ساخت ۲۰۰ هزار خانه در سوریه توسط نظام و گورخوابی در ایران

در حالی که در سال‌های اخیر خبرهایی مبنی بر گورخوابی، لوله‌خوابی، کارتن‌خوابی و … در گوشه کنار شهرهای ایران به وفور به چشم می‌خورد نظام ولایت فقیه اعلام کرده است که ۲۰۰ هزار خانه در سوریه می‌سازد.

آروزی هلال شیعی و خلافت اسلامی

نظام ولایت فقیه از روز نخست و روی‌کار آمدن در ایران بعد از انقلاب ۵۷ رویای تحقق خلافت اسلامی را در سر می‌پروراند.

خمینی از همان ابتدای خلافت اسلامی فرمان «صدور انقلاب» را صادر کرد و سپاه را به عنوان حافظ و نگهبان ولایت فقیه بنا نهاد.

پس از آن دخالت‌‌های نظام در کشورهای همجوار که دارای مشترکات مذهبی و دینی بودند شروع شد.

جنگ با عراق

عراق نخستین هدف بود. دخالت‌‌ها و تحریکات خمینی از جمله دعوت ارتش و مردم عراق به قیام در مقابل حکومت این کشور و دیگر اقدامات تحریک‌آمیز، در نهایت منجر به رویارویی نظامی شد و جنگی خانمانسوز راه افتاد که میلیاردها دلار به دو کشور ضرر زد.

خمینی نتوانست عراق را که به دلیل وجود مرقد امامان شیعه دارای اهمیت استراتژیک برایش بود تیول خود سازد بعد از پایان جنگ و بعد از مرگ خمینی هدف تسخیر عراق ادامه یافت.

اشغال عراق توسط آمریکا و تقدیم آن در سینی طلایی به نظام

نظام در گام بعد با پرونده‌سازی و کشاندن آمریکا به جنگ عراق توانست تا حدودی به نیت خود برسد و بعد از جنگ دوم خلیج برای خود جای پایی در عراق باز کند.

نظام پس از سقوط دولت سابق عراق نیروهای دست‌ساز خود را در این کشور بر سر کار آورد و پس از خروج آمریکا از عراق، نسخه‌ای مانند «جمهوری اسلامی» خود را در این کشور بازسازی کرد.

میلیاردها دلار هزینه شد. ده‌ها پروژه عمرانی در عراق با پول مردم ایران ساخته شد تا به وسیله آن نظام ولایت فقیه بتواند نیاتش را در این کشور پیش ببرد.

دخالت در سایر کشورها

این سیاست تنها محدود به عراق نمی‌شد. لبنان، فلسطین، افغانستان و در سال‌های بعد یمن و سوریه به کشورهایی تبدیل شدند که نظام با هزینه پول‌های کلان از جیب مردم ایران در آن به دنبال آن بود تا رویای خلافت اسلامی و هلال شیعی را تحقق بخشد.

بهار عربی

بعد از اینکه بهار عربی در سه کشور خاورمیانه؛ تونس، لیبی و مصر آغاز شد، مردم کشورهای عربی منطقه که دریافتند که محکوم به تحمل دیکتاتورها نیستند.

بهار عربی این سه کشور را درنوردید و نوبت به عراق و سوریه رسید.

در عراق بخش سنی حذف‌شده از سیاست در این کشور در جریان پیدایش داعش قربانی شد. نیروهای نیابتی ولایت فقیه در عراق دست بالا را پیدا کردند.

بهار عربی در سوریه

اما در سوریه وضعیت متفاوت بود. در سوریه و بعد از آنکه مردم سوریه به پیشواز بهار عربی در این کشور رفتند تا کشورشان را از سلطه دیکتاتوری اسد که از زمان اسد پدر، تحت حمایت ولایت فقیه بود، برهانند، معادله پیچیده شد.

بروز داعش که فرزندخوانده ولایت فقیه بود باعث شد تا بازیگران دیگری به صحنه سوریه کشانده شوند.

دیکتاتوری سوریه که بعد از قیام مردم این کشور در معرض سرنگونی بود توسط ولایت فقیه و به وسیله بازوی تروریستی آن؛ قاسم سلیمانی و حزب‌الله لبنان سرپا نگاه داشته شد.

روسیه و ترکیه نیز در جبهه اسد و نظام ولایت فقیه قرار گرفتند. نتیجه این امر ۵۰۰ هزار کشته از مردم سوریه و آواره‌شدن میلیون‌ها نفر از خانه و کاشانه خودشان بود.

سوریه به جنگ داخلی فرسایشی کشیده شد و در نهایت روسیه با کشتار بیشتر بر صحنه سوریه مسلط شد.

