یک ماه گذشت و ما در سی بزنگاه، توقف کردیم و از خشونت علیه زنان گفتیم.
آیا همهچیز را گفتیم؟
خیر!
آیا چیزی مانده که بگوییم؟
قطعا بله!
خشونت علیه زنان، خشونتی فراگیر و جهانی است. خشونت خوراک هرروزهی زنان دنیاست. رنجِ دختران و زنان در سیهزار کتاب هم نمیگنجد چه برسد به سی یادداشت هشتصد کلمهای! ما در دنیایی زندگی میکنیم که در آن از هر ۳ زن، یک زن تجربهی انواع خشونت را دارد؛ دنیایی که با وقایعی نظیر جنگ و فروپاشی و پاندمی کرونا و …، خشونت بیشتری را به زنان تحمیل میکند.
در یک سال گذشته ۲۴۳ میلیون زن و دختر توسط همسر یا یکی از نزدیکانشان مورد آزار قرار گرفتهاند؛ از این تعداد کمتر از ۴۰ درصدشان تقاضای کمک کرده یا خشونت مذکور را گزارش کردهاند.
خشونت علیه زنان دارای پیامدهای فوری و بلندمدت بر سلامت جسمی، جنسی و روانی آنهاست؛ پیامدهایی که میتوانند تا حد مرگ ویرانکننده باشند.
در این میان زن بودن به عنوان یکی از ریشههای تبعیض میتواند در سایر زمینههای تبعیض نظیر تبعیض طبقاتی و نژادی تنیده شود و ستمی دوچندان را نصیب زنان کند.
به بیان سادهتر زنها ممکن است علاوه بر ستم جنسیتی، به علت تعلق همزمان به دیگر گروههای مورد تبعیض، متحمل ظلمی مضاعف شوند. برای مثال زنانِ کارگر، زنانِ مهاجر یا زنان دارای معلولیت، قطعا بیش از سایر زنان مورد خشونت واقع میشوند و نقض حقوق اولیهشان را تجربه میکنند.
از سوی دیگر حقوق بشر به طور کلی، یک مجموعهی درهمتنیده و منسجم است. تمام حقوقی که مطابق اسناد بینالمللی برای انسانها به رسمیت شناخته شدهاند، به یک اندازه اهمیت و ضرورت دارند. به تعبیر دیگر، حقوق بشر مقولهای انتخابی نیست. ما نمیتوانیم با توجه به شرایط شخصی و اعتقاداتی که داریم، بخشی از این حقوق را دستچین کرده و سایر آنها را نادیده بگیریم.
همانطور که در ابتدا گفتیم، این سی یادداشت ناظر به تمام حقوق زنان نبود اما احتمالا برای بعضی از شماها اغراقآمیز و زیادی به نظر رسیده است. شاید با خودتان بگویید قرار نیست تمام این موارد و سایر حقوقی که از این متنها غایب بودند، را بپذیرید. اما همین جا به شما خواهم گفت که نمیتوانید!
حقوق بشر، محل چانهزنی ما نیست. زنان و دیگران به محض تولد صاحب این حقوق هستند. این حقوق در ملکیت و تحت ولایت هیچ فرد یا نهادی نیست. بنابراین صحبت از این حقوق به معنای تلاش برای رسیدن به یک توافق برد-برد نیست.
ما خواهان حقوقی هستیم که به غلط و ظالمانه از ما گرفته شده است.
ما خواهان پس گرفتن حقوق بدیهی و مسلم خود هستیم؛ قرار نیست در ازای دارا شدن این حقوق، هزینه یا تضمینی بدهیم.
در نتیجه اگر مقابل ما ایستادهاید و بر عرف و قوانین تبعیضآمیز تکیه زدهاید، یک بار برای همیشه بدون تعصب و خرافه، این یادداشتها و نظایر بیشمارش را بخوانید، بشنوید، ببینید و بعد بدون ترس، با سری برافراشته به سمت ما و برابری حرکت کنید!
باور کنید دنیای لبریز از برابری، برای همهی ما دنیای زیباتر و آرامتری است. تبعیض و خشونت دنیا را با هر آنکه روی آن زندگی میکند، میبلعد و نشخوار میکند! ما همه با کموکیف متفاوت قربانی خشونت هستیم. به جای انکار و یا دامن زدن به این خشونتِ جاری، هر جا که هستیم،
به هر چیزی که اعتقاد داریم،
در هر حوزهای که فعالیت میکنیم،
و با هر میزان قدرتی که در دست داریم،
برای برابری و پایان دادن به خشونت علیه زنان، تلاش کنیم!
تو نگو همه به جنگاند و ز صلح من چه آید
تو یکی نِهای، هزاری تو چراغ خود برافروز|
#همبستگی_علیه_نابرابری_فقر_خشونت
#بیست_و_پنج_نوامبر
@bidarzani
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.