روژی کورد: جمهوری اسلامی ایران در یک اقدام تلافی جویانه، تنها دو روز پس از تحریم ۳۰ شخص حقیقی و حقوقی از سوی ایالات متحده به دلیل ارسال فناوری حساس به ایران، سوریه و کره‌ شمالی، تهران اعلام کرد ۱۵ شرکت آمریکایی را به دلیل همکاری با اسراییل تحریم می‌کند.

وزارت خارجه ایران روز جمعه ۱۵ بهمن ۹۵ اعلام کرده بود که در چارچوب «عمل متقابل» محدودیت‌های قانونی علیه افراد و شرکت‌های آمریکایی اعمال می‌کند.

وزارت خارجه ایران روز یکشنبه، ۶ فروردین، در بیانیه‌ای بار دیگر تحریم‌های آمریکا علیه برنامه موشکی ایران را «ناموجه» و «خلاف حقوق بین‌الملل و مغایر با متن و روح»توافق اتمی وین خواند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، این وزارتخانه اعلام کرد که براساس مصوبه شورایعالی امنیت ملی ایران ۱۵ شرکت آمریکایی که «نقض فاحش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی از سوی آنان مسجل است» مشمول تحریم‌های جمهوری اسلامی ایران شده‌اند.

فهرست ۱۵ شرکت مذکور به نقل از ایسنا عبارتند از:

۱. شرکت BENI Tal: این شرکت امنیتی طرف قرارداد با نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی بوده و در سرکوب مردم فلسطین نقش داشته است.
۲. شرکت United Technologies produces: این شرکت اقدام به فروش بالگردهای بلک هاوک به رژیم صهیونیستی کرده که در بمباران سرزمینهای اشغالی فلسطین و اردوگاه های پناهندگان فلسطینی به کار گرفته شده است.
۳. شرکت تسلیحاتی RAYTHEON: این شرکت تسلیحات پیشرفته در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده که در جنگ غزه و علیه شهروندان فلسطین به کار گرفته شده است.
۴. شرکت ITT Corporation: این شرکت تجهیزاتی در اختیار نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی گذارده است که از آنها برای حمله شبانه به اردوگاههای پناهندگان فلسطینی و روستاها استفاده می شود.
۵. شرکت Re/Max Real Estate: این شرکت ساختمانی امریکایی به طورغیرقانونی در خرید و فروش املاک در شهرک های ساخته شده در سرزمین های اشغالی فعالیت داشته است.
۶. شرکت Oshkosh Corporation: این شرکت اقدام به تامین قطعات زرهی مورد نیاز برای تجهیزات تاکتیکی ارتش رژیم صهیونیستی کرده که علیه فلسطینیان به کار گرفته شده است.
۷. شرکت تسلیحاتی Magnum Research Inc: این شرکت در همکاری با صنایع نظامی رژیم صهیونیستی اقدام به توسعه وتولید اسلحه و تجهیز نیروهای نظامی آن رژیم کرده است.
۸. شرکت تسلیحاتی Kahr Arms: این شرکت آمریکایی در همکاری با صنایع نظامی رژیم صهیونیستی اقدام به تامین قطعات و توسعه سلاحهای سبک مورد استفاده در ارتش آن رژیم کرده است.
۹. شرکت M7 Aerospace: این شرکت تحت مالکیت شعبه آمریکایی شرکت Elbit Systems رژیم صهیونیستی است که در توسعه سیستمهای تسلیحاتی، راداری و موشکی آن رژیم مشارکت دارد.
۱۰. شرکت Military Armament Corporation: این شرکت در امر تولید و ارائه خدمات فنی و تجهیزات مربوط به سلاح های مورد استفاده پلیس رژیم صهیونیستی فعالیت دارد.

