مدارس ناامن و دولت بی‌عار

همزمان با نزدیک شدن به زمان بازگشایی مدارس در حکومت ایران، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی هشدار داده است که از دیدگاه این سازمان، نیمی از مدارس تهران برای دانش‌آموزان «ناایمن» به شمار می‌آیند.

در کمتر از ۱۰ روز به بازگشایی مدرسه‌ها، قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، اعلام کرده است که از هر دو مدرسه پایتخت، یکی ناایمن است.

وی افزوده که از سال ۱۴۰۲ تا الان «حتی یک مورد امن‌سازی مدرسه‌ها به دست سازمان آتش‌نشانی نرسیده است».

در گزارش خبرگزاری فارس آمده است که موضوع ایمن‌سازی مدرسه‌ها تهران از سال گذشته در دستور کار سازمان آتش‌نشانی و سازمان مدیریت بحران شهر تهران قرار گرفته و تفاهم‌نامه‌ای نیز با آموزش‌وپرورش تهران به امضا رسیده است.

از میان ۲۸۰۰ مدرسه تهران، نیمی از آنها توسط سازمان مدیریت بحران از نظر سازه‌ای بررسی شده‌اند و قرار است تا پایان سال تمامی مدرسه‌ها مورد ارزیابی قرار گیرند.

به گفته مدیران شهری، اگر مالکان برای ایمن‌سازی مدرسه‌ها اقدام کنند، شهرداری در صدور پروانه و ارائه مجوزهای لازم با آنها همکاری خواهد کرد.

آماری که مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی اعلام کرده، تنها به مدارس ناایمن تهران محدود نمی‌شود؛ گزارش‌های متعددی از وجود مدارس ناایمن در شهرستان‌های کشور نیز منتشر شده است.

۱۸ شهریور، علی احمدزاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد که ناامن‌ترین مدرسه‌های در استان کهگیلویه قرار دارند.

علی احمدزاده در نشست شورای آموزش‌وپرورش استان اظهار داشت که ۴۸۳ کلاس سنگی در استان وجود دارند که شرایط ایمنی نامناسبی دارند.

قطع آب و گاز مدارس علاوه بر مدرسه‌‌های ناایمن!!!

اخیراً شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز تأیید کرده که به دلیل بدهی و نداشتن «حق انشعاب فاضلاب»، آب بیش از ده‌ها مدرسه در تهران قطع شده است و این اقدام را «قانونی» اعلام کرده است.

در اطلاعیه‌ای که در تاریخ ۱۷ شهریور توسط آبفای تهران منتشر شد، آمده است که مدرسه‌های دولتی بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان بابت حقوق انشعاب فاضلاب بدهکار هستند.

همچنین اعلام شده که حدود دو هزار مدرسه دولتی در تهران به شبکه بهداشتی جمع‌آوری فاضلاب متصل نشده‌اند و به هشدارهای این شرکت برای اخذ انشعاب توجهی نکرده‌اند.

مدیران برخی از مدارس منطقه ۱۸ تهران پیشتر از قطع آب مدرسه‌ها به دلیل بدهی خبر داده بودند.

اخیراً نیز خبرهایی از قطع آب بیش از ۴۰ مدرسه در منطقه ۸ تهران به دلیل مشابه منتشر شده است.

در اطلاعیه آبفای تهران تأکید شده است که این شرکت پس از ارسال چندین نامه و اطلاعیه کتبی به مدرسه‌ها، ناچار به قطع قانونی آب آنها شده است.

این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، علیرضا فخاری، استاندار وقت تهران اعلام کرده بود که هیچ سازمانی حق قطع انشعابات مدرسه‌ها را ندارد و مشکلات باید بررسی شوند تا دلایل عدم پرداخت بدهی‌ها روشن شود.

کمبود منابع مالی در مدرسه‌های دولتی و ناتوانی آموزش‌وپرورش در پرداخت هزینه‌های جاری، در سال‌های اخیر منجر به قطع موقت گاز مدارس نیز شده بود.

با وجود وعده‌های متعدد آموزش‌وپرورش مبنی بر عدم قطع انشعابات، مشکلات همچنان پابرجا هستند.

محسن بهارلو، معاون آموزش‌وپرورش شهر تهران در سال ۱۴۰۱ در واکنش به قطع گاز مدارس گفته بود: «حامل‌های انرژی هیچ مدرسه دولتی نباید قطع شود و اگر این اتفاق افتاده، ناشی از بی‌سلیقگی است.»

با مدارس ناایمن و بدون آب و گاز و دغدغه دولت پزشکیان

وجود این مشکلات اخیرا علیرضا کاظمی، وزیر آموزش‌وپرورش حکومت ایران اخیراً تأکید کرده است که باید در روند جذب معلمان و مدیران مدرسه‌ها «حساسیت بیشتری به خرج داده شود» تا از بروز آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود.

او بیان کرده است که «همه معلمان باید دارای شناسنامه دقیق علمی و اخلاقی باشند».

همچنین او بر «اهمیت اجرای مراسم صبحگاهی و احترام به پرچم حکومت ایران تأکید کرده و گفته است که مراسم صبحگاهی باید خلاقانه و به‌روز برگزار شود.»

محمدتقی فاضل میبدی، عضو «مجمع مدرسین حوزه علمیه»، در واکنش به اظهارات وزیر آموزش‌وپرورش، بیان کرده است که وظیفه اصلی وزارتخانه فراهم کردن امکانات آموزشی است، نه ترویج نماز. او همچنین افزوده است که «شما باید رئیس سازمان اوقاف شوید».

در ۱۷ شهریور نیز، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور خامنه‌ای، در بازدید از قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه اعلام کرد که برای حل مشکلات مدارس باید از کمک مردم استفاده شود.

او گفته بود که «با برگزاری جلسات با بسیج، می‌توان این مشکل را ظرف یک سال حل کرد.»

اظهارات رئیس‌جهمور و وزیر آموزش و پرورش خامنه‌ای، خود مبین اوضاع است و با این وجود مدارس ناامن و قطع انشعاب، ظاهرا این موضوع دردی نیست که آنها احساس کنند!

به بیان بهتر آنها خود درد هستند که باید به آن پرداخت.

[بازگشایی مدارس و دانشگاه ها به چه بهایی؟]

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)