بازسازی سوریه

نظام ولایت فقیه که سایه سقوط از سر هم‌پیمانش اسد فاصله گرفته بود و در حالی که نیروهای سپاه و نیروهای نیابتی‌اش در صحنه سوریه مورد بمباران‌های هوایی قرار می‌گرفتند تصمیم گرفت نقش خود را در سوریه از  نقش صرفا نظامی به صحنه دیگری منتقل نماید.

یکی از این صحنه‌ها صحنه بازسازی سوریه بود که طی سالیان جنگ و مخاصمه تبدیل به ویرانه شده بود.

بخش عمده‌ای از ساختار جمعیتی سوریه که مخالف نظام اسد بودند در جریان جنگ از مناطق خود کوچ داده شده و نیرو‌های طرفدار نظام در این مناطق که تبدیل به ویرانه شده بود مستقر شدند.

حال باید این مناطق بازسازی می‌شد و مانند عراق بعد از جنگ ۲۰۰۳ صحنه اجتماعی دلخواه نظام در سوریه پی‌ریزی می‌شد تا بعدها به عنوان پایگاه ولایت فقیه از آن استفاده شود.

یک دلیل استراتژیک برای سرپا نگاه‌داشتن اسد

یک دلیل عمده دیگر نیز وجود داشت اگر دیکتاتورهای عراق و سوریه در اثر قیام مردم این دو کشور سرنگون می‌‌شدند قیام بلافاصله به خیابان‌های تهران می‌رسید.

خامنه‌ای و دیگر سران نظام بارها اعلام کرده‌اند که اگر در در سوریه و عراق خط نبندند باید در شهرهای ایران بجنگند.

امری که بعد از قیام مردم لبنان و عراق در سال ۹۸ در خیابان‌های تهران به وقوع پیوست و آبان ۹۸ مردم پایان ولایت فقیه را فریاد زدند.

در این نقطه نظام ولایت فقیه وارد صحنه شد و با کم‌کردن فعالیت‌های نظامی که اکنون دیگر بیشتر در اختیار روسیه بود، نقشه ‌مسیر عراق بعد از جنگ آمریکا را در سوریه رفت؛ جای پا بازکردن در بافت اجتماعی سوریه با هزینه‌های هنگفت؛ ساختن خانه، مدرسه، نیروگاه برق و …

آنگونه که در عراق پروژه دخالت‌های نظام با نام‌هایی چون «بازسازی عتبات عالیات» با پول مردم ایران پیش رفت و نظام می‌خواست بخشی از مردم شیعه عراق را با خود همراه سازد و در سال‌‌های بعد مراسم اربعین را به لشگرکشی خود در عراق تبدیل کند.

پروژه‌های نظام در سوریه

امضای تفاهم‌نامه ساخت نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی در سوریه به ارزش ۴۱۱ میلیون یورو

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش نظام ولایت فقیه، در سفری به سوریه در روز چهارشنبه ۲ بهمن ۹۸ از کمک نظام به بازسازی مدارس سوریه خبر داد.

و حال احداث ۲۰۰ هزار خانه در سوریه توسط نظام.

این پروژه‌ها جدا از مبالغی است که نظام به دیکتاتور سوریه پرداخت کرده است.

میزان کمک های نظام ولایت فقیه به حکومت بشار اسد در هفت سال جنگ دقیقا مشخص نیست، اما نماینده سازمان ملل در امور سوریه رقم ۶ میلیارد دلار در سال را تخمین زده است.

حال سرمایه‌گذاری عظیم در سوریه، در حالی‌ صورت می‌پذیرد که مردم ایران گورخوابی، لوله‌خوابی، کارتن‌خوابی، حاشیه‌خوابی، کارتن‌خوابی، دختران خیابانی، اندام‌فروشی، کودک‌فروشی، فرار مغزها، فقر، گرانی، کودکان کار، بیکاری، اعتیاد، اختلاس و غارت را تجربه می‌کنند، مردم زلزله‌زده سرپل‌ذهاب هنوز در کانکس زندگی ‌می‌کنند و …

همچنین معاون اقتصادی وزیر کشور نظام در روز ۱۶ بهمن ۹۸ خبر داد که «در کل کشور ۸۷ هزار پروژه نیمه تمام داریم که از این تعداد ۸۱ هزار پروژه استانی و ۶ هزار پروژه ملی است؛ ۵۰۰ هزار میلیارد برای اتمام ۸۱ هزار پروژه استانی در سال ۹۶ نیاز بود که امروز این رقم به ۸۰۰ هزار میلیارد رسیده است.»

سرمایه‌گذاری چندین‌ساله در عراق و لبنان بعد از قیام مردم این کشورها علیه نیروهای نیابتی‌ نظام بر باد رفت، نظام در سوریه نیز چنین تقدیری در پیش دارد.

شعار «سوریه رو رها کن فکری به حال ما کن» پیش‌زمینه این تقدیر است.

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)