لیستی از کارهایی که می‌خواهید انجام دهید را می‌نویسید، اما هرگز کارهای این لیست کامل انجام نمی‌شوند و یا حتی شروع به انجام آن نمی‌کنید!
چرا این اتفاق می‌افتد؟
علت آن نبود انگیزه‌ی کافی برای پیش بردن اهداف است.
چگونه می‌توانیم برای خود انگیزه‌ی کافی در انجام کارهایی که می‌خواهیم شروع و تمام کنیم، ایجاد کنیم؟
برای موفقیت در این امر لازم است یک عنصر اساسی را فراموش نکنیم و آن عواطف و احساسات ما هستند، نوشتن یک لیست از انجام کارها یک عمل منطقی و عقلانی است اما آیا برای موفقیت در انجام تمام کارهای این لیست، تنها منطق کافی است؟ محققان با تحقیقات خود به این سوال پاسخ منفی داده‌اند و بیان می‌کنند که با نادیده گرفتن احساسات، آن‌ها از بین نمی‌روند بلکه قوی‌تر می‌شوند. احساسات، یک بخش اساسی و اجتناب‌ناپذیر از این است که چرا انسان‌ها کاری را انجام می‌دهند.
پس برای ایجاد انگیزه و انجام کارهایتان به این نکات توجه کنید:

📌 مثبت اندیش باشید، افراد زمانی که خلق بدی دارند، کارهایشان را بیشتر به تعویق می‌اندازند. درعوض شادی و مثبت اندیشی باعث موفقیت فرد و بهره‌وری بیشتر می‌شود.
در راه رسیدن به هدف خود، پیشرفت خود را ارزیابی کنید و برای آن مقدار پیشرفتی که داشته‌اید، جشن بگیرید. قرار نیست حتما در یک مسابقه‌ی مثلا ادبی نفر اول شوید تا آن را پیشرفت تلقی کنید، خود عمل ثبت‌نام و شرکت در مسابقه نیز پیشرفت محسوب می‌شود. ترسا آمابیل محقق هاروارد متوجه شده است که هیچ چیز مانند پیشرفت، انگیزه بخش نیست.

📌 به خود پاداش بدهید، جایزه گرفتن به فرد حس خوب و تنبیه شدن حس بد می‌دهد. به همین دلیل است که هردو آن‌ها برای انگیزه بخشی کارآمد هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که پاداش علت انجام سه چهارم کارهایی است که انجام می‌دهید. پس زمانی که کاری را کامل انجام دادید به خود پاداش بدهید. این پاداش می‌تواند به کوچکی یک فنجان چای داغ یا دیدن یک قسمت سریال مورد علاقه‌تان باشد.

📌 فشار انجام کار، بله درست متوجه شدید غر شنیدن، احساس گناه و فشار رقابت (تا حد معقول که به سلامت روان افراد ضربه نزند) باعث می‌شود تا افراد انگیزه‌ی خوبی برای کامل کردن کارهایشان داشته باشند. اطراف خود را پر از افرادی کنید که کاری را انجام می‌دهند که شما قصد رسیدن به آن را دارید. می‌خواهید نقاش بزرگی شوید؟ در میان نقاش‌ها و هنرمندها باشید و با آن‌ها مراوده کنید.

شما می‌توانید این کار را انجام دهید، درواقع باور داشتن به این که شما می‌توانید، اولین گام برای ایجاد انگیزه و رسیدن به هدف است. محققان دریافته‌اند که اینکه مردم در مورد خودشان چه حسی دارند اثر بزرگی بر موفقیت آن‌ها دارد.
برای مطالعه بیشتر
مرکز مشاوره رنگین کمانی را در دیگر شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
راه‌های ارتباط با ما:
پیامک در تلگرام
کانال تلگرام
اینستاگرام
فیس بوک

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com