۱۱. شرکت تسلیحاتی Lewis Machine and Tool Company: این شرکت آمریکایی در تولید قطعات و تامین خدمات برای تولید اسلحه برای ارتش رژیم صهیونیستی نقش دارد.
۱۲. شرکت تسلیحاتی Daniel Defense: این شرکت آمریکایی در تولید قطعات و تامین خدمات برای تولید اسلحه برای ارتش رژیم صهیونیستی نقش دارد.
۱۳. شرکت تسلیحاتی Bushmaster Firearms International: این شرکت آمریکایی در تولید قطعات و تامین خدمات برای تولید اسلحه برای ارتش رژیم صهیونیستی فعالیت دارد.
۱۴. شرکت اسلحه سازی O.F. Mossberg & Sons: این شرکت آمریکایی تولید کننده سلاح برای ارتش و پلیس رژیم صهیونیستی است که در جریان سرکوب تظاهرات فلسطینیان نیز علیه غیرنظامیان بکارگرفته شده است.
۱۵. شرکت تسلیحاتی H-S Precision, Inc: این شرکت اقدام به انتقال تکنولوژی ساخت اسلحه به رژیم صهیونیستی کرده است.

بر این اساس «هرگونه مراوده با این شرکت‌ها و نهادها ممنوع بوده، اموال آنها در حوزه صلاحیتی جمهوری اسلامی ایران مشمول توقیف خواهد بود و از صدور روادید ورود به ایران برای آن دسته از اشخاصی که دارای سمت یا مسئولیتی در این شرکت‌ها بوده یا به نوعی با آنها در ارتباط هستند خودداردی خواهد شد».

وزارت خارجه ایران همچنین اعلام کرد که به «رصد» فعالیت شرکت‌ها، نهادها و افراد حقیقی و حقوقی آمریکایی و نقش آنها در حمایت از اسراییل، «پشتیبانی از تروریسم، مشارکت در سرکوب مردم منطقه و به ویژه نقش آنها در بی‌ثبات‌سازی منطقه ادامه داده و در صورت لزوم نام‌های بیشتری را به فهرست افراد و نهادهای تحت تحریم جمهوری اسلامی ایران خواهد افزود».

روز جمعه ۴ فروردین ۱۳۹۶ شمسی وزارت امور خارجه آمریکا، ایالات متحده آمریکا ۳۰ شخص حقیقی و حقوقی خارجی را به دلیل ارسال فناوری حساس به ایران برای برنامه موشکی‌اش یا نقض کنترل‌های صادراتی به ایران، کره شمالی و سوریه مورد تحریم قرار داده است.

بر طبق این گزارش، ۱۱ شرکت و فرد از چین، کره شمالی یا امارات متحده عربی به خاطر انتقال فناوری که می‌تواند برنامه موشکی بالستیک ایران را تقویت کند، تحریم شده‌اند.

در این فهرست، ۹ شخص حقیقی و حقوقی چینی، یک شرکت از کره شمالی و یک شرکت نیز از امارات متحده عربی گنجانده شده‌اند.

خبرگزاری رویترز، نیز گزارش داده است که ۱۹ شخص حقیقی و حقوقی دیگر هم به خاطر نقض معاهده عدم اشاعه تسلیحاتی درباره ایران، کره شمالی و سوریه هدف تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند.

شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس آمریکا می‌گوید تحریم‌های یاد شده به معنای نقض توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی از جمله آمریکا نیست که تیرماه سال ۱۳۹۴ برای حل‌وفصل برنامه هسته‌ای تهران به امضاء رسید. در این توافق تصریح شده است که طرف‌های ایران نمی‌توانند به اقداماتی از جمله تحریم دست بزنند که نقض برجام باشد.

وزارت امور خزانه‌داری آمریکا روز ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ شمسی نیز، ۲۵ شخص حقیقی و حقوقی ایرانی را در ارتباط با یک آزمایش موشکی جمهوری اسلامی در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

از سوی دیگر بنا به گزارش رویترز، سناتورهای جمهوریخواه و دمکرات روز پنجشنبه ۳ فروردین ماه ۱۳۹۶۶ شمسی، پیش نویس طرحی را برای تشدید تحریم‌های غیر هسته‌ای ایران در سنای آمریکا مطرح کرده اند.

گفته می شود این طرح از حمایت۱۴ سناتور دمکرات و جمهوریخواه برخوردار است.

در صورت نهایی شدن این طرح، تحریم‌های الزام آوری را علیه هر فرد و نهاد مرتبط با برنامه موشک‌های بالستیک ایران و همچنین طرف‌های تجاری با این برنامه اعمال می کند.

این طرح همچنین سپاه پاسداران را مورد تحریم قرار می دهد، وتحریم افرادی که براساس فرمان‌های اجرایی رییس جمهوری به اتهام حمایت از تروریسم اعمال شده،با این طرح قانونی خواهند شد.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com