متاورس؛ جهان دیجیتال موازی، غیرممکن امروز ولی بسیار نزدیک
آیا تا بحال در مورد «متاورس» یا جهان دیجیتال مجازی چیزی شنیده یا خوانده اید؟
در این مطلب تلاش داریم که خلاصه ای در رابطه با ویژگیهای متاورس یا جهان دیجیتال موازی را برای شما جمع آوری کنیم.
متاورس یک کلمه ترکیبی است که از دو کلمه متا و یونیورس تشکیل شده و شاید بتوان به نوعی آنرا به معنی فراتر از جهان دانست.
سرتیترمطالبی که در این مقاله میخوانید:
- متاورس چیست؟
- ویژگیهای اصلی دنیای متاورس چیست؟
- مزایای زندگی در متاورس چیست؟
- متاورس دنیایی خارج از کنترل دولتها
- آیا متاورس بزودی راه اندازی میشود؟

درباره؛ دنیای مجازی بیشتر بخوانید
متاورس یا جهان دیجیتال موازی چیست؟
شاید بهتر باشد برای اینکه این دنیای دیجیتالی آینده را بشناسیم مشخصات و ویژگیهای اصلی آنرا بدانیم و به این ترتیب شناختی نسبی نسبت به آن پیدا کنیم.
از اصلیترین ویژگیهای جهان دیجیتال موازی میتوان موارد زیر را نام برد:
فعالیت همیشگی و خاموشی ناپذیر، دنیایی زنده که در زمان واقعی تجربه میشود، متاورس گنجایش هرمیزان مخاطب و کاربری را دارد و از این لحاظ محدودیتی ندارد، دارای اقتصادی مختص به خود است و امکان تبادل و خرید و فروش دارد، تمامی پلتفرمها و دنیاهای دیجیتالی در آن قابل دسترسی هستند، اگر در متاورس صاحب دارایی شوید میتوانید آنرا منتقل کنید و یا حتی بفروشید.
متاورس یا جهان دیجیتال موازی شبکه ای گسترده از مخاطبان و محیطهای مجازی است که در آن شما میتوانید در قالب یک آواتار و به کمک عینکهای واقعیت افزوده با دیگران و حتی اشیا اطراف خود رابطه داشته باشید. این یعنی یک دنیای دیجیتالی مرکب از واقعیت مجازی.
شاید بتوان گفت که ایده اولیه و رویای چنین دنیایی پیشتر و در قالب فیلمها و یا بازیهای کامپیوتری و حتی داستانها بوجود آمده است. بطور خاصه اصطلاح متاورس برای اولین بار در یک داستان علمی تخیلی با نام سقوط برفی که در سال ۱۹۹۲ نوشته شده استفاده شده است. نیل استفنسون؛ نویسنده آمریکایی از واژه متاورس برای تعریف دنیایی مجازی در کتابش استفاده کرده بود که قهرمان داستان میتوانست در این دنیا در قالب یک آواتار با سایرین ارتباط داشته باشد.
ویژگیهای اصلی دنیای متاورس چیست؟
اصلیترین ویژگی متاورس یا جهان دیجیتال موازی این است که شما احساس واقعی از حضور در دنیای مجازی خواهید داشت و این چیزی بسیار متفاوت با بطورمثال بازیهای کامپیوتری امروزی است. این احساس توسط وسایل و تکنولوژی واقعیت مجازی مانند عینک و سایراجزایی است که روی سر و … قرار میگیرند.
نکته مهم دیگری که در مورد متاورس باید دانست این است که شما در این دنیای دیجیتال و مجازی میتوانید مانند دنیای واقعی تعامل داشته باشید. مثلا از نقطه ای به مقصدی دیگر سفر کنید آن هم در حالیکه دارایی خودتان را به همراه دارید!
باید اشاره کنم که در جهان دیجیتال موازی شما میتوانید به عنوان مثال خودرویی را که در یک بازی خریده یا طراحی کردهاید در بازی یا فضای دیگری استفاده کنید و با آن رانندگی کنید!
مزایای زندگی در جهان دیجیتال موازی چیست؟
شاید بتوان یکی از مزایای زندگی در متاورس را دسترسی نامحدود به اطلاعات و دادهها دانست. چرا که متاورس قرار است جایگزین اینترنت کنونی باشد البته با محدودیت دسترسی بسیار کمتر. نکته بسیار جالب توجه در مورد متاورس این است که هر تغییری که توسط هرکاربری در دنیای متاورس انجام شود در لحظه و در زمان واقعی توسط همه کاربران دیگر مشاهده میشود و این تغییر دائمی خواهد بود.
از دیگر مزایای متاورس یا جهان دیجیتال موازی این است که شما نیازی به این نخواهید داشت که در محیطها و پلتفرمهای مختلف پروفایلهای جداگانه داشته باشید بلکه در متاورس شما یک هویت خواهید داشت که در همه جا استفاده میشود و این اصلیهرین عاملی است که اجازه خرید و فروش در متاورس را خواهد داد.
متاورس دنیایی خارج از کنترل دولتها
دنیای متاورس دنیایی خواهد بود خارج از کنترل یک دولت و یا نهاد دولتی و شکلگیری متاورس توسط کاربران و شهروندان آن است. نهادهای نظارتی دولتی هم در متاورس جایی ندارند و وظیفه امنیت تراکنشها و همچنین امنیت هویت کاربران به عهده بلاکچین است. علاوه بر این امکاناتی در نظر گرفته شده که هر کس در متاورس مانند دنیای واقعی مالک آیتمهای خاص خود باشد و آنها را از هر پلتفرمی به محیطهای دیگر جابهجا کند.
به عنوان مثال شما قادر خواهید بود که در متاورس یک قطعه زمین را در یک پلتفرم بخرید و از آن برای ایجاد محیط بازی و … استفاده کنید یا آنرا با قیمتی بالاتر به کاربر دیگری بفروشید.
آیا متاورس بزودی راه اندازی میشود؟
تنها نکته ای که باقی مانده این است که جهان دیجیتال موازی چه زمانی راه اندازی و قابل بهره برداری خواهد شد. بعضی معتقدند که تا رسیدن به آن نقطه زمان زیادی مانده ولی بعضی دیگر این زمان را کوتاهتر از آنچه انتظار میرود میدانند.
مشکل اصلی برای تحقق متاورس محدودیتهای سخت افزاری است. شبکه موجود در زمان حاضر پاسخگوی چنین تحولی نیست و تامین انرژی برای راه اندازی متاورس هم مسائل و مشکلات زیادی دارد که فعلا قابل انجام نیست.
اما آنچه که ظاهرا قطعی است این است که ما در این مسیر قرار داریم. البته باید این را درنظر داشت که شاید متاورس موضوعی نباشد که در یک لحظه و با زدن یک دکمه راه بیافتد بلکه در طول زمان و گام به گام ما وارد آن بشویم مانند تحولات تکنولوژیکی که در طی سالهای اخیر در زمینه اینترنت و یا دنیای مجازی با آنها مواجه بوده ایم.
غولهای تکنولوژی این روزها در تلاش هستند که زودتر از سایررقبا به این امکان دست پیدا کنند بنابراین شاید زودتر از آنکه فکر کنیم دنیای متاورس یا فراتر از جهان تحقق یابد. مارک زاکربرگ بعد از تغییر نام فیسبوک به متا اخیرا گفت که قصد دارد به کمک این شبکه اجتماعی، متاورس را بسازد.
باید دید که تلاش برای تحقق متاورس یا جهان دیجیتال موازی چه زمانی به نتایج ملموس خواهد رسید.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.