چرا باید خواستار آزادی امید کوکبی شد؟
پاسخ به این پرسش بدیهی، ضرورت این کنش را آشکار خواهد ساخت و در این یادداشت قصد دارم به این مهم بپردازم.
امید کوکبی، دانشجوی دکترای فیزیک با تخصص لیزر در دانشگاه آستین تگزاس، بهمن ماه سال ۱۳۸۹ هنگام خروج از ایران در فرودگاه بازداشت و بعد از چند ماه به اتهام ارتباط با دولت متخاصم و کسب مال نامشروع به ۱۰ سال زندان محکوم شد. بازداشت امید کوکبی، حاوی دو وجه مثبتی و منفی است: حکومت، علم را به رسمیت شناخته و برای حفظ سلطهی خویش بر فردیتِ افراد جامعه، میباید اقداماتی بیش از کنترل میزان نفوذ مذهب را صورت دهد که دراینجا پُرواضح است که مقولاتی چون جمله حجاب و اقلیتهای دینی، از جمله تبعات تشدید مذهبورزیِ افراد جامعه از سوی حکومت است. درواقع تزریق فرهنگ ساخته پرداختهی حکومت و متعاقبا شکلدهی به هنجارها، دیگر جوابگوی ابعاد مختلف زندگی افراد نیست؛ چراکه علم، به عنوان وجه دیگری از فردیت سر برآوردهست و هنجارهای تعریف شدهی فرهنگ، تخطی بودگی یا مشروع بودگی کنش های فردی در حیطهی علم را آشکار نمیسازد. فرض کنیم امید کوکبی، اسلام را عمیقا باور داشته و همچنین زاویه و تنشی با هیچکدام از ارکان حکومتی و هنجارهای فرهنگی نداشته باشد؛ حال جرم امید کوکبی چیست؟! اینکه مراجع قانونی نتوانستهاند چیستیِ جرم امید را تشخیص دهند، گویای همین مهم است. حکومت دریافته است که میباید اهمیت علم را بازشناسی کند و این وجه مثبت قضیه است و وجه منفی قضیه آنجاست که تولید دانش نیروهای داخلی (ایرانیان) برای طرف مقابل را اتفاق شومی میداند چون باور دارد نیروهای داخلی تماما تحت اختیار گفتمان قدرت هستند و ازین روی ضرورت سرکوب این خائنان (!) را احساس میکند. فقدان قانونی که این سرکوب را از لحاظ حقوقی مشروعیت بخشد، پاشنه آشیل حکومت است و پافشاری اکثریت افراد جامعهبر آن، احتمال آزادی امید کوکبی را افزایش خواهد داد. اگر جامعه حمایت همه جانبهای از امید کوکبی نشان ندهد، ناخواسته بر پتانسیل آنارشیستیک علم مهر تائید زده است و آن را به فهرست چیزهایی که باید مورد سرکوب قرار بگیرند، افزوده است. امید کوکبی یک نماد است و حمایت از او به معنی پس زدن چنگال کنترلگر حکومت بر تنهی علم است. یکی از تبعات اضافه شدن علم به فهرست سرکوبیجات (!) حکومت، میتواند این باشد که مجوز انتشار برای کتابهای استیون هاوکینگ صادر نشود!
خواستار شدن آزادی امید، بصورتی ضمنی گویای این نکته است که دانشآموزی و تولید دانش، جزو انتخابهای فردی محسوب میگردند و جامعه مدنی از ورود هنجارمند شدن علم ممانعت خواهد کرد.
چرا باید خواستار آزادی امید کوکبی شد؟
جمعه, ۳ام اردیبهشت, ۱۳۹۵
اضافه شده توسط امیرحسین بریمانی نویسنده مطلب: امیرحسین بریمانیمطالب منتشر شده در این صفحه نمایانگر سیاست رسمی رادیو زمانه نیستند و توسط کاربران تهیه شده اند. شما نیز میتوانید به راحتی در تریبون زمانه عضو شوید و مطالب خود را منتشر کنید.

نظرات
امیدکوکبی بعلت عدم تسلیم درمقابل خواست نیروهای بدنام اطلاعاتی وامنیتی وعدم همکاری با پروژه بربادرفته هسته ای ولی فقیه روانه سیاهچالهای مخوف رژیم جهل وجوروفساد وجنایت اخوندی گردیده واکنون جانش درمحرزخطرمرگ قراردارد امیدکوکبی ازافتخارات ملت ایران است که دردانشگاههای امریکا موفق به اخذ درجه دکترا شده به همین دلیل باید مورد تمجید وسپاس قرارگیرد.امیدکوکبی باید به کمک اعتراضات عمومی ازبند رژیم داعشیان حاکم ازادشود.من این دستگیری ومحکومیت که باعث گردیده جان یک انسان فرهیخته وبیگناه باخطرمرگ مواجه شودرا محکوم میکنم وازسران کشورهایی که بارژیم اخوندی مشغول مماشات ومعامله هستند میخواهم برای رهایی او اقدام کنند.زیرا امیدکوکبی دزدی وقتل وغارت وپولشویی واختلاس نکرده وهیچ قانونی وجود ندارد که برای محکومیت ایشان به ان استناد کرد.
جمعه, ۳ام اردیبهشت, ۱۳۹۵
مرسی
جمعه, ۳ام اردیبهشت, ۱۳۹۵