اینها بدیهیات است، اما کسانی از سر سیاست بازی خودشان به نفهمی میزنند- از مدعیان متوهم ایرانگرایی تا اسلامگرایی- که ایران میامند و شیعه میرود و کشور نژاد اریایا و فرزندان زرتت و کوروش میمانند، این توهمات ایدئلوژیک و تعصیات کور و عشقولانه توحشی تروریستی آریاگرایی تا اسلامگرایی را میخواهند با ایجا رعب و وحشت داعشی گونه به زور به خورد مردم بدهند از موجودیت ایران متنفر شده اند چه برسد ب ادیان اسلامی تا زرتشتی، اینها خودشان به نفهمی زده اند، طبیعت بدهیات حقق شری، داری خطوط قرمز زیست شناختی دارد، از مباهب داروینیسم (با تمام انتقادها بدان) همین افازیش درک و شناختمان اس که لازم نیس منتظر بمانید تا اتفاقت طبیعی رخ بدهد و بعد از بگویید مثلا این اتفا به دلی فلان چیز بود، قدر پیش بیین علمی و تجربی همین است، وقتی بشر به چنان حد از علم و تجربه رسیده یکی از پرمتغیرترین اتفاقهای جهانف یعنی آب و وا از چند روز تا چند سال پیش بیین کند، طبیعت ماتریالی و مادّی زیست بشری نیز تا حدی قابل پیش بیین است، کشورها از ایارن تا هر کشوری دیگر نیز، داری عمده جات مادّی است، اگر اسلامستیز ایانگرای آریاگرا معتقد اس ب فحاشی و اگانه قداست زدایی میتواند بکند و شیعه را از ایارن اخراج کند، اگر قبول کنیم او درست میگوید، بدرنی اهانت و فحاشی به زیست بشری ایرانی اعم فارس زبان و غیر فارسی زبان، همین موودیت مادی و زندگی و حیاتش است، موودیت در تقابل با زیست مردمانش افتاد است! این حقیقت حال ناسونتالیست و ملیگرای ایرانیگرایی آریای اسلامستیز که افتاده به جان تقدس شیعه، بایس بداند چنان وودیت حکومت ج.ا و کلا ماهیت و هویت فکری فرهنگی ایرانیها با زیست بشری رد تضاد اتاده است، بنیانهای التزامیت مدرم به حفظ ایارن از بین رفته است، میزان بالای کارگر جنسی بیر تا ازدواج دخنران فارس زبان و انهایی خود را ایارنی میپندارند با اجانب محرز ضد فارس و محرز ضد ایرانی بالاست که چشم بر روی تنهایی پسر و رد مجرد تنهای ایزانی در محلاتشان می بنند صرفا باط اینکه سکولار و غی مذهبی یا مرتد و اسلامستیز است یا چون فارس زبان است در شهرهی شهرو فارس زبان نشین، دختر فارس زبان شیعه زاده تا فارس کافر، میرود در جلوی چشم پسر و مرد تنهای فارس زبان، دوست دختر و بلکه روسپی غیر فارس و اجنبی میشود و گله ا در حرامسرای پولدار تابعه ایرنی تا غیر ایارنی میشود!ف ته داتسان موجودی ایران است. و همه ایها از ترویج حرامخوریو فساد اقتادی بود حکومت شیعی و سلامی بویژه زا زمان حکومت خامنه ای و سران سپاه و سایرآاخوندهای ناموس ایرانی فروش شدت یافته است.
حتی امروز نیز ناسوینالیستهای تررویست آریی گرا تا شیع گراف جهاد نکاح تا جهاد دوست دختری راه به اندازند، چنان نجاس و کثافت.
نظرات
این توحش نظام های سلطنتی و شاهان پفیوز, جنایتکار , دزد فاحشه باز بود که کشور را ویران کرد. چه در ایران باستان و چه در قرن بیستم, تنها و تنها دلیلی که اسلام روی آمد شاهان پفیوز, جنایتکار , دزد فاحشه باز بود و بس.
سه شنبه, ۹ام مرداد, ۱۴۰۳
سرگذشت مزدک : نخستین جنبش کمونیستی در ایران باستان
https://www.youtube.com/watch?v=64ZulL2faD8
آیین مزدک : نخستین حکومت سوسیالیستی در تاریخ ایران
منبع: کتاب آیین مزدک نوشته دکتر سید علی مهدی تقوی
ــــــــــــ
همه ایرانی ها با آیین زرتشت و مانوی تا حدودی آشنایی دارند و ما هم قبلا در دیپ پادکست در مورد آیین های زرتشتی و مانوی صحبت کردیم که لینک اون دو تا ویدیو رو در کامنت اول این ویدیو خدمتتون گذاشتم.
