نگرانی بابت این است که اگر شهروندان چینی و هندی نیز بخواهند کولر گازی داشته باشند، چه اتفاقی برای محیط زیست خواهد افتاد. بررسی‌هایی که مایکل سیواک در مجله «امریکن ساینتیست» در این مورد انجام داده، چندان امیدوار کننده نیست.

what would happen if everyone used much air conditioning americans did ecogeek 00 اگر استفاده از کولر‌های گازی همانند امریکا، در تمام جهان فراگیر شود...

سیواک در این گزارش ذکر کرده است که ۸۷ درصد خانه‌ها در امریکا از کولر گازی استفاده می‌کنند و این دستگاه‌ها توانی معادل ۱۸۵ میلیارد کیلووات-ساعت از شبکه توزیع برق دریافت می‌کنند. استفاده از کولر گازی در چین به  حداکثرِ خود رسیده است. تنها در سال ۲۰۱۰، ۵۰ میلیون دستگاه کولر گازی در این کشور به فروش رفته است و این شرایط هرگز به معنی تغییر شرایط آب‌و‌هوایی نیست، بلکه رشد اقتصادی، باعث این موضوع شده است.

 what would happen if everyone used much air conditioning americans did ecogeek 02 اگر استفاده از کولر‌های گازی همانند امریکا، در تمام جهان فراگیر شود...

«سیواک»، سپس درجه خنک کردن در روز را برای کشور‌های مختلف از جمله ایران محاسبه کرده است. برای به دست آوردن درجه خنک کردن در روز، اختلاف میانگین دمای بیرون ساختمان با ۱۸ درجه سلسیوس در هر روز تعیین می‌شود و مجموع این درجات حرارت در سال، در انرژی مورد نیاز، در صورتی که دیگر کشور‌ها نیز مانند امریکا بخواهند از کولر گازی استفاده کنند، ضرب می‌شود. مجموع این انرژی‌ها، وحشت‌آور است؛ انرژی مورد نیاز ۵۰ برابر مقدار انرژی مصرفی کنونی در ایالات متحده است.

ولی شرایط به این بدی، از واقعیت دور است. تفاوت‌های  فرهنگی ملل مختلف، استفاده از کولرهای گازی را متفاوت خواهد کرد. بسیاری از امریکایی‌ها در خانه‌های بزرگ زندگی می‌کنند، در حالی که چینی‌ها و هندی‌ها در خانه‌های آپارتمانی کوچک‌تری زندگی می‌کنند. از این گذشته، دمای خنکی ۱۸ درجه، خیلی بالایی است. در خوزستان ایران که مردم گاهی در تابستان دماهایی بالاتر از ۵۰ درجه را تجربه می‌کنند، دمای اتاق که به حدود ۲۵ درجه می‌رسد، افراد خنک شدن ساختمان را احساس می‌کنند.

سیواک در یک نقل‌قول، موارد بالا را تأیید می‌کند:

بعضی موارد را باید در نظر داشت. درجه خنک کردن در روز، به عنوان یک شاخص دمایی، تمام فاکتور‌های مؤثر در نیاز به خنک شدن محیط را در نظر نمی‌گیرد. از جمله این فاکتورها می‌توان به وسعت پوشش ابر منطقه، رطوبت و شرجی هوا، مقدار فضای مورد نیاز خنک برای هر شخص و تفاوت ساختمان‌ها از لحاظ نصب لایه‌های عایق اشاره کرد. به علاوه، تفاوت‌های فرهنگی در مناطق با حداکثر دماهای مختلف در این تحقیق مورد ارزیابی قرار نگرفته است.

ولی هنوز جای نگرانی وجود دارد. این موضوع را چند سال قبل، ویلیام سیلتن در مجله «اسلیت» خاطر نشان کرده است:

کولر گازی، گرمای داخل ساختمان را می‌گیرد و آن را به بیرون انتقال می‌دهد و برای این کار انرژی مصرف می‌کند. همین مصرف انرژی، تولید گازهای گلخانه‌ای را افزایش می‌دهد و باعث گرمایش زمین می‌شود.

در اینجاست که اهمیت سرمایش خورشیدی ساختمان‌ها خود را نشان می‌دهد و دوستداران محیط زیست را به بهره‌گیری هرچه بیشتر این روش‌ها در معماری ساختمان‌ها پی می‌برند.

منبع:

AMERICAN SCIENTIST

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com