در حال نمایش 11 نوشته (از کل 11)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #142694 پاسخ
    راه
    مدیرکل

    برآمد جنبش اعتراضی در اوایل دی ماه این پرسش را برانگیخته که ماهیت و سمت و سوی آن چیست.
    در سایت “زمانه” از جمله این مقاله‌ها هر یک به نوعی به این پرسش پرداخته‌اند:

     

     

    لطفا با نوشتن کامنت نظرتان را گرد این نکات با خوانندگان در میان بگذارید و نظرات مطرح شده را نقد کنید:

     

    در مشهد چه پیش آمد و چه شد که حرکت‌های اعتراضی به همه جا سرایت کرد؟

    • آیا این حرکت‌ها بی‌مقدمه بودند؟
    • آیا خیزش برنامه‌ریزی شده است، از طرف یک جناح، از طرف نیروهای خارجی، از طرف گروه‌های “اپوزیسیون”؟
    • چه تفاوتی میان حرکت‌های اعتراضی دی‌ماه با حرکت‌های اعتراضی سال ۱۳۸۸ (جنبش سبز) می‌بینید؟
    • سرنوشت این حرکت‌ها چه خواهد شد؟ آیا حکومت می‌تواند صدای اعتراض مردم را خاموش کند؟
    #142752 پاسخ
    ایرج
    میهمان

    من با این نظر موافقم که محرومیت باعث اعتراض و تظاهرات شد. اما مسئله این است که چه نیرویی تحریک کرد و از این بابت چخ نفعی می‌برد؟

    #142776 پاسخ
    برنده ی شکست ها !
    میهمان

    بنظرم بهترین تحلیل آقای محمدرضا نیکفر در  نمودهای کُنشی یک انقلاب بی‌کُنش و محمدرضا نیکفر: چه رُخ داده؟ چه باید کرد؟ داده و کامنت گذاران دگراندیش 

    این قیام همان طور آقای نیکفر توضیح داده طی 40 سال انباشت سرکوبهای حق طلبان ، نتیجه طبییه دیکتاتوری و ظلم و فساد یک حکومت تئوکراسی است. این حکومت از بن و اساس اشتباه است و هرگز اصلاح پذیر نیست، متاسفانه اصطلاح نظام هم تلویحا میتوان گفت، چون اساسا این حکومت است و فاقد نظام/رژیم؛ یعنی دارای ساختار نظمی و قانون مند نیست، یک نابهنجاری سرطان گونه است که به ضرب  رعب و وحشت و سیاست چماق و هویج (توزیع رانت و امتیاز و تنبیه وحشیانه و اجرا احکام قرون وسطایی وحشیانه مانند اعدام و حبس و  شلاق و …) توانسته دوام بیاورد. هرگز هیچ چنین حکومتی نمیتوانست 40 دوام بیاورد با این وضع، مگر رانت عظیم چند هزار میلیارد دلاری غارت ثروتهای عمومی کشوری مثل ایران. این نوع دیکتاتور ی تنها متکی بر غارت رانت ثروت عمومی هستند. چرا اساس این حکومت تئوکراسی نتوانسته جزئی از  اقمار هیچ ابرقدرتی باشد و حامیان اصلی اش کشورهای کمونیستی مانند کره شمالی و چین و روسیه هم از آن سواستفاده و با کارتش بازی میکنند، و هم استثمارش میکنند. حکومت تئوکراسی ایران هرگز متحد راهبردی هیچ نظام سکولار نخواهد شد، و این حکومت یا بایست کل سکولارهای جهان نابود کند یا نابود شود. این حقیقتی است همه کارشنسان آگاه و دولتیان جهان میدانند، ولی سرمایه داری ذی نفوذ در جهان و اشتباهات راهبردی دولتهای مهم سکولار بویژه غربی و چین و روسیه، اجازه داده این حکومت ضد بشری 40 سال تدوام حیات ننگن یابد! مردمان ایران به دلایل متعدد (اعم از عوام و خواص) ناتوان از سرنگونی این حکومت هستند، ماشین سرکوب این حکومت بسیار  سرکوبگر است، تنها راه سرنکونی این حکومت تئوکراسی ضد بشری، تحرمی همه جانبه، در نهایت عملیات نظامی خارجی است.