امروزه ، چه در ایران ، چه در کشورهای خارجی هموطنانی داریم که همچنان پایبند به دین زرتشت هستند و از آیین خودشون پاسداری میکنند. اما میخوایم در این ویدیو با یکی دیگه از آیین های ایران باستان آشنا بشیم ، آیینی که اصول و قوائد و باور خاصِ خودش رو داشت و تونست در زمانِ خودش پیروانِ زیادی هم جذب کنه.
آیینی که پس از گذشت قرنها هنوز بحث های زیادی در موردش هست. فلسفهای موسوم به مزدکی که قصد داریم در این برنامه به این مکتب بپردازیم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
بخش اول: فساد بین روحانیون زرتشتی
قبل از پرداختن به آیین مزدک بهتره یک کمی با اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی ساسانیان آشنا بشیم.
«ساسانیان برای جلوگیری از توسعه طلبی های روم و همچنین ایجاد شرایط مناسب برای بازرگانی، نیاز به یکدلی و یکپارچگیِ سیاسی، نظامی و مذهبی داشتن. بنابراین به سبکِ هخامنشیان – یک انسجامِ دولتی و همچنین مذهبی به جامعه دادند. اردشیر بابکان موسس سلسله ساسانیان، از همون ابتدای پادشاهی، آیین زرتشت رو به عنوان دینِ رسمی کشور معرفی کرد. طبقِ سنگنوشته های موجود، امروزه میشه به درستی و صحتِ این ماجرا پی برد.»
بخش سوم: ظهورِ مزدک
قبل از اینکه به جنبش مزدک بپردازیم بهتره با اصل و تبار این شخصیت باستانی آشنا بشیم. مزدک به معنای دانا و خردمنده. در مورد محل تولد مزدک حرف و حدیث ها بسیار زیاده، عده ای اعتقاد دارند در تبریز به دنیا اومده ، عده ای هم میگن منطقه فارس. اما بیشتر منابع اشاره به خراسان و شهرِ نیشابور دارند و به احتمال زیاد مزدک در خراسان و شهر نیشابور به دنیا اومد.
پدر مزدک هم از موبدان بزرگ در منطقه خراسان بود. مزدک از همون ابتدا این نابرابری های اجتماعی رو میدید. اون دیده بود که نجیب زادگان چه قدر زندگیشون با افراد معمولی جامعه تفاوت داره. مزدک عاشق برابری بود و اعتقاد داشت این سیستم طبقاتی باید از بین بره. اون در سخنرانی هاش گفته بود خداوند برای تمامی انسانها به یک اندازه خوشی و حتی سختی در نظر گرفته و تمامی انسان ها باید به اندازه برابر از نعمت های خداوند بهره مند بشن. به عبارتی، مزدک طرفدار یک نظام سوسیالیستی بود که دوست داشت همه اقشار جامعه با هم برابر باشن و از امکانات حکومت به یک اندازه استفاده کنند
رفته رفته مزدک معروف شد و به خاطرِ قدرت سخنرانیای که داشت کلی طرفدار پیدا کرد.
در اون دوران پادشاه ایران قباد بود. قباد از دستِ موبدان زرتشتی به ستوه اومده بود برای اینکه یه حالی به این موبدان زرتشتی و همچنین نجیب زادگان بده، تصمیم گرفت از مزدک و جنبش مزدکیان حمایت کنه.
طرفداران مزدک مردم سادهای بودن که از ظلم و ستم خسته شده بودن این افراد اکثریت جامعه رو تشکیل میدادن به همین دلیل این جنبش هر روز بزرگتر میشد. اما یک نکته جالب رو باید اینجا بگیم، جنبش مزدک برگرفته از یک جنبش دیگهای بود که چند سال قبلتر اتفاق اتفاده بود.
همینطور که گفتیم مزدک از شاگردان بوندوس بود و همون زمان هم فردی با نفوذ و سخنور بود. مزدک تونست با پادشاه ایران یعنی قباد ساسانی دیدار کنه. اون قباد رو متقاعد کرد که برای مبارزه با نفوذِ موبدان از مزدکیان حمایت کنه. البته یک پرانتزی اینجا باید باز کنیم خیلی ها اعتقاد دارن، بوندوس هم عصر با مزدک نبوده بلکه دویست سال قبل از مزدک زندگی میکرد بعدا مزدک آثار بوندوس رو خوند و تحت تاثیر این آثار قرار گرفت بعضیای دیگه هم اعتقاد دارن که مزدک شاگردِ مستقیم بوندوس بوده که حالا دقیق نمیشه اینها رو گفت.
