رامیار ابوبکری و سیاوش سلطانی از خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱ ، به همراه هنرمند کرد امید احمد‌نژاد صبح سه‌شنبه ۱۳شهریور‌ماه ۱۴۰۳، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران سه‌شنبه ۱۳شهریورماه ۱۴۰۳، هنرمند کرد، امید احمد‌نژاد با همراه ۲تن از خانواده‌ جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱، به اسامی رامیار ابوبکری، سیاوش سلطانی صبح روز سه‌شنبه ۱۳شهریورماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. این بازداشت‌های توام با خشونت و ضرب و جرح بازداشت‌شدگان بود.

بازداشت خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱، در مهاباد
رامیار-ابوبکری

ماموران امنیتی ساعت ۳بامداد با هجوم به منزل پدر زانیار ابوبکری در شهر مهاباد، رامیار ابوبکری، ۱۶ساله و برادر جان‌باخته راه آزادی زانیار ابوبکری، را با ضرب و شتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

هم زمان نیروهای امنیتی سیاوش سلطانی پسر جان‌باخته راه آزادی کبری شیخه‌سقا را نیز در شهر مهاباد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

بامداد سه‌شنبه ۱۳شهریورماه ۱۴۰۳،نیروهای امنیتی هم زمان با بازداشت ۲عضو خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱، امید احمد‌نژاد خواننده کرد را در روستای قجی‌آباد مهاباد همراه با خشونت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

از اتهامات ۳تن بازداشتی یاد‌شده اطلاعی در دست نیست.

بازداشت خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱، در مهاباد
سیاوش-سلطانی

رامیار ابوبکری برادی زانیار ابوبکری است که در ۵آبان ۱۴۰۱، در نزدیکی فلکه سیمرغ مهاباد توسط نیروهای امنیتی با سلاح کلاشینکوف هدف قرار گرفت و جان باخت. وی هنگام مرگ ۲۱ساله بود.

سیاوش سلطانی نیز فرزند کبری شیخه‌سقا است. وی نیز در روز ۵آبان ۱۴۰۱، در خیابان ملاجامی مهاباد مورد اصابت گلوله جنگی قرار گرفته و جان باخت. وی هنگام مرگ ۵۲ساله بود.

پیش از این نیز ماموران امنیتی چندین تن از اعضای خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱ را بازداشت کرده بودند.

با ارسال هرگونه اطلاعات در این زمینه به ما کمک کنید تا صدای زندانیان باشیم

بازداشت خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱، در مهاباد
امید-احمدنژاد

بازداشت خانواده جان‌باختگان با هدف ایجاد ترس و وحشت در جامعه

یکی از اهداف اصلی بازداشت خانواده‌های جانباختگان، ایجاد ترس و وحشت در جامعه انفجاری و جلوگیری از هرگونه اعتراض احتمالی است. سران حکومت با این اقدامات، تلاش می‌کند تا به دیگر خانواده‌ها و شهروندان نشان دهد که هرگونه فعالیتی که منجر به بیان نارضایتی از حکومت شود، پیامدهای سنگینی به دنبال خواهد داشت. سران حکومت تلاش می‌کنند با این اقدامات جو رعب و وحشت را بر جامعه حاکم کند. البته با توجه به افزایش اعتراضات پپشاپیش این تلاش‌های حکومت منجر به شکست است.

منشور جهانی حقوق بشر

نقض حقوق بشر و آزادی‌های اساسی با بازداشت خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱

بازداشت خانواده‌های جانباختگان اعتراضات نه‌تنها از نظر اخلاقی و انسانی قابل توجیه نیست، بلکه نقض آشکار حقوق بشر است. بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق‌های بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر فردی حق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز را دارد. همچنین، بـازداشت‌های خودسرانه و بدون حکم قضایی معتبر، نقض حقوق اولیه انسان‌ها محسوب می‌شود

نقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: این ماده بیان می‌کند که هیچ‌کس نباید خودسرانه دستگیر، بـازداشت یا تبعید شود. بـازداشت اعضای خانواده جان‌باختگان به دلایل مرتبط با بیان نظراتشان و شرکت در تجمعات مسالمت‌آمیز، نمونه‌ای از دستگیری خودسرانه است.

نقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده‌ها حق آزادی بیان و ابراز عقیده را تضمین می‌کنند. بـازداشت خانواده‌ها به دلیل بیان نظرات یا حمایت از قربانیان اعتراضات به وضوح نقض این حقوق است.

نقض ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۲۱ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده‌ها حق آزادی تجمعات مسالمت‌آمیز را تأیید می‌کنند. بـازداشت اعضای خانواده‌ها به دلیل شرکت در تجمعات و مراسم یادبود جان‌باختگان، نقض این حق است.

نقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده‌ها بر حق مصونیت از شکنجه و رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز تأکید دارند. در مواردی که خانواده‌ها تحت فشار، تهدید، یا رفتارهای خشن قرار می‌گیرند، این ماده‌ها نقض می‌شوند.

نقض ماده ۱۷ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده بیان می‌کند که هیچ‌کس نباید در معرض مداخلات خودسرانه یا غیرقانونی در حریم خصوصی، خانواده، خانه یا مکاتبات خود قرار گیرد. بـازداشت خودسرانه اعضای خانواده جان‌باختگان بدون احکام قانونی، نقض این ماده است…..https://iranhrs.org/

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)