در واقع از سه روش، تغذیهی خوب بر سلامت مغز اثر میگذارد.
۱. تغذیه سالم برای رشد مغز حیاتی است. رکسانا سووکل، متخصص طب پیشگیری در کلینیک کلیولند – موسسه سلامتی میگوید: ما به معنی واقعی کلمه آن چیزی هستیم که میخوریم. وقتی غذای سالمی را میخوریم که ما را تغذیه میکند، این غذا تبدیل به بلوکهای پروتئینی، آنزیمها، بافت مغز و انتقالدهندههای عصبی میشود که اطلاعات و سیگنالها را بین بخشهای مختلف مغز منتقل میکنند.
۲. تغذیه سالم، مغز را در حالت رشد قرار میدهد. برخی از مواد مغذی و الگوهای رژیم غذایی به تغییرات در پروتئینهای مغز مرتبط هستند که به افزایش ارتباط بین سلولهای مغز کمک میکنند. رژیم غذایی سرشار از امگا-۳ و “روی”، باعث افزایش سطح این مواد میشود.
از سوی دیگر رژیم غذایی حاوی چربیهای اشباعشده و قندهای تصفیهشده دارای تأثیر بسیار منفی بر روی پروتئینهای مغز است.
۳. تغذیه سالم، روده را از باکتریهای سالم پر میکند و این برای مغز خوب است. تعداد بیشماری باکتری مفید در رودههای ما زندگی میکنند. آنها میکروبهای بد را از بین میبرند و سیستم ایمنی بدن شما را پیوسته در حالت آمادهباش قرار میدهند به این معنی که باعث التهاب کنترلشده در بدن میشوند. برخی از باکتریهای روده حتی به تولید انواع ویتامین B کمک میکنند.
غذاهایی با باکتری مفید (پروبیوتیک) به حفظ محیط سالم روده یا “بیوم” کمک میکنند. یک میکروبیوم سالم باعث کاهش التهاب بدن میشود که بر خلقوخوی و ادراک تأثیر میگذارد. یک رژیم غذایی با چربی بالا و یا قند بالا برای سلامتی روده، بد و درنتیجه برای مغز شما هم بد است. بعضی تحقیقهای انجامشده نشان میدهند که رژیم غذایی با قند بالا، علائم اسکیزوفرنی را نیز بدتر میکند.
آیا رژیم غذایی میتواند جایگزین داروهای سلامت روان شود؟
خیر، مهم نیست در کجای طیف سلامت روان قرار دارید همیشه قبل از قطع یا کاهش مصرف داروها حتماً باید با روانپزشک خود مشورت کنید. غذا یک عنصر ضروری از پروسه درمان شما است اما نمیتواند جایگزین داروهایی که روانپزشک برای شما تجویز کرده، شود. یک رژیم غذایی سالم و درست میتواند به داروها کمک کند تا کارایی بهتری داشته باشند.
اگر نمیدانید که چه نوع رژیم غذایی برای بهتر شدن وضعیت سلامت روانتان ضروری است، میتوانید از پزشک خود مشورت بگیرید. حتی اگر دارای مشکل سلامت روان هم نباشید رعایت یک رژیم غذایی سالم و خوب میتواند به پایداری و حفظ سلامت روان شما کمک کند.
دکتر میشل شفرو کوک، که عضو سازمان بینالمللی مشاوران تغذیه است میگوید، روانپزشکان بیشتری نیاز دارند تا ارتباط بین تغذیه و سلامت روان را به رسمیت بشناسند. ما میتوانیم با استفاده از غذا و مواد مغذی قدرت زیادی بر سلامت روان خود داشته باشیم.
متن بالا ترجمهای از بخش کوتاهی از این مقاله است
راههای ارتباط با ما:
پیامک در تلگرام
کانال تلگرام
اینستاگرام
فیس بوک
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.