به طور کلی باور و اندیشه های مزدک، تحت تاثیر اندیشه های مانی و فلسفه بوندوس قرار گرفته بود. آیین مزدک ترکیبی از دین زرتشتی در دوره ساسانیان، آیین مانوی و رسم و رسومات مناطق روستایی در اون زمان بود. مانویان در دوران خودشون یک شعار معروف داشتن. شعارشون این بود:
آنکه فقیر است، فردا غنی خواهد شد!
مانویان هیچوقت نتونستن این شعار رو عملی کنن، اما مزدکیان این شعار رو اساسِ کار خودشون قرار دادن. در حدود قرن سوم میلادی، بوندوس یک سری تغییرات گسترده در دینِ مانوی ایجاد کرد. مثلا از نگاهِ مانویانِ اصیل در انتهای جهان نور هیچگاه پیروز نخواهد شد و همیشه این تاریکیه که بر نور پیروز میشه اما بوندوس اومد و این باور رو تغییر داد. اون اعتقاد داشت در نهایت نور بر تاریکی پیروز میشه. پس دینِ مانویت به یکباره از بین نرفت بلکه بعد از اعدامِ مانی، تفکراتش همچنان در جامعه زنده بود و طرفدارانی داشت.
قباد ساسانی برای خودش یکسری اهداف سیاسی داشت اون احساس کرد اگر به مزدکیان نزدیک بشه و بهشون بها بده میتونه به اهدافش برسه.
«فردوسی بزرگ در اثر ارزشمندِ خودش یعنی شاهنامه به ملاقاتِ مزدک و قباد ساسانی میپردازه. فردوسی درباره این دیدار اینطور میگه:
بیامد یکی مرد مزدک بنام
سخنگوی و با دانش و رای و کام
گرانمایه مردی و دانش فروش
قبادِ دلاور بدو داد گوش
به عقیده رینالد نیکلسون، بر خلافِ اونچه که در مورد مزدک و باورش نسبت به خیر و شر میگن، در واقع نظرات مزدک در موردِ نور و تاریکی بسیار نزدیک به نظرات مانی و زرتشت بود.
در نظامِ فکری مزدک خدواند وجود داره و خدا دارای چهار نیروی اصلیه: شناخت، حافظه، فهم و سرور.
سه شنبه, ۹ام مرداد, ۱۴۰۳
بیماری هلندی اقتصاد ایران (۱۳۵۳ تا ۱۳۵۶)
بیماری هلندی اقتصاد ایران از ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۶ یک عارضه در اقتصاد کلان ایران بود که در میانهٔ دههٔ پنجاه شمسی و در پی افزایش قیمت جهانی نفت در اثر جنگ اعراب و اسرائیل و اجرای برنامهٔ عمرانی پنجم بروز کرد و منجر به تورم شد.
نقطهٔ آغاز این عارضه از کنفرانس رامسر دانسته میشود که در مرداد ۱۳۵۳ ه.ش به ریاست محمدرضا پهلوی برگزار شد و منجر به دو برابر شدن حجم اعتبارات برنامههای عمرانی در ایران شد.
پایان این عارضه نیز در زمان اتخاذ سیاست ریاضت اقتصادی توسط جمشید آموزگار، نخستوزیر وقت، در سال ۱۳۵۶ در نظر گرفته میشود که نقش مهمی در ایجاد نارضایتی عمومی و به وقوع پیوستن انقلاب سال ۱۳۵۷ داشت .
در فاصلهٔ ده سالهٔ ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۲ طی برنامههای عمرانی سوم و چهارم، نرخ رشد اقتصادی ایران به طور میانگین ۱۱٫۵٪ در سال بود و نرخ تورم نیز میانگین سالانهٔ ۲٫۶٪ داشت.
در این دوره ایران دارای یکی از بیشترین رشدهای اقتصادی در میان کشورهای جهان بود چنانکه حجم اقتصاد ایران ظرف ده سال چهار برابر شد. این امر موجب تمایل به افزایش پروژههای عمرانی در دولت امیرعباس هویدا در دههٔ پنجاه شمسی گردید، در حالی که سازمان برنامه مخالف این رویکرد بود.