    #142863 پاسخ
    امید
    میهمان

    تمامی تحلیل‌های بجز تحلیل‌های آقای نیکفر در یک نکته اشتراک دارند. زبان پر از خشونت. متاسفانه اکثر روشنفکران(!) چپ ایرانی‌ در مفاهیم قرن نوزدهمی گیر کردند. همانطور که یک اسلامگرا منابع مطالعاتی خودش را محدود به قرآن و حدیث می‌کند، چپ ایرانی‌ محدود به یک سری مقالات و کتابهایی است که همه دنبالگر یک ایده هستند و اساسا تفاوت فلسفه و ایدئولوژی را که در عدم قطعیت و نقدپذیری فلسفه است درک نکرده اند. نتیجه اینکه هیچگاه شناخت لازم از ساختار فرهنگی‌ جامعه ایران کسب نکرده و تلاشی هم برای تغییر این روند نمی‌‌کنند. اگر بر حسب اتفاق روزی این اشخاص با این ایدئولوژی(!) جایگزین نسخه موجود در حاکمیت ایران شوند، نتیجه دوباره همین خواهد بود. سرکوب، تحقیر، خشونت، و بازنده هم دوباره مردم.

    به نظر من محتمل‌ترین نتیجه دراز مدت وقایع اخیر انتخاب مجدد اشخاصی‌ از جنس احمدی‌نژاد در انتخابات بعدی مجلس و ریاست جمهوری ایران است. افرادی که به دروغ خود را نماینده مفهوم عدالت جا میزنندند و در عمل تمام ساختارهای سوسیالیستی دولت ایران را نابود می‌کنند و در عین حال هیچ نوع از آزادی‌های مدنی، سیاسی یا حتا اقتصادی را جایز نمی‌دانند.

    #142929 پاسخ
    ایمان
    میهمان

    با سلام

    بخش اول حرفهای شما متین

    اما در مورد بخش دوم توضیح تان سوالم این است که ساختارهای سوسیالیستی دولت ایران چه بوده که احمدی نژاد یک تنه نابودش کرده؟ کارکردهای این ساختارهای سوسیالیستی چیست؟ اگر کارکردش عدالت است شاخص این عدالت چیست و چگونه در اقتصاد اندازه گیری می شود؟ اگر یکی از شاخص ها ضریب جینی باشد این شاخص در دوره احمدی نژاد چه تغییری کرده کم شده یا زیاد؟ اختلاف طبقاتی کم شده یا زیاد؟

    به علاوه این ادعای مهمل و پروپاگاندایی که می گوید احمدی نژاد مخالف آزادی های مدنی و سیاسی و اقتصادی هست مستند به کدام حرفها و موضع گیری های اوست؟ اصلا مستند هست یا صرفا پروپاگانداست؟

    وگرنه این احمدی نژادی که هم می زند ساختارهای سوسیالیستی را نابود می کند هم مخالف آزادی اقتصادی است به قول شما باید دیدنی باشد البته اگر که صرفا در تخیل و اوهام نباشد و پایی هم در واقعیت داشته باشد

    #142930 پاسخ
    سارا
    میهمان

    واقعا عالیه که تلگرام  فیلتره چون من  دیگه به درسام  میرسم

    دروغه 13

    #143067 پاسخ
    رضا
    میهمان

    چون در این شرایط حساس رهبری واحدی وجود ندارد لازم است تمام مخالفین داخل وخارج ایران شوررایی به نمایندگی از تمامی گروهها با هر دیدگاه واندیشه ای که فقط به سرنگونی رژیم فکر می کند تشکیل شود واز هر گونه اختلاف وتفرقه جلوگیری به عمل امده وتمام برنامه ها وحرکت ها جنبشها وشعار ها به مشورت رهبران مخالف با توجه به شرایط داخلی وخارجی ونیز شرایط فرهنگی دینی ومذهبی و…. حاکم بر جامعه تعیین شود و با هماهنگی توسط یکی از اپوزیسیون که به هر نحو در زمان فعلی احساس می شود وزنه سنگین تری است مشخص شده وبه عموم مردم اطلاع رسانی صورت گیرد برنامه ای با کمترین هزینه وبیشترین کارایی خلاصه اینکه مخالفین مخالفت های فعلی وقبلی خود را کنار گذاشته وهمه با اتحاد در جبه ی واحد قرار بگیرند ودر نهایت بعداز دست یابی به هدف بگذارند مردم تعیین کننده ی نهایی سرنوشت واینده ی کشور باشند به امید اتحاد وهمفکری تمام جریانهای مخلف داخل وخارج تا رسیدن به هدف اصلی .

