پوریا حسینی‌مفرد، جوان ۲۳ ساله بازداشت‌شده در اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴، از سوی شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد به اعدام محکوم شده است

کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۵ – پوریا حسینی‌مفرد، ۲۳ ساله و از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۴۰۴، از سوی شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد به مجازات اعدام محکوم شد. بر اساس اطلاعات منتشرشده، مصادیق مطرح‌شده علیه او به شکستن شیشه یک ایستگاه اتوبوس و آتش‌زدن شمشادها در جریان یک تجمع اعتراضی محدود می‌شود؛ اقداماتی که صدور حکم اعدام در ارتباط با آنها، نگرانی‌های جدی درباره تناسب مجازات، مبنای قانونی حکم و رعایت حق دادرسی عادلانه ایجاد کرده است….

 قسمت دومرازهای ناگفته مصور از داخل بند ۲۰۹ زندان اوین – ویدئو

صدور حکم اعدام در شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد

بر اساس گزارش منتشرشده، شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی حسین یزدان‌خواه و با مستشاری سیدرضا جوادموسوی، پوریا حسینی‌مفرد را به مجازات اعدام محکوم کرده است. این حکم حدود یک ماه پیش صادر شده، اما تاریخ دقیق صدور و ابلاغ آن اعلام نشده است….

حکم مرگ برای خسارت به یک ایستگاه اتوبوس و شمشادها

یک منبع مطلع گفته است مصادیق اتهامات مطرح‌شده علیه پوریا حسینی‌مفرد، شکستن شیشه یک ایستگاه اتوبوس و آتش‌زدن شمشادها پس از شرکت در یک فراخوان اعتراضی بوده است….

بررسی حقوقی پرونده پوریا حسینی‌مفرد بر اساس قوانین داخلی

قوانین دیکتاتوری حاکم بر ایران در سال‌های گذشته بارها به دلیل مغایرت با موازین دادرسی عادلانه، ابهام در رسیدگی به پرونده‌های امنیتی و محدود کردن آزادی‌های شهروندان مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. بررسی پرونده پوریا حسینی‌مفرد بر اساس قوانین داخلی به معنای تأیید این قوانین نیست؛ هدف، نشان دادن مواردی است که حتی همین قوانین نیز ممکن است در روند رسیدگی رعایت نشده باشند.

ابهامات حقوقی پرونده

مهم‌ترین ابهام، مشخص نبودن عنوان قانونی مستوجب اعدام است. اتهام «اجتماع و تبانی» بر اساس ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی، مجازات حبس دارد و به‌خودی‌خود نمی‌تواند به صدور حکم اعدام منجر شود…  متن کامل خبر

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)