مرتضی اسماعیل پور، مدیر سایت بهایی نیوز،روز سه شنبه به رادیو فردا گفت اخیرا هشت دانشجوی بهایی به دلیل باور دینیشان از دانشگاه اخراج شدند
به نوشته سایت بهایی نیور، در دی ماه ۱۳۹۵ شش تن از شهروند بهایی که در دانشگاه آزاد رودهن مشغول به تحصیل بودند به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از دانشگاه اخراج شدند.
ثنا هوربخت یکی از دانشجویان محروم از تحصیل در سال ۱۳۹۴ پس از شرکت در کنکور سراسری و آزاد و نقص در پرونده در کنکور دانشگاه سراسری ، توانست وارد دانشگاه آزاد شود و در رشته مهندسی معماری تحصیل کند اما در تاریخ ۸ دی ماه متوجه می شود که سایت وی به همراه ۵ تن از دیگر شهروندان بهایی در این دانشگاه بسته شده است.
مقامات جمهوری اسلامی سالهاست فشار زیادی به اغلیت های مذهبی /اعتقادی میاورن به طوری که این عقلیت ها از حقوق اولیه خود محروم هستند این در حالیست که چندی پیش اقای روحانی منشور حقوق انسانی را که از دستاور های خود میداند منتشر کرده
این عمل باز هم پوشالی بودن حقوق بشر و انسانی در ایران را ثابت میکند که بعضی از شهروندان کشور را از تحصیل که حق مسلم هر انسانی است بخاطر تفاوت باور یا اعتقادشان محروم میسازند. و همچنین نشانه ایست بر اثبات خلاف واقع بودن بیان نماینده حقوق بشر جمهوری اسلامی (آقای جواد لاریجانی) که در مجمع عمومی حقوق بشر سازمان ملل، اظهار میدارد، ما هیچ فردی را بعنوان بهائی بودن از تحصیل محروم نمیکنیم.
طی سال ۱۳۹۵ همچون سالهای قبل از آن، انتقادها از عملکرد مقامهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق بشر ادامه یافت.
در سازمان ملل متحد نیز قطعنامهای تصویب شد که در آن مقامهای ایران به نقض حقوق بشر و عدم پایبندی به تعهدات بینالمللیشان متهم شدند.
و چند روز پیش از نوروز سال ۹۶ هم عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، در نخستین گزارش خود درباره ایران اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر در ایران به سطح هشدار رسیده است.
فاجعه عمق فاجعه زمانی نمایان میشود که رژیم پای خود را یک قدم فراتر میگذارد و دست به اقدام عملی میزند در مورد اخر دیوان عالی کشور اوایل بهمنماه ۹۵ حکم اعدام سینا دهقان را که در شعبه اول دادگاه کیفری اراک صادر شده بود، «عینا» تایید کرده است. سینا دهقان در هیچ یک از مراحل بازجویی، بازپرسی و دادگاه دسترسی به وکیل انتخابی نداشته سینا دهقان به اتهام سبالنبی از طریق راهاندازی یک کمپین در شبکه لاین و نوشتن مطالبی روی این شبکه اجتماعی، به اعدام محکوم شده است.
طبق مادهٔ ۱۹ حقوق بشر
هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیدهای بدون نگرانی از مداخله و مزاحمت و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانهای بدون ملاحظات مرزی است.
نویسنده مهدی ماهورام
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.