فکر نمیکنم، انسانی با این تفکر وارد یک رابطه عاطفی جدی شود که آن رابطه شکست خواهد خورد. همهی ما آرزو داریم تا رابطهی عاطفی موفق و ماندگاری با شریک خود داشته باشیم و تمام تلاش خود را هم در این زمینه به کار میبریم. اما گاهی اوقات ناخودگاه با انجام بعضی کارهای اشتباه به جای یک رابطه موفق آن را محکوم به شکست میکنیم. در ادامه با هم پنج نکته ای را که بهتر است برای داشتن یک رابطه موفق رعایت کنیم مرور میکنیم.
مورد اول: زیاد وابسته نباشید.
یک رابطه مانند یک گیاه نیاز به مراقبت و پرورش دارد. اگر رابطهتان را به حال خود رها کنید خودش شروع به گل دادن نمیکند. رابطه عاطفی شما باید یکی از اولویتهای زندگیتان باشد نه تمام زندگی شما! اگر برای برنامهریزیهایی که نیاز به مشارکت هردو شما و شریکتان ندارد؛ بیمیلی نشان میدهید. باید بگویم که شما بیش از حد اندازه وابسته رابطهتان هستید و این شکلی شایع از رفتار وابسته است. نوع دیگر رفتار وابسته در رابطه عاطفی این است که فرد به شریک عاطفی خود اجازه نمیدهد تا هیچ فعالیتی را به تنهایی انجام دهد. و یا نیاز شریکاش را به داشتن زمانی برای خود، نادیده میگیرد.
مورد دوم: زیاد مستقل نباشید.
اگرچه کل زندگی شما نباید حول محور رابطهتان بگردد. اما اگر همیشه بخواهید تا مسائل طبق خواست شما پیش بروند. کم کم آزادی شریکتان را به طور غیرمعقولی محدود میکنید. سازش و مصالحه کلید یک رابطه موفق هستند. البته به شرطی که هردو فرد داخل رابطه آن را رعایت کنند. قرار نیست یک نفر همیشه سازشگر باشد. این مسئله را هم در نظر داشته باشید که نمیشود در مورد برخی ارزشهای اصلی هیچ سازشی به خرج داد.
برای مثال اگر یکی از دو نفر درگیر رابطه اصرار داشته باشد که هر دو فرد، برونآیی کرده باشند و یک رابطه آشکار نزد خانواده داشته باشند و دیگری نخواهد یا نتواند برونآیی کند. این یک مسئله اصلی غیرقابل سازش است. اما در مورد چیزهای بیاهمیت تر باید قبول کنید که نباید همه چیز طبق خواست شما باشد. برای مثال اگر زائقه غذایی متفاوتی دارد هرازگاهی به سلیقه غذایی طرف مقابلتان احترام بگزارید. همین هم برای تصمیمگیری در زندگی مشترک صادق است. درست است که بعضی تصمیمات فردی هستند اما برخی از تصمیمات هم باید دو نفره گرفته شوند. مانند انتخاب محل زندگیتان، جایی که برای تعطیلات میخواهید بروید و …
مورد سوم: علاقهای به فدا کردن هیچ چیز در رابطه ندارید.
داخل یک رابطه عاطفی بودن نیازمند فدا کردن بعضی چیزها است. وقتی در یک رابطه متعهدانه و بلند مدت هستید نمیتوانید زندگی مجردی خودتان را همچنان حفظ کنید. لازم به گفتن نیست که اگر در یک رابطه تک همسری هستید اجازه خیانت به همدیگر را هم ندارید. هر رابطهای نیاز به فداکردنهای کوچک دیگری هم دارد. باید برای ارضای خواستههای یکدیگر توافق کنید. حتی وقتی موافق آنها نیستید. برای مثال اگر توافق کردهاید که اگر دیر به خانه می آیید به شریکتان اطلاع بدهید. نمیتوانید تا دیروقت بیرون بمانید بدون اینکه به او زنگ بزنید. اگر شما اهل هر هفته پارتی و بیرون رفتن هستید و شریکتان اینگونه نیست باید با هم به یک توافق حد وسط برسید. همیشه رها کردن بخشی از استقلال شخصی حس فوقالعاده ای ندارد اما متاسفانه یک رابطه بدون فدا کردن برخی از خواسته ها و ترجیحات موفق نمیشود.
مورد چهارم: ایجاد یک گفتگوی سالم.
اگر نتوانید در مورد مسائلی که باعث ناراحتی شما میشوند با شریکتان یک گفتگوی سالم داشته باشید ممکن است رابطه موفقی نداشته باشید. هیچ دو انسانی دقیقا خواستهها، ترجیحات، علائق، رفتار و اخلاق یکسانی ندارند. قطعا طبیعی است که برخی ویژگیهای شخصیت طرف مقابل، شما را ناراحت کند. به هیچ وجه نباید اجازه داد تا ناراحتی و عصبانیت انباشته شود و ناگهان مانند کوهی آتشفشانی در هنگام دعوا فوران کند. برای داشتن رابطه موفق حیاتیست که نکات منفی را بتوانید به شریکتان بگویید. بدون اینکه او گارد دفاعی بگیرد. این برای شما هم صادق است باید به مشکلاتی که او ممکن است با برخی رفتارها و فعالیتهای شما داشته باشد گوش دهید. تا زمانیکه این نکات منفی چیزهای منطقی هستند که قابلیت حل و فصل شدن را دارند هردو طرف باید بر روی این مسئله کار کنند تا رفتاری که موجب ناراحتی طرف مقابل میشود را تغییر دهند. یا حداقل به یک توافق منطقی در مورد کاری که لازم است انجام شود؛ برسند. بسیار مهم هست که این نوع مکالمهها را هرچند وقت یکبار که هردو طرف آرام و خونسرد هستند انجام دهید.
مورد پنجم: مساوات و برابری در رابطه
نباید از روی عمد یا غیرعمد رابطهای نابرابر داشته باشید. برابری برای داشتن رابطهای موفق و سالم ضروری است. شما و شریکتان هردو باید در کارهای منزل به یک اندازه همکاری کنید. بعضی زوجها کارها را به صورتیکه برایشان ممکن است تقسیم میکنند. مثلا یکی در آشپزی بهتر است و علاقه دارد اکثرا خودش آشپزی کند در عوض دیگری شستن ظرفها را راحتتر انجام میدهد. درنتیجه زوج با هم به این نتیجه میرسند که یکی همیشه آشپزی کند و دیگری ظرف بشوید. برابری در رابطه تنها به کارهای منزل ختم نمیشود. تصمیمات مهمی که بر روی رابطه اثر میگذارند باید توسط هردو فرد گرفته شوند. حتی در سکس و معاشقه هم وجود برابری برای سلامت رابطه لازم است. این مهم است که در مورد علایق جنسی خود با یکدیگر صحبت کنید و به یک چیز مشترک برسید. رابطهای که تنها فقط یک نفر از سکس آن لذت ببرد سالم نیست.
راههای ارتباط با ما:
پیامک در تلگرام
کانال تلگرام
اینستاگرام
فیس بوک
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.