نهایتاً، پس از افزایش شدید درآمدهای نفتی در سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳، شاه به روایتی به اصلاح برنامه عمرانی پنجم برای گسترش پروژههای عمرانی تن در داد و به روایت دیگر خود آن را تشویق کرد. نتیجه آن شد که حجم سرمایهگذاریهای برنامهٔ پنجم نسبت به برنامهٔ چهارم ۶ برابر شد و حجم هزینههای بخش عمومی نیز افزایش یافت.
این موضوع فراتر از توان اقتصاد ایران بود و سبب شد که هم نرخ رشد در برنامهٔ پنجم به نصف برنامهٔ چهارم کاهش یابد و هم تورم از ۲٫۶٪ به ۲۴٫۹٪ برسد و شاخص هزینههای زندگی طبقه متوسط و پایین شهری دو برابر شود. همچنین دولت بزرگی ایجاد شد که برای تأمین هزینههای خود بهشدت دچار وابستگی به درآمدهای نفتی گردید.
برای کنترل این وضعیت دولت جمشید آموزگار در سال ۱۳۵۶ سیاست ریاضت اقتصادی را اتخاذ کرد که نارضایتی عمومی را دامن زد و در گرایش مردم به سوی انقلاب ۱۳۵۷ مؤثر بود.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C_%D9%87%D9%84%D9%86%D8%AF%DB%8C_%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86_(%DB%B1%DB%B3%DB%B5%DB%B3_%D8%AA%D8%A7_%DB%B1%DB%B3%DB%B5%DB%B6)
سه شنبه, ۹ام مرداد, ۱۴۰۳
همایش اقتصادی ۱۳۵۳ رامسر
همایش اقتصادی رامسر (۱۰ تا ۱۲ مردادماه ۱۳۵۳) با شرکت محمد رضاشاه نخست وزیر امیرعباس هویدا عبدالمجید مجیدی ریاست سازمان برنامه دکتر منوچهر اقبال اسدالله علم و تعداد دیگری از مسئولان اقتصادی در هتل رامسر برقرار شد.
موضوع آن تصمیم گیری نهایی پیرامون تجدید نظر در برنامه پنجم توسعه کشور بود که اخیرا پس از چند برابر شدن درامد نفتی کشور توسط شاه مطرح شده بود.
متعاقب بحث های تندی که در سه روز آخر تیرماه ۱۳۵۳ در همایش اقتصادی گاجره در دیزین بین کارشناسان و مسئولان درگرفته بود.
تصمیم گرفته شد که همایش دیگری برای نتیجه گیری نهایی برگزار شود اینبار شاه نقش مهمتری داشت و بیشتر سخنان را خود او انجام داد و نتیجه گیری کرد.
همانطور که متخصصین سازمان برنامه در همایش گاجره پیش بینی کرده بودند افزایش خرج کرد دولت باعث افزایش تورم شد تا جایی که در ۱۳۵۶ نرخ تورم به نزدیک ۲۵ درصد رسید .
این فشارها بههمراه سیل مهاجرت به شهرها که از دوران اصلاحات ارضی شروع شده بود و هنوز خود و آثار آن ادامه داشتند یکی از عوامل مهم عدم ثبات و نارضایتی عمومی برای شروع انقلاب ۵۷ شدند.
این همایش کمتر از دو هفته پس از همایش اقتصادی ۱۳۵۳ گاجره برگزار گردید.
در همایش گاجره که از ۲۹ تا ۳۱ خردادماه ۱۳۵۳ در هتل گاجره دیزین بهطور غیر رسمی برگزار شده بود کارشناسان با لباسهای معمولی شرکت کرده بودند و راحت تر نظرات خود را بیان کرده بودند.
عموما با افزایش نقدینگی مخالفت کردند و آن را عامل افزایش بی نظمی اقتصادی و فساد اداری و ایجاد تنش بر روی زیر ساختهای اقتصادی ایران دانستند که گنجایش چنین تغییری را ندارد.
کنستانتین مژلومیان از معاونین سازمان برنامه علنا گفته بود که این عمل موجب بی ثباتی شدید و بروز یک انقلاب در ایران خواهد شد.
کنستانتین مژلومیان از معاونین سازمان برنامه علنا گفته بود که این عمل موجب بی ثباتی شدید و بروز یک انقلاب در ایران خواهد شد.
کنستانتین مژلومیان از معاونین سازمان برنامه علنا گفته بود که این عمل موجب بی ثباتی شدید و بروز یک انقلاب در ایران خواهد شد.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4_%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C_%DB%B1%DB%B3%DB%B5%DB%B3_%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B3%D8%B1
سه شنبه, ۹ام مرداد, ۱۴۰۳