    #143068 پاسخ
    امید
    میهمان

    در پاسخ به ایمان:

    ساختارهای سوسیالیستی دولت ایران چه بوده که احمدی نژاد یک تنه نابودش کرده؟ کارکردها…

    اساسا ساختاری را سوسیالیستی مینامند که دنبال تأمین عدالت در جامعه است. پس این سوال شما بی‌مورد است. ضریب جینی تنها یکی‌ از معیارهای اقتصادیست و هیچ معیاری و عددی به تنهایی‌ قادر به توصیف شرایط اقتصادی نیست. اساسا علم آمار برای همین به وجود آماده که متقیر‌های مختلف را تبدیل به “چندین” مشخصه‌ قابل مقایسه کند که در کنار هم باید برسی‌ شوند. اما ساختارهای سوسیالیستی دولت ایران که در دوران سلطهٔ “جبهه پایداری” و احمدی‌ نژاد نابود شدند، خدمات عمومی دولتی از قبیل حمل‌نقل، سلامت، ارتباطات، آموزش و بسیاری مورد دیگر و از همه مهمتر یارانه است.

    .. علاوه این ادعای مهمل و پروپاگاندایی که می گوید احمدی نژاد مخالف آزادی های مدنی و سیاسی و …

    این بخش را حتما یا شما ایران نبودید یا خیلی‌ جوان بودید یا همان رویه یاران احمدی‌نژاد را در انکار واقعیت پیروی می‌کنید.

    وگرنه این احمدی نژادی که هم می زند ساختارهای سوسیالیستی را نابود می کند هم مخالف آزادی اقتصادی است به قول شما باید دیدنی باشد البته اگر که صرفا در تخیل و اوهام نباشد و پایی…

    اگر شما بجای خصوصی سازی و حمایت از سرمایه‌گذاران و بنگاهای اقتصادی و بازار خدمات دولتی را به سپاه و دوستان خود واگذار کنید و سرمایه‌گذاران را آزار دهید و زندانی کنید و رقابت سالم را از بین ببرید خیلی‌ هم تخیلی‌ نخواهد بود.

    #143079 پاسخ
    سید
    میهمان

    باکاهش امنیت شاهد افول اصلاح طلبانیم

    #143181 پاسخ
    ناشناس
    میهمان

    اینها همه تقریبا درست است اما زیر مجموعه یک کنش جدی میباشد که در داخل ایران از خود میپرسد من کی هستم یا به نحوی به دنبال هویت خود میگردد که چند صد سال است به انحای مختلف بر بی ارزشی ان کوفته اند اما با رشد ارتباطات ودست رسی به منابع غربی وشرقی مخفی این تردید در ذهن جامعه متوسط به پایین وجوانان به وجود امده که نکند ما مورد حمله فرهنگی قرار گرفته ایم واین ما ان مایی که باید باشیم نیستیم وهمه این رنجها از نشناختن خودمان است.

    #364058 پاسخ
    alien
    مشارکت کننده

    نکته ای که نباید فراموش کنیم این است که نظام حاکم برایران از نوع سرمایه داری پیرامونی و وابسته است. نظامهای سرمایه داری وابسته لزوماً دیکتاتوری هستند و ویژگی آنهافساد مالی گسترده است. نکته دیگری که نباید فراموش بشود این است که متأسفانه مردم این قبیل کشورها به تدریج خودشان به ورطه فساد میغلتند و جزئی از شبکه فساد، خصوصاً شبکه سرمایه داری زیر زمینی و بازار سیاه، میشوند و قابلیت و یا شرایط ایجاد یک سیستم دموکراتیک رو از دست داده و از یک دیکتاتوری به سمت دیکتاتوری دیگری حرکت میکنند.این زنجیره تباهی تنها در پرتو حل تضاد ببن کشورهای سرمایه‌داری وابسته با کشورهای‌ سرمایه‌داری مرکزی ازهم فرو میپاشد و حل این تضاد که مستلزم همبستگی توده های فرودست کشورهای سرمایه‌داری وابسته و طبقه کارگر کشورهای سرمایه‌داری مرکزی است که در شرایط کنونی غیرممکن به نظر میرسد.

     

در حال نمایش 11 نوشته (از کل 11)
پاسخ به: جنبش اعتراضی. نظر شما
پاسخ شما ممکن است با تاخیر بر روی صفحه به نمایش در آید. برای رفع این مساله وارد سایت شوید.
اطلاعات شما: