روژی کورد: پس از آنکه سازمان “دیده‌بان حقوق بشر” که مقر آن در نیویورک می باشد، با صدور بیانیه‌اى با انتقاد از این که در انتخابات ایران توجهی به زندانی‌های سیاسی در حال اعتصاب غذا نمی‌شود، ۲۹ نماینده پارلمان اروپا در نامه‌ای به فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، خواستار رعایت حقوق بشر ، آزادی زندانیان سیاسی، روزنامه نگاران و مدیران کانال‌های تلگرامی بازداشت شده در ماههای اخیر، و برگزاری «آزاد و عادلانه» انتخابات ریاست جمهوری ایران شدند.

خانم ماریچه اسخاکه نماینده هلند در پارلمان اروپا، با انتشار این بیانیه در وب‌سایت رسمى خود، در صفحه توئیتر خود نوشت که این نامه بر اولویت دادن حقوق بشر دادن حقوق بشر در ایران توسط اتحادیه اروپا پیش از انتخابات رسات جمهورى ایران تاکید میکند.

در این نامه از خانم موگرینى خواسته شده تا نگرانی آنها را نسبت به محدود شدن آزادی‌های مدنی، شبکه های اجتماعی و فعالیت روزنامه نگاران به اطلاع مقامات جمهوری اسلامی برساند و از آنها بخواهد تا پیش از انتخابات ۲۹ اردیبهشت، افراد بازداشت شده را آزاد کنند.

در بخشی از نامه با اشاره به محدود شدن شبکه‌های اطلاع رسانی نظیر تلگرام بوسیله بازداشت مدیران تلگرامی و قطع تلگرام صوتی در آستانه انتخابات آمده است: «نتیجه این انتخابات تاثیر عمیقی روی آینده جمهوری اسلامی و در نتیجه روی رابطه ایران و اتحادیه اروپا خواهد داشت. بنابراین ضروری است که این انتخابات عادلانه و آزاد باشد و توسط ناظران مستقل بر آن نظارت شود.»

خانم ماریچه اسخاکه، نماینده فراکسیون ” اتحاد لیبرال‌ها و دموکرات‌ها برای اروپا” در پارلمان اروپا، پیشتر، طى جلسه اى درباره توافق هسته اى با ایران، ضمن درخواست مطرح کردن مساله حقوق بشر در ایران، از اتحادیه اروپا خواسته بود تا از ایران بخواهد به حمایت خود از جنایت رژیم بشار اسد وحزب الله علیه مردم سوریه پایان دهد.

طی سال گذشته شمسی، بیش از ۴۰۰ تن از شهروندان کورد به اتهام عضویت در احزاب کوردی بازداشت شده اند. سرنوشت بیشتر آنان تاکنون مبهم است.

از سوی دیگر شهورندان عرب نیز با بازداشتهای بی شما مواجه شده اند که گمان ان می رود که برخی از آنها در زیر شکنجه جن باخته باشند.

تاکنون هیچ کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری به این مسائل توجهی نکرده و بیشتر در رابطه با یارانه ها و اشتغال و مشکلات بین جناحی سخن رانده اند.

در بیانیه دیده بان حقوق بشر به وضعیت آتنا دائمی ۲۸ ساله و فعال حوزه‌ی کودکان اشاره شده که در حال گذراندن محکومیتی هفت ساله در زندان اوین است. سپاه پاسداران ایران در اکتبر ۲۰۱۴ دائمی را به خاطر فعالیت‌هایش بازداشت، و ۱۶ ماه بعد با وثیقه آزاد کرد. یک دادگاه انقلاب او را به اتهام‌هایی شامل «تجمع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به ۱۴ سال زندان محکوم کرد. حکم او بعداً در دادگاه تجدید نظر به هفت سال کاهش داده شد.

دائمی در اعتراض به آزار خانواده‌اش از سوی حکومت اعتصاب غذایی را آغاز کرده است که به گفته‌ی خانواده‌اش تا زمانی که مقامات رسماً خواهرانش را تبرئه کنند به آن ادامه خواهد داد. او حالا یک ماه را در اعتصاب غذا سپری کرده است، و خانواده‌اش می‌گوید وضعیت سلامتی‌اش به سرعت بدتر می‌شود.

دیده‌بان حقوق بشر به وضعیت اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان در حال گذراندن محکومیتی شش ساله است نیز اشاره کرده که و گفته که بخشی از محکومیت عبدى به خاطر سازمان‌دهی تظاهرات معلمان در برابر مجلس است. او در روز ۳۰ام آوریل اعتصاب غذا را آغاز کرد تا به نظام قضایی فاسد و فشار مقامات بر اتحادیه‌های مستقل کارگری اعتراض کند.

همچنین هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگاری که از روز ۹ مارس بازداشت شده است، در اعتصاب غذا به سر می‌برد تا به بازداشتش اعتراض کند. بیش از دو ماه است که مقامات به او اجازه‌ی ملاقات با وکیل نداده‌اند.

دیدبان حقوق بشر در پایان گفته است: “دوران انتخابات یکی از زمان‌های کمیاب در ایران است که در آن بسیاری از نامزدها ظاهراً از احترام بیشتر به حقوق بشر دفاع می‌کنند. اما آیا هیچیک از نامزدها حاضر هستند آسیب دیدن این زندانی‌ها را به رسمیت بشناسند و از حقوق، و بهتر از آن، آزادی آنها دفاع کنند؟

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com