بایکوت انتخابات در روز جمعه ۱۱ اسفند از سوی مردم ایران پیام ویژه ای به رژیم جمهوری اسلامی بود که همیشه گمان می کرد که آمدن مردم بر سر صندوق های رأی تایید این رژیم است بنابراین الان که مردم متحد و یکپارچه پاسخ خود را بیان کرده اند، پیام واضح بود؟
رژیم جمهوری اسلامی در انتخابات حکومتی اخیر شاهد بود که واکنش های مردم به سلطه، دیکتاتوری و ظلم این رژیم تا چه حد جدی و یکپارچه است به حدی که آنها حتی صفوف نزدیک به خود را نیز از دست داده اند.
مردم ایران در دور تازه اعتراض ها که می توان گفت از پاییز ۹۸ شروع شد به این درک رسیده اند که برای آبادانی، پیشرفت و توسعه در ایران نیازمند تغییرات ریشه ای و اساسی در ساختار حکمرانی کشور هستیم و مهم ترین تغییرات نیز از انتخابات شروع خواهد. انتخاباتی که در این چهار دهه همیشه یک نمایش ساختگی و فیلتر شده و دستوری بود و آمدن مردم به پای صندوق تنها مشارکت در این نمایش بود.
پیام روز جمعه ۱۱ اسفند از این لحاظ اهمیت دارد که مردم یکپارچه و متحد با همدلی و احساسی که به لزوم تغییر و گذر دارند همه در خانه ها ماندند و پیام مهم خود را به رژیم رساندند که خواست حقیقی آنها چیست؟ و دیگر حاضر نیستند که قدرت را در اختیار کسانی قرار دهند که همین قدرت را نه برای انجام مسوؤلیت ها و وظایف خود که برای سرکوب، سلطه و موافقت با اعدام معترضین استفاده می کنند.
مردم در این دوره به قدری پاسخ «نه» خود را شفاف اعلام کردند که دستگاه مهندسی و اتاق های فکر رژیم جمهوری اسلامی نتوانستند نتیجه را تغییر دهند و از صندوق ها آمار خود خواسته حتی همان سی و چهل درصد را خارج کنند و روی آن مانور دهند و انتخابات را به نفع خواسته های خود مصادره کنند.
رژیم جمهوری اسلامی نمی تواند دیگر انتظار داشته باشد که از یک سو جواب هر خواسته مشروع مردم را با گلوله و اعدام و سرکوب و شکنجه بدهد و از سوی دیگر آنها را به صندوق های رأی فرا خواند. مردم ایران روز جمعه نتیجه همه پرسی را با سکوت خود و ماندن در خانه ها به متمدن ترین شکل اعلام کردند.
نتیجه این انتخابات برای رژیم جمهوری اسلامی یک نتیجه ساده نیست بلکه اکنون نگرانی ها و دغدغه های آنها بیشتر و بزرگتر خواهد شد چرا که در انتخابات های آینده هم بار دیگر به حضور مردم نیاز دارد که مهم ترین آن در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۴ خواهد بود. حالا باید هراس این را داشته باشند که آیا در این دوره با مرگ صندوق رأی در رژیم جمهوری اسلامی روبرو شده اند و آیا در سال ۱۴۰۲ میخ آخر به تابوت رأی به جمهوری اسلامی زده شد؟
یکی از رخداد های دیگر این انتخابات، خبری بود که در پایان انتخابات درباره رأی ندادن محمد خاتمی منتشر شد و به دنبال آن برخی این فکر را رواج دادند که خاتمی باردیگر به سمت مردم بازگشته است و در کنار جبهه اصلاحات ایستاده است اما این موضوع در شبکه های مجازی چندان اقبالی نیافت، چرا که مردم در اعتراض ها و رخداد های اخیر شاهد بوده اند که هر جناح و طایفه ای کجای گود ایستاده اند.
او در مهم ترین لحظه های تاریخ یعنی در سال ۹۰ بعد از رویدادهای جنبش سبز باز هم در انتخابات شرکت کرد و اکنون دوازده سال پس از آن اصلاح طلبی دیگر یک واژه مرده در ایران است و محمد خاتمی دیگر نمی تواند چیزی را احیا کند چرا که مطالبه مردم دیگر در حد اصلاح و سازش نیست. جامعه ایران در سال ۹۶ با شعار «اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» تمامیت این نظام را نفی کرد.
مردم ایران روز جمعه در کنار همه خانواده های بازماندگان اعدامی ها و کشته شدگان، زندانیان، آسیب دیدگان و مجروحان جنبش ها ماندند تا با خامنه ای دیکتاتور اعلام کنند که با این همه خون دل، گرانی افسار گسیخته، تورم، فساد نهادینه در تمام تار و پود این رژیم و خشونت بی حد و حصر علیه اعتراض های مسالمت آمیز حتی علیه دانشجویان نمی تواند انتظار مشارکت در انتخابات از مردم داشت.
نگارنده: صغری رحیمی
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.