سیگار به دلیل وجود نیکوتین (نوعی ماده شیمیایی روان‌گردان) باعث ایجاد وابستگی روانی و جسمی می‌شود. سیگار کشیدن آسیب روانی و جسمی زیادی در درازمدت به مصرف‌کننده وارد می‌کند مانند انواع مشکلات قلبی-عروقی، مشکلات ریه و مجاری تنفسی، سرطان پانکراس، افسردگی، اثر منفی بر حافظه و یادگیری.

بسیاری از افراد سیگاری بدون دریافت کمک از پزشک و به‌صورت ناگهانی اقدام به ترک عادت سیگار کشیدن می‌کنند و یافته‌ها نشان می‌دهد که درصد کمی از این طریق موفق می‌شوند تا سیگار را برای همیشه کنار بگذارند. به همین دلیل علاوه برداشتن برنامه‌ای شخصی برای ترک سیگار، بهتر است تا شخص از پزشک خود نیز مشورت و کمک بگیرد. امروزه راهکارهای پزشکی زیادی وجود دارند که به افراد کمک می‌کنند تا سیگار را با ناراحتی کمتری ترک کنند که شانس موفقیت در ترک سیگار را افزایش می‌دهد. مشورت با پزشک همچنین به شخص کمک می‌کند تا ریشه‌ی روانی احتمالی که او به سمت سیگار کشیده می‌شود را پیدا کند برای مثال یکی از راه‌های اشتباه کنار آمدن با استرس و اضطراب سیگار کشیدن است این در حالی است که در درازمدت و با وابسته شدن فرد به سیگار، سیگار خود به عامل استرس و اضطراب فرد تبدیل می‌شود.

برای ترک سیگار علاوه بر مشورت با پزشک برای دریافت کمک پزشکی به جهت ترک راحت‌تر و مراجعه به مشاور برای بررسی علت روانی احتمالی سیگار کشیدن کارهای مؤثر دیگری هم می‌توان انجام داد:

خود را مشغول نگه‌دارید تا ذهنتان کمتر درگیر میل به سیگار کشیدن شود. بر اساس علایق خود برنامه روزانه‌تان را پرکنید این می‌تواند شامل ورزش کردن، کتاب خواندن، ثبت‌نام در کلاس‌های آموزشی موردعلاقه و یا داشتن دورهمی با دوستان غیر سیگاری باشد.
محرک‌های سیگار کشیدن را از خود دور کنید. جاسیگاری، بسته‌ی سیگار باقی‌مانده و حتی فندک خود را دور بیندازید.
از کافئین زیاد دوری کند و در عوض آب فراوان بنوشید.
برای مدتی از افراد در هنگام سیگار کشیدن دوری‌کنید برای مثال اگر همکار شما برای کشیدن سیگار به بیرون از سالن کنفرانس رفته است همراه او نروید.
برای تفریح به‌جاهایی بروید که سیگار کشیدن ممنوع است.
خواب و استراحت کافی داشته باشید. خسته بودن برای فرد در حال ترک یک محرک برای سیگار کشیدن است.
تا حد ممکن از موقعیت‌های استرس‌زا و اضطراب‌آور دوری‌کنید و روش‌های سالم برای کنار آمدن با استرس و اضطراب را تمرین کنید.

 

راههای ارتباط با ما:

پیامک در تلگرام

کانال تلگرام

اینستاگرام

فیس بوک

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com