چرایی افزایش وحشتناک آمار خودکشی در ایران
معاون اجتماعی بهزیستی در تیرماه امسال گفت که سالیانه بیش از یک میلیون نفر در ایران اقدام به خودکشی میکنند. طبق نظر کارشناسان، خودکشی در ایران پدیدهای رو به رشد است.
هر سال آمار خودکشی در ایران بصورت بسیار دردناکی در حال افرایش است. تا جایی که گفته میشود آمار خودکشی در سال ۹۷ رشد ۱۴۰۰ درصدی نسبت به سال های قبل داشته است. هر سال نیز شاهد افزایش چند درصدی نسبت به سالهای قبل هستیم.
از طرف دیگر طبق مطالعاتی که توسط کارشناسان در ایران انجام شده است میزان اقدام به خودکشی و همینطور میزان خودکشی های موفق در میان متاهلین در ایران بیشتر است. طبق آمار پزشکی قانونی ۵۴ درصد خودکشیهای منجر به مرگ متعلق به گروه سنی زیر ۳۰ سال است. این آمار خود گویای زیر فشار بیشتر بودن متأهلین و جوانان در فضایی است که حکومت خامنه ای برای مردم ایجاد کرده است.
حدود ۶۵ درصد خودکشیها در ایران توسط مردان و ۳۵ درصد توسط زنان میهنمان انجام میشود. اما درصد خودکشی زنان در کشور ما از بسیاری از کشورهای دیگر بالاتر است.

درباره؛ افزایش خودکشی در ایران بیشتر بخوانید
یک متخصص آسیب شناسی اجتماعی در مصاحبه ای با خبر آنلاین در آبان ۹۶ گفت آمار خودکشی زنان در ایران طی ۵ سال، ۶۶ درصد افزایش داشته است. زهرا حضرتی یک استاد جامعه شناسی در خرداد ۹۵ گفته است که زنان در ایران بالاترین رتبه خودسوزی در خاورمیانه را دارا هستند
علت رشد نجومی خودکشی در چیست؟
چند پاسخ از زبان کارگزاران و کارشناسان خود این حکومت گویای همه دردها است. معاون اجتماعی بهزیستی در تیرماه ۱۴۰۰ گفت هنگامی که هفت میلیون بیکار در جامعه داریم، بدیهی است که آستانه تحمل جامعه پایین خواهد آمد.
رئیس مرکز فوریت های اجتماعی بهزیستی هم در مصاحبه گفت که ناامیدی مهم ترین علت خودکشی بوده است. او در ادامه میگوید مسائل و معضلات اجتماعی، سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی و به ویژه خانوادگی در تعامل با هم، فرد مستعد را بسرعت به سمت خودکشی هدایت میکند. [افزایش آمار خودکشیها در ایران ارمغان شوم حاکمیت]
مشکلات اقتصادی مزید بر علل دیگر همچون جبرهای فرهنگی، فشارهای اجتماعی و سیاسی تا بیماریهای روانی همچون افسردگی که خود در بسیاری اوقات ریشه در سرخوردگی اجتماعی دارد از عوامل اصلی خودکشی در ایران هستند.
وقتی آمار رسمی و غیررسمی درکشور شاخص فلاکت را پنجاه اعلام میکنند. وقتی نرخ رشد بیکاری جوانان در ایران حداقل دو برابر میانگین جهانی است. وقتی خود وزارت رفاه در سال ۹۹ اعتراف کرد که یک سوم مردم ایران در زیر خط فقر زندگی میکنند (هرچند این آمار بسیار کمتر از واقعیت های جامعه است) بدیهی است که نرخ خودکشی در ایران باید رشد سرسام آوری داشته باشد.
تاثیر کرونا در میزان خودکشی در ایران
پاندمی کرونا در جهان خود شرایط سختی را برای مردم جهان بوجود آورده است. در ایران ما نیز با توجه به بحران های بخش سلامت که بطور مستقیم تحت تاثیر تصمیمات حکومتی همانند منع ورود واکسن توسط خامنهای یا شکست سیاستهای حکومتی در برابر ویروس کرونا که خود باعث بیش از چهارصد هزار مرگ شده است، خود یکی از عوامل افزایش خودکشی در ایران است.
این واقعیت آنقدر در صحنه اجتماعی ایران بارز است که رئیس سازمان بهزیستی قرچک به نام اردشیر بهرام در کتابی که به نام «فرهنگ، توسعه و خودکشی در غرب ایران» منتشر کرده است، از آن بعنوان یکی از عوامل افزایش این پدیده شوم نام برده است. او در یک گفتگو به خبرگزای ایلنا گفته است «کانون خودکشی از غرب ایران به مرکز و سایر مناطق کشور به سرعت رو به توسعه است و ازکاهش تابآوری و سطح تحمل و مدارای اجتماعی افراد خبر میدهد».
او در ادامه میگوید: «کرونا شاید خود به تنهایی در افزایش میزان خودکشی در ایران نقشی نداشته باشد اما مشکلات اقتصادی ناشی از تورم و بیکاری در بالا رفتن میزان آمار خودکشی تاثیر گذار بوده است».
در نهایت او از خودکشی به عنوان یک کنش اعتراضی یک فرد ناامید نام میبرد. در آخر نتیجهگیری میکند که بیشک حکومت با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد. به نظر او مردم مرگ و میرهای ناشی از کرونا در ایران را طبیعی نمیدانمد. بلکه معتقد هستند که شرایط اقتصادی و سیاسی حکومت و دولت در وقوع آنها نقشی تعیین کننده داشته است. درنهایت او میگوید مردم ایران با مقایسه عملکرد و سیاستهای کشورهای دیگر با کرونا با حکومت حاکم در ایران به خشونت و نارضایتی روی میآورند.
استبداد مذهبی در سایه سیاستهای ویرانگر خود جامعه و بخصوص نسل جوان را به سمت نومیدی و اعتیاد و خودکشی سوق میدهد. رسالت یک حاکمیت استبدادی، گرفتن امید و انگیزه از جامعه است تا خود امکان بقا داشته باشد. پس تنها راه برای پایان بخشیدن به پاندمی خودکشی در ایران، پایان بخشیدن به استبداد ولایت فقیه است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.