اتحاد کارگران انقلابی ایران ||| امروز چهارشنبه ۲۵ شهریور، در چهارمین سالگرد خیزش «زن، زندگی، آزادی» که با نام مهسا ـ ژینا امینی گره خورده است، گزارش‌ها و تصاویر منتشرشده از شهرهای مختلف کردستان از اعتصاب گسترده کسبه و بازاریان حکایت دارد.
حکومت از پیش کوشیده بود با امنیتی‌کردن سقز و مسدود کردن راه‌های منتهی به آرامستان آیچی، محل مزار ژینا امینی، مانع شکل‌گیری تجمع در سالگرد او شود. گزارش‌ها از استقرار گسترده ی نیروهای مسلح و یگان‌های ویژه، ایجاد ایست‌های بازرسی و بسته‌شدن مسیرهای اصلی و فرعی منتهی به آرامستان حکایت دارد.
با وجود این فضای امنیتی، تصاویر و گزارش‌های امروز از اعتصاب در سقز، سنندج و شماری دیگر از شهرهای کردستان منتشر شده است. گزارش‌های مستقل نیز تعطیلی گسترده بازارها و مغازه‌ها در شهرهای بانه، دیواندره، پیرانشهر، سقز،مریوان، بوکان، اشنویه، سنندج و کامیاران را تایید می کند.

این اعتصاب از سه جهت اهمیت دارد:
اول: چهار سال پس از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، پیام و دستاوردهای آن، همچنان زنده است. بیانیه ی پرشور تشکل های مستقل صنفی و کارگری و نهادهای مدنی در سراسر کشور که علیرغم فضای سرکوب و اعدام در استقبال از این خیزش و گرامی داشت دستاوردهای آن صادر شده و اعتصاب گسترده در کردستان که یکی از کانون‌های آغاز این جنبش بوده، موید این واقعیت است. اعتصاب امروز نشان می‌دهد یاد ژینا نه فقط به یک مراسم سالگرد تبدیل نشده، بلکه همچنان می‌تواند زمینه‌ساز یک کنش جمعی و نافرمانی مدنی شود. بیانیه های پرشور و جسورانه تشکل های مستقل کارگری و صنفی و نهادهای مدنی نیز نشان می دهد که زن، زندگی، آزادی همچنان راهنمای اعتراضات مدنی حال و آینده است.
دوم: حتی چند دور جنگ و رویارویی نظامی با آمریکا و اسرائیل نیز نتوانسته تضادهای عمیق میان جمهوری اسلامی و بخش‌های بزرگی از جامعه ایران را از میان ببرد. حکومت نتوانسته با وجود مخالفت برحق اکثریت مردم ایران با تهدید و تجاوز خارجی، نارضایتی‌های انباشته داخلی را به حاشیه براند؛ برعکس با ادامه سیاست های ماجراجویانه و جنگ طلبانه خود و تشدید بی سابقه فقر و فلاکت مردم ایران، چاره ای جز پیگیری مسیر مطالبه گری، نافرمانی مدنی و اعتراض و اعتصاب برای مردم باقی نگذاشته است.

سوم: گستردگی اعتصاب در کردستان بار دیگر نشان می‌دهد که پایگاه حمایتی واقعی نیروها و احزاب سیاسی نمی تواند و نباید موشک ها، سلاح های سنگین، لجستیک و سرمایه ی قدرت های متجاوز خارجی باشد. پایگاه واقعی قلب مردم کردستان و اراده و آگاهی این مردم است. اعتصاب امروز همچنین نشان داد که تشدید فشارهای امنیتی در کردستان و استقرار نیروهای نظامی و امنیتی نتوانسته مانع شکل‌گیری یک حرکت اعتراضی گسترده و مسالمت‌آمیز شود.

چهارشنبه بیست و پنجم شهریور ۱۴۰۵


ویدئوهای اعتصاب عمومی مردم در شهرهای کردستان در سالگرد ژینا امینی

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)