ویژه نامه فلسطین سایت پراکسیس منتشر شد.
در این ویژهنامه؛ برآنیم که در قالب بحث از نحوهی بازنمایی عمومی جریان رویدادها در فلسطین، برخی پیامدهای گریزناپذیر تسلط همه جانبهی سرمایهداری در عصر حاضر را نشان دهیم. پیامدهای ویرانگری که گفتمانهای غالب سیاسی میکوشند در حوزهی فرهنگیْ آنها را برای اکثریت مردم (افکار عمومی) قابل هضم بسازند. بر همین اساس تلویحا به بنبستها و تناقضاتی ارجاع میدهیم که در بنیادهای «کنشگری» رایج بر پایهی گفتمان رسمی «حقوق بشر» جای دارند. مشخصا چرایی نادرستی این گفتار رایج که مسئلهای از جنس فلسطین به ما (ایرانیان) مربوط نمیشود را تشریح کرده و متناقض بودن آن را عیان میکنیم؛ در همین راستا اهمیت مسالهی فلسطین برای نیروهای چپ و پیوند آن با مبارزات رادیکال را بازخوانی میکنیم؛ بر بازشناسی مکانیزمهایی که گفتمان سلطه از آنها برای بسط خود در چارچوب دولت قومینژادی یهودی استفاده میکند درنگ میکنیم و گفتار سیاسی رایجی را که دولت صهیونیستی مستقر در فلسطین به میانجی آن توجیه میشود مورد تامل انتقادی قرار میدهیم؛ به جایگاه امپریالیسم در زندانسازی فلسطین و زندانبانی فلسطینیان نظر میافکنیم؛ مصادرهی مبارزات مردم توسط ناجیان دروغین و قدرتمدار را که از فقر و درماندهگی عمومی و رشد اندیشهها و نیروهای ارتجاعی در خاورمیانه تغذیه میکنند وا میکاویم؛ به شعر مقاومت فلسطین سلام میدهیم و در پاسداشت وفاداری به مبارزات رهاییبخش، از شکوه انتفاضه سخن میگوییم؛ به برخی نشانههایی که به شکلگیری مبارزات بدیل در فلسطین نوید میدهند امید میبندیم؛ و سرانجام به برخی منابع مفید برای مطالعه و تعمق بیشتر در باب فلسطین اشاره میکنیم.
این دفتر کوچک را نخست به تمام مبارزانی که در راه آرمان فلسطین از جانشان گذشتهاند؛ و سپس به تمام آنانی که خود را به دل فلسطین پرتاب کردهاند تقدیم میکنیم؛ به «تراب حقشناس» و همهی کسانی که با رنج فلسطین زیستهاند.
دریافت نسخهی پیدیاف
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.