مطالب منتشر شده در این صفحه نمایانگر سیاست رسمی رادیو زمانه نیستند و توسط کاربران تهیه شده اند. شما نیز میتوانید به راحتی در تریبون زمانه عضو شوید و مطالب خود را منتشر کنید.
اگر شخص فرق بین نقد و آزار کلامی را بهخوبی تشخیص ندهد ممکن است که در رابطه با دیگران دچار سو تفاهم جدی شود و یا جایی که لازم است با فرد آزارگر برخورد جدی کند از ترس برچسب نقدپذیر نبودن سکوت اختیار کند و خود را در معرض آزار قرار دهد.
معمولاً شناسایی آزار کلامی میتواند سخت باشد زیرا فرد آزارگر با بازی زبانی و یا نشان دادن بیاطلاعی از تأثیر بدی که کلامش بر قربانی آزار دارد سعی میکند تا خود را بیگناه نشان دهد بهخصوص بهانه بسیاری از آزارگران میتواند این باشد که تنها قصد نقد کردن داشتهاند و یا فقط نظرشان را گفتهاند!
یکی از مهمترین تفاوتها بین نقد و آزار کلامی در این است که شخصی که نقد میکند حتی اگر نقد او منفی باشد همواره در پی بهتر کردن موضوع موردنقد از طریق ارائه راهنماییهای کاربردی است. معمولاً به چنین نقدی، “نقد سازنده” گفته میشود. برای مثال در یک مجله همکاری به نویسنده یک مقاله میگوید: ظاهر این مقاله زیاد خوب نیست شاید بهتر باشد چند عکس مرتبط با موضوع به آن اضافه کنی! چنین نظری یک نقد سازنده است زیرا دربیان عقیده و نظر، فرد گوینده یک راهنمایی مفید هم برای از بین بردن مشکلات احتمالی ارائه میدهد.
ذات نقد اینگونه است که تا زمانیکه نظر منفی یا مخالفی نباشد نقدی هم ایجاد نمیشود پس طبیعی است که منتقد همواره در حال گوشزد کردن نقاط ضعف یا مشکلات پروژه باشد اما چیزی که میان آزارگر و منتقد تفاوت ایجاد میکند این است که منتقد خوب در پی ارائه نقد سازنده است و همیشه نقد خود را با راهنمایی و بازخورد مثبت همراه میکند.
افراد با گرایش جنسی وهویت جنسیتی متفاوت در ایران زیر تیغ قوانین جمهوری اسلامی به عنوان "مجرم"، یا در بهترین حالت به عنوان "بیمار" , و "منحرف" قلمداد میشوند. متاسفانه همجنسگرایان، ترنسجندرها، دوجنسگراها و دیگر اقلیتهای جنسی به طرق مختلف مورد خشونت و آزار جسمی/روانی، از طرف خانواده، اطرافیان و همچنین سازمانهای رسمی مثل مراکز آموزشی، درمانی و قضایی قرار می گیرند. این در حالی است که هیچ مرکز مشاوره امن و تخصصی در ایران با هدف ارایه خدمات مشاوره و روان شناختی، در رابطه با هویت و گرایش جنسی/جنسیتی این افراد، وجود ندارد. روانشناسان و روانپزشکان قابل دسترس در ایران به شدت تحت تاثیر فرهنگ غالب همجنسگرا ستیزی قرار دارند و اغلب مراجعین تجربیات منفی از این مشاورهها داشتهاند. در شرایط عدم وچود نهادهای حمایتی، موارد بسیاری از خشونت و سوء استفاده توسط مشاورین و درمانگران گزارش شده است.
سیستم روانشناسی و پزشکی ایران به دلیل گفتمان شرعی و همجنسگرا ستیز غالب اقدام به تجویز روش هایی می کنند که با هدف به اصطلاح "پاکسازی اجتماع" صورت میگیرد. در عین حال نقض حقوق افراد با گرایش و هویت جنسی متفاوت توسط نیروی انتظامی و سیستم امنیتی، مشکلات عدیده ای برای ارتباطات و زندگی آزاد آنها ایجاد کرده است.
در عین حال، عملهای تغییر جنسیت در ایران در حالی به سرعت و با عجله توصیه و انجام می شود که هیچ گونه خدمات مشاوره و روان شناسی سیستماتیک با هدف ارزیابی رضایت فرد از هویت جنسی/جنسیتی خود و آمادگی روانی آنان برای عمل و همچنین رسیدگی به نیازهای روحی/ روانی آنان پس از عمل، وجود ندارد. از این جهت، مرکز مشاوره آنلاین رنگین کمانی ها با هدف ارایه خدمات مشاوره و روان شناسی به جامعه اقلیت جنسی/جنسیتی؛ (همجنس گرا، دو جنسگرا، ترنسجندر، ترنس سکشوال) ایجاد شده است. "مرکز مشاوره" تلاش دارد در فضایی امن و به دور از تعصبات فرهنگی-مذهبی به شما در جهت مقابله با مشکلات خود در خانواده و جامعه کمک کند.
"مرکز مشاوره" در مورد درک از هویت و گرایش خود، همراهی برای آشکارسازی، مشکلات حقوقی، مشاوره برای تغییر جنسیت و حقوق فرد، مشکلات و چالش های درون خانواده و محیط کار و تحصیل، مشکلات روابط شخصی و ... آماده ارائه خدمات تخصصی و رایگان است.
درباره تیم "مرکز مشاوره رنگینکمانی":
مشاورین و روانشناسان ما در خارج از ایران و همگی دارای تخصص و مدرک لازم در زمینه روان شناسی و مشاوره بوده، خود از اعضای جامعه الجیبیتی هستند و یا در زمینه مشکلات و نیازهای آنان آموزش دیدهاند.
تیم مشاورین ما موظف به حفظ اسرار شما و در این مورد به "مرکز مشاوره" و مراجع ذیصلاح متعهد میباشند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.