جزیره آشوراده؛ شکارگاه مافیا یا پناهگاه پرندگان؟
نگاهی به آن چه اکنون در جزیره آشوراده جریان دارد
جزیره آشوراده مدتی است که توسط افراد مسلح مورد حمله قرار میگیرد. آشوراده تنها جزیره ایران در دریای خزر میباشد. موقعیت آن، در منتهیالیه جنوب شرق دریای خزر، یک نوار خشکی به نام شبهجزیره میانکاله باعث شکلگیری خلیج گرگان شده است. در انتهای شرقی میانکاله جزیره آشوراده قرار دارد. آشوراده در ۳ کیلومتری بندر ترکمن و ۲۳ کیلومتری گرگان واقع شده است.
به رگبار بستن جزیره آشوراده
به گفته مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان مازندران، شکارچیان غیر مجاز حدود ۱۰ روز جزیره آشوراده را به رگبار بستند. شکارچیان غیر مجاز با صورتهای پوشانده در گروههای ۵۰ تا ۱۰۰ نفری با قایق و تجهیزات شکاری از جمله اسلحه به این جزیره حمله میکردند.
در سال های گذشته هم این تهاجمات اتفاق افتاده و تعدادی هم از محیط بانان زخمی شده بودند. تشکیل گروههایی با این تعداد و کامل بودن تجهیزات آنها نشان میدهد که آنان تنها مجری سیاستهای عوامل غارتگر حکومتی هستند که با قصد و نیت خاصی دست به این اقدامات میزنند.

درباره؛ محیط زیست بیشتر بخوانید
حفاظت جزیره آشوراده
بنا به گفته مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران جزیره آشوراده در حوزه آبی استان گلستان واقع است، اما چون در “طرح یکپارچه مدیریت شبه جزیره میانکاله” قرار دارد، حفاظت آن به عهده اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران است.
او استانداری گلستان و فرمانداریهای ساحلی آن را به “کوتاهی” در مقابل حمله شکارچیان متهم کرد.
عدم دخالت استانداری و فرمانداریهای ساحلی خود گویای این واقعیت است، که تنها عوامل مافیای حکومتی از چنین توان و قدرتی برخوردار میباشند که در گروههای پنجاه تا صد نفری با تجهیزات کامل دست به این اقدامات بزنند و هیچگونه ممانعتی هم از آنها به عمل نمیآید. [تالاب های ایران حالشان خوب نیست!]
چه کسانی به جزیره آشوراده علاقمند هستند؟
در رابطه با تهاجمات مسلحانه به این جزیره یک کارشناس محیط زیست گفت مافیای شکار پرندگان که قدرتمند و با نفوذ است، تجارت بسیار پرسودی را شکل داده و حتی در دوران محدودیتهای کرونا، بازار پرنده فریدونکنار که “معروفیت جهانی” دارد باز و فعال بوده است. در دو سال گذشته، در زمستان و بخصوص در ماه بهمن، لاشه دههاهزار پرنده آبزی در این منطقه پیدا شده است. بنا به آمار رسمی سالانه حدود ۴۰ هزار پرنده در اینجا میمیرند.»
همانطور که از اظهارات این کارشناس محیط زیست پیداست دست مافیای شکار پرندگان که قدرتمند و با نفوذ هستند و تجارت پر سودی را شکل دادهاند در این واقعه دیده میشود.
وضعیت نگران کننده جزیره آشوراده
علاوه بر مافیای قدرتمند و با نفوذ که از جانب متصدیان حکومتی پشتیبانی میشود و به دنبال غارت و چپاول از این زیست بوم ارزشمند در دریای خزر میباشند، عوامل دیگری هم باعث شده که این منطقه از جمله جزیره آشوراده در وضعیت نگران کننده ای قرار بگیرد. معمولا وقتی عوامل حکومتی برای کسب منافع بیشتر به منطقهای چنگ میاندازند، تا ویران کردن آن منطقه دست بردار نیستند. [تالاب میانکاله، گورستان پرندگان مهاجر!]
درحال حاضر این منطقه ارزشمند که شامل خلیج گرگان و شبه جزیره میانکاله و جزیره آشوراده را شامل میشود، به دلایل دیگری هم در معرض تخریب و نابودی میباشد.
برخی از عوامل دیگر که باعث میشود این زیست بوم ارزشمند دچار آسیبهای جدی گردد، فاضلابهای صنعتی بخصوص کارخانههای صنایع غذایی شهرهای اطراف میباشد که در تیول عوامل حکومتی قرار دارند. همچنین به گفته یک فعال محیط زیست تصرف زمین و ویلاسازی و نارکارآمدی و فساد در نهادهای مسئول از عوامل دیگری هستند که شرایط نگران کنندهای را برای این منطقه ایجاد نموده است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.