کند.

او حتی برگه اعترافات اجباری خود را امضا نکرده بود تا در دادگاه به عنوان مدرکی برای قرارداشتن تحت فشار ارائه کند؛ امری که دادگاه به آن اعتنایی نکرد. او تا این مرحله از حق داشتن وکیل محروم بود. یکی از موارد اتهامی او این بود که اسرائیل به او کار با نرم‌افزار ورد MS Word که یکی از نرم‌افزارهای ابتدایی تایپ است، یاد داده است.

پس از آن‌که شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی حکم اعدام را صادر کرد، وکلایش تقاضای تجدید نظر کردند. این تقاضا ظرف ۲۴ ساعت در شعبه ۹ دیوان‌عالی کشور رد شد.

بابک شهبازی اکنون در خطر اعدام قرار دارد.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)